avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Elinizde Trump’la ilgili uygunsuz görüntü var mı sorusuna yanıt

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, ellerinde Trump ve ailesiyle ilgili ‘uygunsuz görüntüler bulunmadığını’ ve ‘bazı insanların, ülkesinin ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini düşünmelerinin son derece saçma’ olduğunu belirtti.

Elinizde Trump’la ilgili uygunsuz görüntü var mı sorusuna yanıt
18.07.2018
A+
A-

Helsinki’de ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesi sonrası FOX News’tan Chris Wallace’a verdiği mülakatta Putin, Rusya’nın Trump’ı başkanlık yarışına girdiğinde gözetleyecek ve izleyecek kaynaklara da sahip olmadığını ifade etti.

‘RUSYA ABD’NİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE ETMEDİ’
Rus lider, ABD-Rusya ilişkilerinin ‘Amerika’nın iç siyasetindeki çatışmalar tarafından rehin alınamayacağını’ söyledi.

Helsinki’deki zirve, ABD Adalet Bakanlığı’nın 12 Rus vatandaşı hakkında ‘Hillary Clinton’a siber saldırı düzenledikleri’ suçlaması yöneltilmesinden sonra gerçekleşti.

FOX News sunucusunun Rus vatandaşları hakkındaki iddianameyi Putin’e vermek istemesi üzerine Putin, sunuya kağıtları masaya koymasını işaret edip şunları söyledi:

“Her şeyden önce Rusya, bir devlet olarak, ABD’nin iç işlerine hiçbir zaman müdahale etmedi, seçimlere hiç etmedi.”

‘TRUMP’I TAKİP ETMEDİK’
Trump ve ailesiyle ilgili ‘uygunsuz görüntüler’ olup olmadığı sorusuna Putin, “Elimizde onlarla ilgili hiçbir şey yok” dedi ve ekledi:

“Bunu söylerken Başkan Trump’a hakaret etmek, kabalık etmek istemem, ama başkanlığa adaylığını koymadan önce bizim ilgi alanımıza girmiyordu.”

“Zengin biriydi, ama ABD’de çok zengin var. İnşaat sektöründeydi. Güzellik yarışmaları düzenliyordu. Ama hayır, hiç kimse başkanlık için adaylığını koyacağını düşünemezdi.”

Putin’in Trump’ın takip edilip edilmediği sorusuna da yanıtı şöyle:

“Özel Kuvvetlerin her gün onları gözetlediğini mi düşünüyorsunuz? Biz sizin gibi, ABD gibi yapmıyoruz. Bunun için yeterli kaynaklarımız yok. Tam devlet kontrolü sağlamak için yeterli insan gücümüz yok. Planlarımızın parçası değil bu. Trump’a karşı böyle bir şey yapmadığınız da çok açık.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,