avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,6082
EURO
34,7866
ALTIN
2.492,14
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

e-posta üzerine Hollanda’daki Türk düşmanları fırsat bulmuşken hakaretlerini sürdürdüler

Türklere küfür etmek için fırsat kollayanlar, Rotterdam Başkonsolosluğundan e-posta iletisi gönderilmesinin duyulması üzerine koro halinde harekete geçti. FETÖ’nün zift ve yalan medyası bu sefer de gerçek yüzünü Hollanda’da Hollandaca yaptığı algı-operasyonlarıyla gösterdi.

e-posta üzerine Hollanda’daki Türk düşmanları fırsat bulmuşken hakaretlerini sürdürdüler
A+
A-

Türk milletine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı Hollanda’dan edilen küfürlerin tespit edilmesi için gönderilen e-posta iletisi PKK ve FETÖ yanlısı sözde STK’lar kisveli kişiler tarafından Hollanda medyasına verilince konu diplomatik bir krize dönüştürülmek istendi.

TÜRKLERE KARŞI İŞLENEN SUÇLARIN TESPİT EDİLMESİ TEMEL AMAÇ İKEN KONU NERELERE GÖTÜRÜLDÜ
Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından ülkedeki birçok STK temsilcisine gönderilen ve Hollanda’da yaşayan Türkleri konu hakkında izlenebilecek yolları gösteren e-posta iletisi’nde; e-posta ya da sosyal medya aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletine hakaret içerikli metinleri dağıtan ve ifadeleri kullananların bildirilmesi istenmişti.

FETÖ TETİKÇİLERİ TAM GAZ TÜRK DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLÜYOR
Söz konusu e-posta iletisi Hollanda istihbarat örgütünün uzantılarınca gündeme taşındığı gözlenirken özellikle tabanı olmayan ve Hollanda devletince parasal destek aldığı bilinen HTİB ve İOT gibi radikal-marjinal grupların elindeki oluşumlarca köpürtülerek Hollanda medyasında işlenmesi dikkatlerden kaçmazken, FETÖ elemanlarının da yalan korosuna FETÖ tetikçileri Mehmet Cerit ve Hakan Büyük adlı kişiler vasıtasıyla Zaman Vandaag adlı mecra üzerinden olağanca destek verdikleri ve zemin hazırladıkları gözlendi.

TÜRK DÜŞMANLARININ SAPTIRDIĞI E-POSTA İLETİSİNİN AMACI BELLİ
Bu sayede Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından çeşitli sivil toplum kuruluşlarına gönderildiği bildirilen e-posta iletisi Hollanda’da tartışma yarattı.

Türk sivil toplum kuruluşları ve aydınları, gönderilen e-posta iletisi ve içeriğindeki çağrının, Almanya’da kamu televizyonu ZDF’de “Neo Magazin Royale” programında okuduğu şiirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a küfür eden komedyen Jan Böhmermann’ın desteklenmesi amacıyla yapılmış yeni hakaretlerle ilgili olduğu öğrenildi.

HOLLANDA’DAKİ TÜRK DÜŞMANLARI FIRSATI HEMEN DEĞERLENDİRDİ
Sivil toplum örgütü ve medya kılığına girmiş Fethullahçılar, HTİB ve İOT gibi HDP/PKK ve FETÖ’cü Türk düşmanı kimi gruplarsa konuyu fırsat bilerek vatandaşların birbirlerini ihbar etmelerinin istendiği propagandasını yaymakta. Öyle ki bu odakları konuyu saptırarak ülkenin yüksek tirajlı günlük gazetesi De Telegraaf gazetesi’ne taşıdılar. Sağcı De Telegraaf ise sık sık yalan haberleriyle gündeme gelen FETÖ medyası Zaman Vandaag’ı kaynak gösterdi.

İLK OLARAK YİNE O ORTAYA ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk milletine daha önce de ettiği hakaretleriyle bilinen ve her fırsatta Türkiye’yi suçlayan HDP/PKK yanlısı radikal-marjinal Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği’nin (HTİB) görevlisi Mustafa Ayrancı adlı kişi konuyu FETÖ medyası Zaman Hollanda ve Zaman Vandaag üzerinden Hollanda medyasına taşıyarak hakaretlerini sürdürdü.

AYRANCI FIRSAT BULMUŞKEN OLAĞANCA NEFRETİNİ SAÇTI
Radikal HTİB’in görevlisi Mustafa Ayrancı, Başkonsolosluğun vatandaşları birbirini gammazladığını, ihbar ettiğini ve kin ve nefret saçtığını ileri sürerek, kendince bundan utandığını ifade etti. HDP/PKK yanlısı Ayrancı, yabancı ülkede dahi olsa hakaret edip suç işleyenlerin tespitinin “diplomatik kurallara açıkça ihlal” anlamına geldiğini iddia etti.

