avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5044
EURO
34,8105
ALTIN
2.489,79
BIST
9.543,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Emin Ateş ucuz bildirisiyle Hollanda Türklerini aptal yerine koymaya çalıştı

Daha düne kadar terörist-başı Fethullah Gülen’i öve öve bitiremeyen Hollanda Türkü Mehmet Emin Ateş şimdi başka bir yüzle ortaya çıkarak bildiri yayınladı ve halkı aptal yerine koymaya kalktı.

Emin Ateş ucuz bildirisiyle Hollanda Türklerini aptal yerine koymaya çalıştı

MİLLET ONU FETÖ’CÜ OLARAK TANIMIŞTI
Bir anda kurulan, Türk devleti tarafından desteklenen CPD’nin (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) başına getirilerek iş yapmadığı halde bir anda gündem olan Mehmet Emin Ateş, bildirisiyle yeniden gündem oldu.

MEHMET EMİN ATEŞ ‘HOCAEFENDİ’SİNİN SIKI MİLİTANIYDI
Hollanda medyasına yaptığı garip açıklamalarla Hocaefendi Fethullah Gülen‘in değerli hizmetlerini kıskananlar ona karşı çıkıyor” diyen Emin Ateş, şimdi de CPD başkanı sıfatıyla kendisini ‘sütten çıkış ak kaşığa’ dönüştürme çabasına girmesi Hollanda Türkleri tarafından fark edildi. Ateş’in kendisini FETÖ’den aklama girişiminde Türk devleti tarafından desteklenen CPD’yi ‘kaldıraç’ olarak kullanması geç te olsa fark edildi.

TÜRKÇESİ BOZUK BİRİSİ NASIL TÜRK LOBİCİSİ OLUR?
Böylesine önemli bir milli konuda gazi sayısını “iki bini aşkın yaralı” olarak ifade edip Gazilere saygısızlık yapan Ateş’in kaleme aldığım yazıdaki Türkçe imla hataları gözden kaçmadı.

ATEŞ KEDİSİNE DÜNYA’NIN MERKEZİ ZANNEDİYOR
Ateş’in göstermelik bildirisinde, Fethullahçı darbe girişimini lanetleyen sivil toplum kuruluşlarını görmemezlikten gelerek “Darbe girişimini kınayan yok!” ifadelerini kullanması şaşkınlığa yol açtı. Ateş’in bir tek CPD’yi gördüğü ve diğer sivil toplum kuruluşlarını özellikle görmemezlikten geldiği ve ahlaki olmadığı bir kez daha kamuoyunda dillendirildi.

EMİN ATEŞ’E; “ORASI ŞİKAYET ETME MAKAMI DEĞİL, BECEREMEDİN ÇEKİL GİT!”
Yayınladığı bildiride “Hollanda’dan ses seda yok!” diyerek serzenişte bulunan Emin Ateş’e Hollandalı Türkler, “T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu’nundan parayı alan sensin. Sen serzenişte bulunma ve şikayetçi olma makamında değilsin. Kendine Hollanda Türklerinin lobi örgütü diyen CPD’nin başındaki Emin Ateş, madem işini hakkıyla yapamadığını kendisini bu cümlelerle itiraf ediyor, o zaman tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla ayakta duran CPD’nin başından çekilip gitsin kardeşim. Bu ülkede bu işi yapabilecek yeterlice liyakatli Türk var.” diye tepkisini sosyal-medyadan gösterdi.

emin ates sozde feto bildirisi

Kamuoyunda demokrat Türklerin afişe ettiği ve çok büyük bir bölümü Emin Ateş’in de ahbabı olan FETÖ’cü işletmelere de Emin Ateş bildirisinde sahip çıktı. Ateş FETÖ’nün manipülasyonlarla dolu yalan ve zift medyasındaki yazıları da meşrulaştırıp ciddiye alarak, “Bu arada şunu da belirtmek isteriz ki, bu meyanda Hollanda’da bazı şahıslara ve şirketlere yönelik birtakım provokatörlerin saldırılarını da kesinlikle tasvip etmediğimizi bildirmek isteriz.” FETÖ’ye himmet adı altında kara para toplayan Fethullahçı işletmelere de şifreli bir şekilde sahip çıktı.

