avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Enerji bedenlerimiz

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı Hatice Kalinda Sezer yazdı.

Enerji bedenlerimiz

Her şeyde olduğu gibi , bedenlerimiz de içsel düşünme ve inançlarımızın bir aynasıdır. Bedeninizi  dinlemeyi öğrenir ve onunla her daim iletişimde olmayı basarirsaniz bedeninizin de  sizinle  konuştuğunu göreceksiniz. Bedenimizde bulunan her hücre , düşüncelerimize ve sözlerimize karşılık verir.

Sürekli düşündüğümüz ve söylediğimiz sözcükler , konuştuklarımız beden yapımızı ,şeklimizi,duruşumuzu ve sağlığımızı etkiler; olumsuz duygu ve düşünceler de maalesef bedenimizde türlü hastalıklara sebep olur. Yaşlı insanların yüzleri ve bedenleri  onların yaşamları boyunca takındıkları düşünce ve davranış kalıplarını yansıtır.

Siz bir enerji kafesisiniz.Ben size, görünenin ötesinde var olan başka bir dünyadan bahsetmek istiyorum:Bu görünmez enerjilerin düşünme,yaşama ve hissetme şeklimizi nasıl şekillendirdiğini keşfedebilirsiniz.Sağlığınız ve refahınız için bu enerjileri kullanmayı öğrenin ve bunlardan faydalanın.Enerji bedeninizi kullanarak bedeninizden gelen doğal yeteneklerinizle kendinizi iyileştirme ve sağlıklı kalma becerilerinizi en  üst düzeylere çıkarabilirsiniz.Çok yorulmuş bedeninize zindelik;karmaşık ve puslu zihninize canlılık ;tükenmiş ruhunuza  yepyeni bir enerji ve de  neşe sağlayabilirsiniz.Enerjilerinizi; stresle başa çıkmakta ,anksiyeteyi hafifletebilmekte hatta kendinizi birçok rahatsızlıktan korumakta veya kurtarmakta kullanabilirsiniz.

Bu becerileri güçlendirmek içinse bedeninizin konuştuğu dili öğrenip onunla iletişime geçmeniz gerekir ki bu da enerji dilidir.

Yaşamlarımız,doğal düzeninden uzaklaşmış  tamamen yabancılaşmıştır.Bedeninizi; mükemmel bir biçimde enerjiyle çalışan,enerjiyle yönetilen bir makine olarak da düşünebilirsiniz.İnsanlık gibi enerji sistemlerimiz de milyonlarca yıl içinde anatomimize ve çevre şartlarına uyumlu bir şekilde evrim geçirdi.Bununla beraber enerji sistemimiz, her süreci harekete geçiren zeka gibi ilerler; nefes almanızı,kalbinizin kan pompalamasını ,yediklerinizi sindirmenizi,gözlerinizi kırpmanızı,hasta olduğunuzda iyileşmenizi sağlayan- hayal bile edemeyeceğiniz- bir sistemle çalışır.

Yaratıcıdan kaynaklı şifaya doğru kişisel bir yolculuk yapmak isterseniz bu işe ,gülümsemeyle başlayabilirsiniz.En yüksek enerji, gülümseyen bir bedendedir.Bu enerji, dudaklarınızdan yüzünüze oradan da tüm benliğinize nüfuz eder.Tebessüm ve kahkahalar bizlerin doğuştan sahip olduğumuz haklarımızdır.Onların enerjisini kendi içinizden yayabilirseniz onun verdiği hazzı kuvvetlendirmiş olursunuz.Bu da şifa olur ve sonunda sağlığınızı kazanırsınız ki bunu gerceklestirmek de son derece kolaydır. Gülümseme, doğal  ve güçlü bir şifa gücüdür ve bedeninizdeki çeşitli  enerji sistemlerini temizleyip dengeleyerek enerjilerin akışını sağlayan kanalları da açar.İçinizdeki şifacıyı uyandırmanın zamanı gelmedi mi hala ?

Bedenlerimiz  kendilerini iyileştirecek şekilde tasarlanmış yeryüzündeki baş yapıtlardır.Bir bedenin kendi sağlığını koruma ve hastalığını  iyileştirme becerisi bilinçli zekamızın altında daha derinlerde başka bir zekanın da iş başında olduğunu gösterir.Bedeninize hayat veren elektriksel,elektromanyetik ve daha gizli enerjilerin olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Meridyenlerimiz(bedenimizin enerji yolları 12 adet çift ve 2 adet tek), çakralarımız(bedenimizin enerji merkezleri 7 adet ) ve aura ya da biyo alan (bedenimizin enerji atmosferi) kendi enerji sistemlerimiz elektromanyetik enerji ve ışık yayar.