RADİKAL AYRANCI: TÜRK DEVLETİ FAŞİST’TİR
Ayrancı, Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız‘ı kınamayı da ihmal etmedi. Ayrancı, FETÖ’nün zift ve yalan medyasından edinilen bilgiye göre ayrıca Türk devletini faşizmle itham etti.

FETÖ medyası, suçun tespiti işlemeni “muhbirlik” olarak adlandırmayı da ihmal etmedi.

HDP/PKK yandaşlarının eline giren İOT adlı kurum’un daha önce şiddeti teşvik eden tutumuyla gündeme gelen başkanı Emre Ünver ise “İOT bu çağrıyı şiddetle kınamaktadır. Bize göre bu, Hollandalı Türkiyelilerin ifade özgürlüğünü açıkça ihlal etmektedir” şeklinde Türklere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretin serbest olması gerektiğini savunarak, kutuplaştıran ve konuyu saptırarak algı-operasyonuyla dolu açıklama yapmaktan geri durmadı.

CHP Hollanda adı altında Arzu Özalp ve Gökmen Kar da FETÖ medyasında konuyla ilgili Rotterdam Başkonsolosunu hedef alan açıklamalar yaptılar.

Sözde gazeteci FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit AD adlı gazeteye yaptığı açıklamada ise gönderilen e-posta iletisinin ‘insanları topluca fişleme operasyonu’ olduğunu söyleyecek kadar ileriye giderek nasıl bir korku ve cinnet hali içinde olduğunu gösterdi.

KARABULUT KONUYU HOLLANDA PARLAMENTOSUNA TAŞIDI
HDP/PKK kökenli olduğu bilinen Sosyalist Parti’li Hollanda milletvekili Sadet Karabulut ise konuyu Hollanda parlamentosuna taşıyarak Dışişleri Bakanı’na soru önergesi verdi.

TÜRK STK’LAR TEPKİLİ VE ERDOĞAN’IN YANINDA, UETD ÇAĞRI YAPTI
Türk düşmanları kamuoyu yaratmaya çalışırken UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Hollanda-Rotterdam Şube Başkanı Dursun Paksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen şu açıklamayı yaparak vatandaşları, işlenen suçların takipçisi olmaya çağırdı. UETD Başkanı Paksoy; “Kim nerede cumhurbaşkanımıza küfür veya aşağılayıcı yazı, çizim, film görürse bize lütfen bildirsin, yetkili makamlara suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Çok sayıda Türk STK’nın önümüzdeki günlerde açıklama yapacakları ve buluşmalar organize edecekleri gelen bilgiler arasında.

TÜRKİYE’DEN YÜKLÜ MİKTARDA PARALAR ALAN BAZI SÖZDE STK’LAR İSE SESSİZ
Türkiye’den yüklü miktarlarda para alan Mehmet Emin Ateş‘in başkanlığını yaptığı CPD (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) ve Veyis Güngör’ün Amsterdam Türkevi‘nin sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

E-POSTA İLETİSİ’NDE ŞU İFADELER YER ALIYOR:

rotterdam konsoloslugu suca karsi bildirim

Sayın Yetkili,

E-posta, posta veya sosyal medya hesapları yoluyla;

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Türkiye’ye veya genel olarak Türk toplumuna yönelik aşağılayıcı, küçük düşürücü, nefret ve hakaret içeren ifadeler kullanan kişilerden, Sivil Toplum Kuruluşunuzun çalışanlarının, üyelerinin ve yakınlarının ya da çevrenizde bulunan vatandaşlarımızın sosyal medya adreslerine (facebook, twitter gibi ) veya Sivil Toplum Kuruluşunuzun kurumsal posta ya da e-mail adresinlerine bu yönde mesajlar ulaşmış ise,

Sözkonusu mesajların kimlerden geldiği, gönderenlerin isimleri ve yazdıkları ifadeler tespit edilip e-posta yoluyla Rotterdam Başkonsolosluğumuza, yarın (21.04.2016 Perşembe mesai bitimine kadar) gönderilmesini önemle rica ederiz.

E-posta adresi: info.cgrotterdam@mfa.gov.tr

Saygılarımızla,
T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

mehmet cerit feto hollanda hezeyanlari_841x474

cb erdogan hakaret karikatur peterrdevries cevap haber kapak

yesilgoz turklere hakareti savundu hollanda tv

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.