avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Dursun Çiçek kimdir?

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Dursun Çiçek kimdir?

Dursun Çiçek kimdir?
14.03.2016
A+
A-

Dr. Dursun Çiçek 1960 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca köyünde doğdu. Baba adı Bekir, anne adı ise Halime’dir.

Dursun Çiçek, Sivas Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulu’ndan mezun olmuştur.

1976’da girdiği ve 1980 yılında Kara Harp Okulu İşletme Bölümünden sonra, 1990 yılında Harp Akademilerinden üçüncülükle (derece ile) mezun oldu. 1980 yılından itibaren TSK’nın çeşitli komuta kademelerinde görev alan Çiçek, 1990-94 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı’nda görev yaptı, 1996 yılında 6 ay Londra-İngiltere’de İngilizce dil eğitimi aldı.

Dursun Çiçek 1994’ten sonra 15 ay süre ile Şırnak’ta Özel Amfibi (hem kara hem denizde görev yapan) Tabur Komutanlığı görevinde bulundu. 1997 yılında Tiran-Arnavutluk’ta Çok Uluslu Kuvvet Karargâhında Plan ve Prensipler Şube Müdürlüğü yaptı. Aynı ülkede 1999 yılında Bilgi Destek Tim Komutanı olarak görev aldı. 2005 yılında Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Doktorası yapt. “Örgütlerde motivasyon ve iş yaşam kalitesi” konulu doktora tezini 2005 yılında tamamlayan Albay Dursun Çiçek, 2004-2011 yılındaki kendisine karşı FETÖ’nün tertip ettiği ‘Islak İmza’ kumpası’na kadar Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı görevini sürdürdü.

Deniz Piyade Kurmay Albay Dr. Dursun Çiçek, 26’ıncı Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ve pek çok Türk aydını ve asker gibi, devletin içine sızmış Paralel Yapı olarak bilinen ve başında ABD Pensilvanya’da bulunan terörist-başı Fethullah Gülen’in yönettiği Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hedefinde, mağduru olarak Ergenekon ve Balyoz ile ıslak imza gibi uyduruk kumpas davalara muhatap olmuş 5 yıl hapis yatmıştı.

Aynı zamanda İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Dr. Dursun Çiçek, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde 25’nci ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde 26’ıncı Dönem İstanbul CHP Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

İngilizce bilen Çiçek, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

Dursun Çiçek kimdir, bir de video olarak izleyin:

dursun cicek feto kumpas magdurlari

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.