avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Emre Ünver’den “Türkiye’de şiddet var” açıklaması garabeti

Kendine “Türkiyeli” diyen Amsterdam belediye meclis üyesi Emre Ünver, bayram bahanesiyle PKK terörünü aklamaya çalıştı.

Emre Ünver’den “Türkiye’de şiddet var” açıklaması garabeti
A+
A-

EMRE ÜNVER PKK’YA “TERÖR ÖRGÜTÜ” DİYEMEDİ, “TÜRKİYE’DEKİ ŞİDDET OLAYLARI VAR” DİYEREK ÜSTÜ ÖRTÜLÜ TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI
HDP’ye yakınlığıyla bilinen, aynı zamanda radikal-marjinal Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) yöneticisi olan Amsterdam belediye meclis üyesi Emre Ünver; Bayram mesajı adı altında yaptığı açıklamada skandal ifadeler kullanarak ırkçı PKK terör örgütünün uyguladığı vahşeti kınamak yerine Türkiye’yi şiddet yapmakla suçladı. Ünver açıklamasında “Türkiye’de son dönemlerde artış gösteren şiddet olayları Hollanda’da yaşayan bizleri derinden üzmektedir. Bu nedenlerle tüm insanlık için barış ve huzura her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.” diyerek PKK terör örgütünü görmemezlikten gelerek kendince aklamaya çalıştı.

ONA OY VEREN HOLLANDA TÜRKLERİ ŞAŞKIN
Oysa Ünver, Amsterdam belediye meclisi’ne kentte yaşayan Türklerden aldığı oylarla seçilmişti. Ünver dürüst olup Türk milletine sahip çıkmayan ve PKK’ya karşı tepkisiz kalan tavrını seçimlerden önce de sergileseydi Türklerin ona oy vermeyeceği biliniyordu. Hollanda Türk toplumu mensuplarının ise şaşkın olduğu öğrenildi.

ÜNVER: ÖCALAN ‘BEBEK KATİLİ’ DEĞİL ‘PKK-LİDERİ’DİR!
Ünver 20 Mart 2013’te Nu.nl‘e yaptığı açıklamada Abdullah Öcalan’dan övgüyle bahs ederek PKK terör örgütüyle Türkiye devleti arasında hangi şart altında olursa olsun barışın sağlanması gerektiğini şu sözleriyle savunmuştu: “Artık Abdullah Öcalan ‘PKK-Lideri’dir. Ancak o geçmişte ‘bebek katili’ olarak gösteriliyordu. Ne yazık ki oluşturulan bu görüntü Türk toplumunun hafızasına kökleşti. Barış sürecinde bu algı değişmeli.” diyen Ünver, eli kanlı PKK’yı Hollanda medyasında Kürtlerin temsilcisi olarak lanse etmişti.

ŞİDDET EĞİLİMLİ ÜNVER’İN GEÇMİŞTE SALDIRILARI OLDU
Emre Ünver ayrıca Mart 2014’te PKK’lı bir grubu başka bir grup Türk gencinin üzerine yönlendirerek Türk gençlerine saldırtmış ve hedef göstererek linç ettirmişti. Amsterdam Polis’i, uyguladığı şiddetle gündeme gelen Emre Ünver’e karşı yapılan şikayetler sonucunda, Ünver hakkında şiddet kullanmak suçundan soruşturma başlatmıştı. Ünver’in düzenlediği ve örgütlediği saldırıdan sonra HTİB görevlisi Mustafa Ayrancı adlı kişinin Ünver’in bu şiddet eylemine sahip çıkması dikkatlerden kaçmamıştı.

Nu.nl / Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.