avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3407
EURO
35,1132
ALTIN
2.239,20
BIST
8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

DİTİB’ten eylem ve söylem uyarısı

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi tarafından bütün yöneticiler katılımıyla Ettlingen’de istişare toplantısı gerçekleştirildi.

DİTİB’ten eylem ve söylem uyarısı
A+
A-

Toplantıda gündemdeki konular ve faaliyetler masaya yatırıldı. Çalışmalar DİTİB’e yönelik eleştirilerin haksızlığı dile getirildi ve sonucunda şu hususlar karara bağlandı: “Hizmet ilkelerinin daha netleştirilerek titizlikle uygulanması. Hizmetlerini şeffaf ve sosyal hayata katkı sağlayacak şeklinde yürütmesi. Federal ve Eyalet hükümetleriyle ortak çalışmaların kesintiye uğratılmaması. Diğer dinlere karşı nefret ve şiddet ile toplumsal barışa zarar verecek her türlü söylemden uzak kalınması. Din adamlarının hatadan uzak, saygın ve güvenli olmaları.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) nedir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.