avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Emin Ateş’in beceriksizliği sürüyor; Hollanda Türklerinde bildiri krizi, PKK CPD’ye Ateş’in bilgisi dahilinde resmen sızmış

Mehmet Emin Ateş’in başkanlık görevine getirildiği ve Hollanda Türklerini birleştirme iddiasındaki CPD, terör örgütü PKK’nın Hollanda uzantılarıyla ortak bildiri yayınladı. Hollanda’daki yeni PKK terör örgütü krizinin altından yine Emin Ateş’in himaye ettiği Mustafa Ayrancı çıktı. Emin Ateş’in CPD’sinin PKK terör örgütü’nün Hollanda uzantılarıyla işbirliği içinde olduğu yeni bir hamlesiyle bu vesileyle yeniden belgelendi. Hollanda Türkleri şaşkın.

Emin Ateş’in beceriksizliği sürüyor; Hollanda Türklerinde bildiri krizi, PKK CPD’ye Ateş’in bilgisi dahilinde resmen sızmış
A+
A-

EMİN ATEŞ’İN CPD’SİNDE İKİNCİ PKK PROVOKASYONU
Ahbap-çavuş ilişkileriyle gündeme gelen ve Hollanda Türklerini diaspora olarak birleştirip ‘Türk lobisi’ kurma iddiasıyla ortaya çıkan Mehmet Emin Ateş’in başkan olarak görevlendirildiği, Türk devleti tarafından da desteklenen CPD’de (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) sıkıntılar bitmiyor. 16 Mart’ta CPD’de yaşanan Ateş’in dostu Mustafa Ayrancı’nın başını çektiği ‘PKK propaganda’sından sonra bu defa ‘PKK ile ortak bildiri’ CPD’de ciddi krize ve çatlaklara neden oldu.

TERÖRÜ LANET BİLDİRİSİNİN ALTINDA PKK’NIN SİVİL UZANTISININ NE İŞİ VAR?
Yine Mehmet Emin Ateş’ten yüz bulan Kürt ırkçılığının temsilcisi FED-KOM (Hollanda Kürt Dernekleri Federasyonu) adlı örgütün, kimi Türk STK’larının adlarının alt alta geçtiği, terörü kınayan ortak bildiriye sokulması toplumda ve Hollanda Türk STK’larının tabanında ciddi rahatsızlığa yol açtı.

IRKÇI FED-KOM ÖRGÜTÜ, PKK TERÖR ÖRGÜTÜ’NÜN HOLLANDA’DAKİ UZANTISI
Irkçı FED-KOM örgütü, eli-kanlı Kürt ırkçısı terör örgütü PKK’nın ve onun sivil uzantısı olan HDP’nin Hollanda’daki uzantısı olarak biliniyor. Irkçı FED-KOM örgütü’nün Türkiye’de terör örgütü yöneticiliği ve eroin kaçakçılığı gibi adi suçlar işlemiş olan ve kırmızı-bülten’le aranan Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal gibi pek çok teröristi de himaye ettiği biliniyor.

PKK UZANTISI FED-KOM’UN HOLLANDA’DA TÜRKLERİN İÇİNE SIZAN SÖZCÜSÜ VE GÖREVLİSİ MUSTAFA AYRANCI 
‘FED-KOM nasıl CPD’ye sızdı?’, sorusuna yanıt aradık. Irkçı FED-KOM örgütü’nün paralelinde hareket eden kısa adı HTİB olan ve tabanı bulunmayan radikal ve marjinal Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği adlı oluşumun görevlisi Mustafa Ayrancı adlı kişinin Emin Ateş’le olan ilişkisi sayesinde ırkçı FED-KOM örgütünün Türk toplumuna sızmayı başardığı öğrenildi.

emin ates cpd bildiri krizi

PKK VE MUSTAFA AYRANCI YİNE EMİN ATEŞ’TEN YÜZ BULDU
Ayrıca terörün hoş gösterilmesi için ise Mustafa Ayrancı, Mehmet Emin Ateş’le olan dostluğunu kullanarak ırkçı FED-KOM örgütünü Türk toplumuna kabul ettirmeye çalıştığı bu vesileyle resmen ortaya çıktı. Emin Ateş’in bu durumu gizlemeye çalıştığı ve sanki hiçbir şey olmamış gibi davrandığı kaydedildi.

MEHMET EMİN ATEŞ PKK’YI RESMEN HİMAYE EDİYOR, BU YETMEDİĞİ GİBİ PKK’YI (TÜRK DEVLETİ TARAFINDAN DESTEKLENEN) CPD ÜZERİNDEN TÜRK TOPLUMUNDA KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞTIĞI RESMEN SU YÜZÜNE ÇIKTI
Türk milletine hakaretler yağdıran ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağza alınmayacak küfürler savuran, dahası İslam Üniversitesi Rektörü Ahmed Akgündüz’ü tehdit edip onun sözlerini çarpıtarak Türklerin ırkçı olduğu yalanını Hollanda parlamentosuna sunan ırkçı FED-KOM örgütü’nü himaye edecek kadar lobiciliği bilmediği anlaşılan ve maaş almak için CPD’nin başına geldiği tartışma konusu olan Mehmet Emin Ateş’in terör örgütü PKK’yı ve onun Hollanda terör estiren Türk düşmanı temsilcisi ırkçı FED-KOM örgütü’ne hangi maddi menfaat ve ilişkiler nedeniyle sahip çıktığı halen araştırılıyor.

