avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Emir Kır Başkan PKK’ya noktayı koydu

Brüksel Saint-Josse Belediye Başkanı ve Belçika Federal Milletvekili Emir Kır asılsız iddialara cevap veridi ve sağduyu çağrısı yaptı.

Emir Kır Başkan PKK’ya noktayı koydu
A+
A-

Emir Kır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde, gündemde Türkiye’de yaşanan terör saldırıları varken ; bundan yararlanarak şahsıma asılsız olan iddialarla sosyal medyada karalama kampanyası başlatılmıştır. Şubat ayında, 25 kişiden oluşan aralarında çok sayıda Belçikalı milletvekilinin (PS, Spa, Cdh, Cd& V) ve yerel yöneticilerin de bulunduğu bir heyet ile gerçekleştirilen ziyaret sanki sadece benim tarafımdan ve bügünlerde gerçekleştirilmiş, Hdp Genel başkanı ile görüşmüş gibi lanse etmeye çalışılmaktadır. Bunlar tamamen asılsızdır, bundan siyasi rant elde etmek isteyen kişiler tarafından uydurulmuş iftiralardır.

28 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında UETD Avrupa Türk Demokratlar Birliği Derneği tarafından düzenlen bir misyona diğer Belçikalı Milletvekilleri ile birlikte katıldım.

Ziyaretin birinci ayağında Gaziantep şehri, Belediye Başkanı ve ardından Nizip’teki Suriyeli mültecilerin kaldığı kamp ziyaret edildi.

İkinci bölümünde heyet, başta AK Partili Spor Bakanı, Dış ilişkilerden sorumlu başkanı olmak üzere çeşitli görüşmeler yapıldı: daha sonra, mecliste grubu bulunan muhalefet partileriyle bir dizi görüşmeler gerçekleştirildi.

MHP grubu randevusu acil grup toplantısından dolayı son anda iptal edildi. CHP grup başkanı ile görüşüldü. HDP grup başkanı ile görüşüldü.  Benim özel olarak hiçbir parti başkanı ile görüşme talebim olmamıştır. Bu tür misyonlarda her zaman olduğu gibi önce iktdar sonra muhalefet parti yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirilir.

Benim PKK terör örgütüne karşı tavrım bellidir ve  hiç değişmemiştir. PKK bir terör örgütüdür ve ayrıca da bu Avrupa Birliği ve Belçika tarafından tanınmıştır.

Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti Millet Meclisin’de, ziyaret gerçekleştirdiğimiz bu partiler yasaldır ve yan yana yıllardır birlikte çalışmaktadırlar.

SAĞDUYU ÇAĞRISI
Bu şekilde kendisini ifade eden Emir Kır son günlerde Türkiye’ye artan terör olayları neticesinde, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bazı kişilerin izinsiz yürüyüş yapacağı haberinin üzerine, gençlere sağduyu çağrısında bulundu. Belçika Federal Milletvekili ve Brüksel Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır yaptığı açıklamada; kesinlikle gençlerimizin provokasyonlara gelmemelerini ve bu izinsiz gösteri ya da yürüyüşe katılmamaları konusunda çağrıda bulundu.

Terörün kimden ve nasıl bir şekilde gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz diyen Başkan Kır “Haklı olan davamızda yapılan ya da yapılacak olan izinsiz gösterilerde haksız duruma düşmeyelim. Belçika ve Türkiye arasında olumlu giden ilişkilerimize gölge düşürmeyelim. Demokratik haklarımızı kullanarak, Belçika Türk toplumu, Sivil Toplum Kuruluşlarının alacağı bir izinle bu yürüyüş gerçekleşcektir. Tekrarlamakta fayda görüyorum. Gençlerimize sağduyulu olsunlar ve izinsiz hiç bir gösteriye kesinlikle katılmasınlar, yapılan provokasyonlara inanmasınlar” dedi.

Emir Kır kimdir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.