avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

DİTİB’i hedef tahtasına oturttular

Almanya’da yaşayan Türklerin 900’ün üzerindeki cami derneği ile en büyük yapılanması Alman basını ile siyasilerin hedefi oldu. Eleştiri dozu her geçen gün artıyor.

DİTİB’i hedef tahtasına oturttular
A+
A-

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tartışması doruk noktaya ulaştı. Önce DİTİB’in 900’ü aşan camisinde görev yapan din adamlarının Almanca bilmesi istendi. Bu sağlanınca imamların Türkiye’den görevlendirilmemesi, dışarıdan maddi desteğin kesilmesi tartışması gündeme oturdu. Bu tartışmaların ardından düğmeye basılmış gibi Alman basınında DİTİB masaya yatırtıldı, siyasi söylemler arttı. Her gün bir yayın kuruluşunda DİTİB’in yapısı tartışılır oldu.

MASADAN KALKTILAR
Son olarak Bild Gazetesi ile bazı Alman politikacılar DİTİB’i hedef alan açıklamalarda bulundu. DİTİB hakkında haberin yanı sıra bir de yorum yayınlayan Bild, DİTİB’in Ankara’nın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın denetiminde olduğunu, bu nedenle Alman okullarında din dersi veremeyeceğini ileri sürdü. Aşağı Saksonya Eyaleti’nde Müslümanlara bazı haklar tanıyan devlet sözleşmesi görüşmelerinde DİTİB’in yapısı öne sürülerek masadan kalkıldı.

BAŞI ÖZDEMİR ÇEKİYOR
Türkiye’yi her fırsatta karalamaktan geri kalmayan sözde Ermeni soykırımı tasarısının mimarı Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, “DİTİB’in din vermesi, Erdoğan’ın ideolojisinin okullarımızda yayılması demek, buna karşı mücadele ediyorum” dedi. CSU’nın Dış Politika sözcüsü Florian Hahn, DİTİB’in Ankara’nın denetiminde olduğunu, bu nedenle Almanya’da din dersi vermek için uygun olmadığını savundu. Rheinland Pfalz Eyaleti Başbakanı Malu Dreyer ise, DİTİB ile işbirliğini gözden geçireceğini bildirdi.

“BİLİRKİŞİ RAPORLARI VAR”
DİTİB hedef tahtası konumuna getirilirken, Yönetim Kurulu üyesi Zekeriya Altuğ, DİTİB’in bağımsız ve dini cemaat olma gereklerini yerine getirdiğine ilişkin 10’unun üzerinde bilirkişi raporu bulunduğunu hatırlattı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.