avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3404
EURO
35,1084
ALTIN
2.241,61
BIST
8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Doğu Perinçek: CHP tabanı bonzai çekti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Milyonlarca CHP’linin, bonzai, esrar içip HDP’ye oy verdiğini, Vatan Partisi tabanının da duman altı kaldığını” söyledi.

Doğu Perinçek: CHP tabanı bonzai çekti
02.07.2018
A+
A-

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimleri sonrası ‘Milyonlarca CHP’linin, bonzai, esrar içip HDP’ye oy verdiğini’ söyledi.  HDP’nin kapatılmasına yönelik ifadelerini tekrarlayan Perinçek, doğu ve güneydoğu bölgelerini işaret ederek “HDP kapatılsın diyerek ben orada oy alırım. Oraları kimse benim kadar tanımaz” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak 24 Haziran seçimlerinde 98.951 oy ile yüzde 0.2 oy aldı.
Çifte seçimi BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’ye değerlendiren Perinçek’in açıklamalarından bir kısım şöyle:

OYLAR EGE’DE NEDEN DÜŞTÜ?
-Tayyip Erdoğan düşmanlığı, Ege’de, Trakya’da o kadar ağır ki, “Aman bu adamdan kurtulalım” fikriyle oylarımız CHP’ye kaydı. Mesela İzmir’den iki köyle konuştum. Sarılar köyündeki 60 oyumuz 16’ya düştü. Dediler ki, “Erdoğan geliyor, aman kurtulalım bundan’ korkusuyla ağırlıklı olarak Muharrem İnce’ye yöneldiler. ‘CHP, PKK’yı meclise sokuyor’ korkusu olanlar da AKP’ye yöneldi”. 44 oyumuz CHP ve AKP arasında paylaşılmış oldu.

ESRAR ÇEKEN CHP’LİLER TABİRİN NEDEN KULLANDI?
-CHP’nin tabanı bonzai çekti. Ben onu ilk olarak Ankara-İstanbul yürüşü sırasında söyledim. FETÖ’yle, PKK ile yürüyorlar. Dediğim doğru çıktı, bonzai içmişler, milyonlarca CHP’li, bonzai içmese gidip, HDP’ye, PKK’ya oy verir mi? Bir de duman altı olanlar var: Vatan partisi tabanı. Mesela bu odada esrar çekildiği zaman siz esrarı çekmeseniz de duman altı oluyorsunuz. Siz CHP ile aynı mahalledeyseniz, orada esrar, bonzai çekildiği zaman duman altı olursunuz. CHP intihar gibi bir şey yaptı. Kendi seçmenini PKK’ya yönlendirdi. Bizim tabanımız da bundan etkileniyor, bizim tabanımızda da Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. O Erdoğan düşmanlığı seçmenimizin bir kısmını CHP’ye oy vermeye sürükledi. Yani duman altı oldular.

‘HDP KAPATILSIN’ DİYEN PERİNÇEK, HDP SEÇMENİNE NASIL SESLENDİ?
-Ama oyu düşüyor. HDP kapatılsın diyerek ben orada oy alırım. Oraları kimse benim kadar tanımaz. Oradaki ilk serhıldanları 1990’larda yapan benim. Köylülere yapılan baskılarda jandarmanın karşısına biz dikildik. Ben oraları çok iyi tanırım.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.