KENDİNE GÖRE ALGI VERİYOR
Ateş’in yüzeysel ve göstermelik yazısından sonra sosyal-medyada Türkler tarafından yöneltilen şu eleştir de gecikmedi, “Sen kimsin de tabanın olmadığı halde hadsizce Hollanda Türkleri adına konuşuyorsun?”

KRİPTO OLARAK DEVAM ETME ÇABASI
Emin Ateş yaptığı açıklamada kendisine ‘Hollanda Türk STK istişare kurulu’ adını koyarak ‘yalnız olmadığı’ havasını vermeye çalıştığı dikkatlerden kaçmadı.

Emin Ateş‘in bu stratejiyi, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan gelen para kaynağının kesilmemesini sağlayarak, kendisini kurtarmak için bu şekilde hareket ettiği öğrenildi.

HİÇ BİR FAALİYETTE GÖRÜLMEYEN ADAM NASIL TÜRK LOBİCİSİ OLUR?
Emin Ateş’in başta UETD Hollanda, DENK Partisi ve benzeri pek çok kesimin organize ettiği ‘FETÖ karşıtı mitingler’in, basın toplantıların ve faaliyetlerin hiç birisinde görülmedi ve bulunmadı. Ateş sözde bildiri yayınlayarak ‘bende bir şeyler yapıyorum’ havası vermeye çalıştığı gözlerden kaçmadı.

HALK ARTIK TEKRARLANAN YALANLARI YEMİYOR
Kendine bu gerçek sorulduğunda ise, bozuk pilakın tekrarı gibi “ben sürekli seyahat halindeyim” ve “ben Türkiye’deyim” diye konuyu geçiştirerek sorumsuzluğunu gizliyor.

ATEŞ İKİ YÜZLÜĞÜ’NÜ BU SEFER SAKLAYAMADI
Her vesileyle Fethullah Gülen adlı alçak teröristin ismini vermekten özellikle sakınan, CPD’de başkanlığına 2013’te getirilen Mehmet Emin Ateş, AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘nde kendisi hakkında ortaya çıkan gerçekleri ört pas edip kamuoyu oluşturmak için ilk defa FETÖ ifadesini kullanıp, darbe girişimini ancak 26 gün sonra, kendisine Türk devleti tarafından tahsis edilen elindeki olanaklara rağmen göstermelik bildiriyle kınayabildi. Ancak Mehmet Emin Ateş’in bu bildirisi geçmişte FETÖ ile el ele vererek Türklere karşı yaptığı zararı ve bölücülüğü örtmeye yetmedi. Aynı Emin Ateş‘in kısa süre PKK terör örgütü’nün Hollanda uzantıları konumundaki yapılarla ortak bildiri yayınlamaktan çekinmemiş, kamuoyunda kendisine karşı oluşan tepki ve duyarlılıktan ötürü istifaya davet edilmişti. Hollanda Türk STK’ları, Türkleri aptal yerine koyan Mehmet Emin Ateş’e ‘iki yüzlüğü’nden ötürü kızgın ve tepkili.

GARİP İLİŞKİLER GİZLENİYOR AMA KAMUOYU GÖRÜYOR
Peki, Hollanda Türk toplumunun yaygın kesimlerinin içinde yer almadığı Emin Ateş’in algı-operasyonlarıyla ortaya sunduğu sözde istişare kurulu kimdir? Ateş’in sözde istişare kurulunda Fethullah Gülen yanlısı tavırlarıyla bilinen, FETÖ’nün zift ve yalan medyası Zaman Hollanda paçavrasından inmeyip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal-medyada kendisine ‘MHP kisvesi’ giyerek ağza alınmaz küfürler eden Hollanda Kırım Tatarları Derneği başkanı Mehmet Pekcan’ın ve Leiden TOVER başkanı Durmuş Doğan’ın bulunduğu ve bu bildiriye içinde FETÖ vurgusundan ötürü karşı çıktıkları öğrenildi. Pekcan, Doğan ve pek çok Fethullah Gülen yanlısının nasıl bu istişare kurulunda söz sahibi hale getirildiği ise başka bir muamma.

