avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5470
EURO
34,7468
ALTIN
2.495,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Emine Erdoğan Arakan’ı anlattı 

Emine Erdoğan, Brüksel’de lider eşlerine, Arakan’daki Rohingya Müslümanlarının son durumu hakkında bilgi verdi.

Emine Erdoğan Arakan’ı anlattı 
15.07.2018
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO Zirvesi dolayısıyla bulunduğu Brüksel’de, eşi Emine Erdoğan da lider eşleri için hazırlanan özel programa katıldı. Emine  Erdoğan, lider eşlerine Rohingya Müslümanlarının son durumu hakkında bilgi verdi,  Fransa First Lady’si Brigitte Macron ile “eğitim-teknoloji” ilişkisine dair özel  sohbet etti.  

MÜZE ZİYARETİ 

Programın son gününde, devlet ve hükümet başkanları eşleri, Brüksel’in  Tervuren bölgesinde bulunan Afrika Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ve eserler hakkında özel bir sunumun yapıldığı programda ayrıca  Fabrizio Cassol tarafından Batı ve Afrika müziği uyarlamasının yapıldığı bir  konser icra edildi. Emine Erdoğan, söz konusu programında lider eşleriyle samimi sohbetler  gerçekleştirdi. Emine Erdoğan’ın, göçmenler ve Arakan gibi mazlum coğrafyalara  yaptığı ziyaretlerin bilgisine sahip devlet ve hükümet başkanları eşleri,  kendisinden Rohingya Müslümanlarının son durumu hakkında bilgi aldı.Türkiye’nin devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla  bu coğrafyalarla ilgilenmeye devam ettiğini ifade eden Emine Erdoğan, göçmen  politikalarının insani bir bakışla oluşturulmasını istedi. 

Sıfır Atık projesini dünyaya tanıttı

İkili sohbetlerin bir başka konusu ise tüm dünyayı tehdit eden “çevre”  sorunları oldu. Emine Erdoğan, Türkiye’de etkin şekilde uygulanmaya başlayan  “Sıfır Atık” projesi hakkında da bilgi verdi. Atık üretimini azaltacak farklı örnekler üzerinden fikir alışverişi  yapılan sohbette,  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron  ile yakın diyaloğu dikkati çeken Emine Erdoğan, Brigitte Macron ile  eğitim-teknoloji ilişkisine dair özel bir sohbet gerçekleştirdi. Emine Erdoğan ve Brigitte Macron, çocuklar için bilinçsiz teknoloji  kullanımının büyük tehlikeleri beraberinde getirdiği ve bu konuda önlemler  alınması gerektiği konusunda tecrübelerini paylaştılar. Lider eşleri programı aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.   

Sonuç bildirgesinde Türkiye’yi koruma sözü 

29 ülke liderinin katılımıyla gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nde sonuç bildirgesi açıklandı. NATO Zirvesi Sonuç Bildirisi’ndeki açıklamada, “Türkiye’ye yönelik Suriye’den kaynaklanan balistik füze tehdidini izlemeye ve değerlendirmeye devam ediyoruz” denildi. Açıklamada, ‘Türkiye’ye yöneliktehditlere karşı önlemleri artıracağız’ mesajı verildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Güneyden kaynaklanan ve giderek artan güvenlik tehditlerine yanıt vermek için Türkiye’ye uyarlanmış güvence tedbirleri esasen tüm ittifakın güvenliğine katkıda bulunmaktadır ve bu tedbirler bütünüyle uygulanacaktır.” 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.