PKK UZANTILARI EMİN ATEŞ’E MİNNETTAR; ONLARA SAĞLADIĞI “TÜRKLERLE BERABERİZ” MEŞRULUĞUNDAN ÖTÜRÜ
Irkçı FED-KOM örgütünün ise, göstermelik Türk STK’ları da olsa, böylesine dışlandıkları bir dönemde Türk STK’larıyla aynı bildiride yer almanın memnuniyeti içindeler. Irkçı FED-KOM örgütü Hollanda makamları karşısında “bakın biz terör örgütü uzantısı değiliz, öyle olsaydık bu kadar Türk STK’larıyla yan yana ortamda bulunabilirmiyiz, Bakın Türklerin PKK’la sorunu yok Türk devletinin PKK’la sorunu var” şeklindeki argümanı Ateş sayesinde yaratarak, ihtiyaç duydukları meşruluğu tam da bu şekilde sağladıkları öğrenildi. PKK Hollanda uzantısı ırkçı FED-KOM örgütü Emin Ateş’e kendilerine ‘can simidi’ olduğu için ayrıca sahip çıkıyor.

EMİN ATEŞ’İN BUNU BİLMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL!
30 yıla aşkın süredir Hollanda’da yaşayan Emin Ateş’in ırkçı FED-KOM örgütünün eli-kanlı ırkçı terör örgütü PKK’nın temsilcisi olduğunu bilmemesinin mümkün olmadığı Türk STK çevrelerinde altı dikkatle çizilen bir konu.

EMİN ATEŞ’İN PKK SEVDASININ NEDENİ?
Terörü lanetlemek için CPD tarafından yayınlanacak ortak bir bildiride neden böylesine, elleri kana bulanmış ve terör örgütü’yle özdeşleşmiş bir örgütün imzasına ihtiyaç duyulduğunu Türkler ve onların temsilcisi konumundaki Türk sivil toplum kuruluşları anlamakta zorluk çektikleri kaydedildi. Emin Ateş’in neden PKK’yı ve ırkçı FED-KOM örgütü ve HTİB gibi HDP-PKK’nın sivil toplum kuruluşu görünümlü temsilcilerini bu kadar bağrına basmaya çalıştığı ise başka bir muamma.

emin ates cpd bildiri krizi

EMİN ATEŞ’İN PKK’YA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM ETTİĞİNİN RESMİ KANITI
CPD adına Mehmet Emin Ateş’in yürüttüğü iddia edilen sözde lobi çalışmalarının bir gün büyük bir sıkıntıya yol açacağını daha önce de söylemiştik ancak Emin Ateş’in PKK’nın temsilcilerini bu kadar utanmaz bir halde ve fütursuzca tekrar himaye edeceği hiç akıllara gelmezdi. AVRUPA TÜRK GAZETESİ uyarmıştı ve aynı şey yine yaşandı.

EMİN ATEŞ YÜZSÜZCE İTİRAF ETTİ: EVET BİLDİRİYİ HAZIRLADIK
Gelen tepkiler üzerine her zamanki gibi laf cambazlığına soyunan Emin Ateş, bildirinin terör örgütü PKK uzantısı ırkçı FED-KOM örgütü’nün imzası ve desteğiyle yayınladığını itiraf etti ve daha ileri giderek bu örgütü Kürtlerin meşru temsilcisi olarak gördüğünü söyleyerek PKK’ya destek olmayan Kürt kökenli vatandaşlara hakaret etti.

ATEŞ’TEN ÖRT-BAS VE GEÇİŞTİRME ÇABASI
Ateş, PKK uzantılı örgütle ilişkisine yol açan Mustafa Ayrancı’yla olan ilişkisine ise hiç değinmedi ve konuyu örtbas etmeye çalıştı. Ateş’in aynen Ayrancı gibi terörist PKK’yı savunanları “terörist destekçileri” yerine “ayrı görüşten” olarak adlandırması ise aymazlığı gözler önüne serdi. Ateş ayrıca isim vermeden yüzeysel sözlerle konuyu geçiştirmeye çalıştı ve gelen tepkiler üzerine bildiriyi sessizce CPD’nin web sitesinden kaldırttı.

ATEŞ ATEŞE TUTULDU, SÖNDÜREMEYECEK
Hataları toplumda ciddi tepki konusu olan Mehmet Emin Ateş bakalım ne kadar daha CPD’yi işgal etmeye devam edecek.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ANALİZ

İşte geçmişte CPD’de yapılan PKK propagandası:

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

ibrahim gormezden emin atese

dursun paksoy carpici konustu

dursun paksoy carpici konustu on

gedik cpd emin ates haberi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.