Sayısız kültürde bu gizli enerjilerden söz edilir.Tasavvufta .”baraka”, Çin’de ”qi” veya ”chi” Hindistan ve Tibet’te “prana”İbranice’de “ruach” Japonya’da “ki” Hristiyanlıkta “kutsal ruh” gibi adlar verilir.Pek çok şifacı sağlığı ve canlılığı geri kazanmak için bu gizli enerjilerin nasıl kullanılacağını bilir ve kullanır.

Gizli enerjiler insanın niyetine tepki verdiği için  bu alanlar, olumlu ya da olumsuz düşünmenize bağlı olarak farklı biçimde etkilenmektedir. Bu gizli ama doğal  güçler   enerji bedeninizi ve fiziksel bedeninizi canlı tutar.

Beden enerjinizi saptamak için sizlere  basit bir yöntem vereceğim: Elleriniz enerjiyi ,tıpkı gözlerinizin ışığı algıladığı gibi algılar.İlk önce ellerinizi biraz tuzla ovalayıp sonra birleştirip yaklaşık 20 saniye kadar ovuşturun.İki elinizi ayırıp yaklaşık 15 santim mesafede tutun ve o şekilde durun.Pek çok kişi bunu yaptığında ellerinde somut bir şeye dayanmış gibi hisseder.Ellerinizi hareketsiz bir şekilde tutarak ve yavaş yavaş birbirine yaklaştırarak  ve sonrasında tekrar ayırarak bu  yöntemi tekrarlayın.Ellerinizde ve bedeninizin üzerinde hissettiğiniz enerji size hareket eden,dönen,ve yuvarlanan enerji türlerine dair bir his verir.Kendinizi, enerjinin akışını sağlamak  için seçtiği özel yollara açın burada  da niyet çok önemlidir. Niyetiniz ve de kendinize olan inancınız ne kadar güçlüyse enerjileri  hissetme kapasiteniz de bir o kadar   artaracaktır.

Bedeninizde   olduğu gibi canlı ya da cansız her şey enerjiden ibarettir.Çevrenizdeki bu enerjiler size yardım edebilir ya da korunmasız bir anınızda size zarar bile verebilir.

Başka bir çalışma daha sunayım: Hayatımızda sık karşılaştığımız duygulardandır:korku.Bu enerji çalışmamız, korkudan kurtulmak olsun.

Korku,anksiyete ya da bir fobinin pençesine yakalandığımızda kaç ya da savaş tepkisi veririz.3’lü ısıtıcı meridyeninin üzerindeki bir noktaya baskı uygulamak korkuyu hafifletebilir ve süresi bir dakikadır.Elinizin üst kısmında,bileğinizle parmaklarınız arasındaki alanın ortasına ,4. ve 5.parmaklarınızın birleştiği yere bastırın,işlemi 1 dakika boyunca yapın.Hala korku hissediyorsanız aynı işlemi diğer elinize uygulayın.Uzun süre var olan fobi için bile ,bu tekniği sık sık uygulamak ,fobinin altında yatan enerji kalıbını değiştirmeye başlar. İşte  görüyorsunuz ya çok da zor olmayan, kolaylıkla uygulayabileceğiniz  teknikler bunlar.Şimdiden şifa olsun.

Ruh ise benliğinizin en gizli enerjilerinin kaynağıdır.Ancak ruh enerjisi ,hücrelerinizden ben’lik hissine kadar sizinle ilgili her şeye biçim vermektedir.Eğer can ,ifade edildiği üzere yaratılışın her yere nüfuz eden zeki enerjisiyse ruh onun kişisel seviyede de tezahürüdür.Ruh ve can, varoluşumuzun aklımızın eremediği yaşamsal sırlarıdır.Ancak insanoğlu; sevgi enerjileri,derin düşünme, şifa , mistik ve spiritüel tecrübelerle onları direkt olarak deneyimleyebilir.

Ruhu,bedeni yaşam ve beyni can kıvılcımı olarak hissederim.Ruh ayrıldığında ,beyin kararır ve beden ölür.Ben bir kişinin enerjisiyle çalışırken onun bedenine dokunduğum kadar ruhuna da dokunduğumu hissederim.İronik bir biçimde ruhlarımızın yaşamına ne kadar derin dalarsak birlik bilincine o kadar özdeşiriz.

Yazıma şu örnekle son vermek isterim: Tüm enerjileriniz uyumlu olduğunda ,bedeniniz yeşillenir; bu, şifanın rengidir.Ve bedeniniz yeşillendiğinde ,ruhunuz dünyada çiçek açabileceği bir toprak bulur.

Dönüşürken ,değişirken ,iyileşirken ve birlikte çalışırken enerjilerimiz daha yüksek ve daha tutarlı olur.

Şifa ve sevgiyle canlar…

Hatice Kalinda Sezer – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.