Emin Ateş’in siyasi yakını ve şahsi dostu olduğu için tüm tepkilere rağmen CPD’de bazı toplantılara sızmayı başaran PKK/HDP destekçisi Mustafa Ayrancı’nın sözcüğünü yaptığı Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) adlı radikal-marjinal oluşumun bu işin neresinde olduğu ise bir başka muamma.

ATEŞ’İN KENDİNİ PAZARLAMA VE ÖNE ÇIKARMA TAKTİKLERİ
Emin Ateş‘in ‘Hollanda Türk STK istişare kurulu’ (ve kısa adı LAPON olan isimle) olarak kamuoyuna takdim ettiği yapay yapının kimlerden oluştuğu ise hale muamma. Ateş’in neden kendisini Hollanda Türk kamuoyuna bu denli iddialı bir isimle pazarlamaya çalıştığı ise Hollanda Türk sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri tarafından son derece olumsuz karşılandı.

HOLLANDA TÜRK STK’LARINDAN ATEŞ’E CEVAP GECİKMEDİ: UCUZ BİLDİRİLERLE GERÇEKLER DEĞİŞTİRİLEMEZ
Görüşlerini AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne aktaran Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel yazıyı şu şekilde değerlendi, “Bu yazı kendilerini gizlemek isteyen insanların son çırpınışlarıdır. CPD’nin başındaki Mehmet Emin Ateş’in bu kadar büyük bir tarihi terör saldırısından ancak 26 gün sonra ‘ayıp olmasın’ diye yazılmış göstermelik ve ucuz bir yazısıdır. Bu ucuz bildiride, darbenin esas patronu olan ABD emperyalizmi ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbedeki ABD’nin operatif gücü olduğu hiç bir şekilde yazılmamıştır. Şunu biliyoruz ki, at sahibine göre kişner.”

htk baskani sefa yurukel

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel

Yürükel ‘Hollanda Türkleri’ adının kullanılmasını ise “Mehmet Emin Ateş’in kendisini ‘kurul’ ve benzeri adlar altında sunduğu bu etiketlerin tamamı Hollanda Türkleri için geçersiz ve hiç bir ağırlığı bulunmayan şeylerdir. Bu bildirinin ciddiye alınacak yanı yoktur! Herkesi bu tür sözde bildirileri yayınlayanlara karşı meşru ve demokratik platformda mücadeleye çağırıyoruz. Çünkü, Hollanda Türklerini göstermelik işler yapan insanların peşine gitmek yerine kendi toplum öncülerinin etrafında toparlanmaya çağırıyoruz.” şeklinde yorumladı.

OLAY OLUP BİTTİKTEN SONRA BİRİLERİ HAVA YAPIYOR
Yürükel şu soruları soruları sordu ve cevap verdi; “Biz merak ediyoruz; acaba FETÖ darbede başarılı olsaydı ve Türkiye’yi ele geçirseydi, bunlar bu bildiriyi yayınlayacaklar mıydı? Bizce hayır, çünkü şu anda güç dengesi değişmiştir, ABD-FETÖ Türk milletinden mağlubiyeti tatmıştır, ucuz bildirinin 26 gün sonra olmasının sebebi de budur. Biz de bir laf var; geçti Bor’un pazarı sür eşeği Niğde’ye. Güç-dengesi değiştikten sonra böyle konjonktörel olarak davranıp hareket edenlerin yerine Hollanda Türk toplumunu gerçek öncülerin etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz.”

Mehmet Emin Ateş’in terörist-başı Fethullah Gülen’le ilişkisi somut belgeler ışığında paylaşılmaya devam edilecek. Gazetenizi takip edin.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

cpd emın atesten ses yok feto tosunu

ermeni tartismasi hollandaya sicradi

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

ibrahim gormezden emin atese

emin ates cpd bildiri krizi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.