avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Dışişleri Bakanı’ndan çarpıcı açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “F tipi örgüt Ermeni diasporasıyla dirsek temasında olan ABD’li senatörlerle birlikte çalışıyor.” dedi. Çavuşoğlu, örgütün ABD’li senatörlerle para alış verişi içinde olduğunu ve Türkiye aleyhine karar çıkartmak istediklerini belirtti. Çavuşoğlu, “ABD’nin tutumunda değişiklik olu mu?” sorusuna da “İlişkilerimizin bozulmasını arzu etmeyiz” yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanı’ndan çarpıcı açıklamalar
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F tipi örgütün Ermeni diasporası ilişkileri hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, örgütün diasporayla yakın ilişkideki ABD’li senatörlerle işbirliği yaptığını ve Türkiye aleyhinde karar çıkartmak istediklerini belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti öncesinde gazetecilerle sohbet eden Çavuşoğlu son gelişmeleri değerlendirdi. En önemli konulardan biri de Ermeni soykırımı yalanının yüzüncü yıl dönümü kapsamında diasporanın yaptığı çalışmalardı. Çavuşoğlu, F tipi örgütün diasporayla olan işbirliğine dikkat çekti.

Çavuşoğlu, “Paralel Yapı, Amerika’da, Avrupa’da başka yerlerde Türkiye aleyhine ne kadar lobi varsa onlarla işbirliği yapıyor. Ermeni diasporasıyla birlikte çalışan kongre üyeleri ve senatörlerle dirsek temasındalar. Onlara bağış yapıyor, çok para harcıyorlar. Onlardan Türkiye aleyhine karar çıkarmalarını istiyorlar. Hepsi aşikar.” dedi.

Çavuşoğlu, “24 Nisan Ermeni iddiaları konusunda ABD’de bir tutum değişikliği olur mu?” sorusuna da “Bizim ABD ile iyi ilişkilerimiz var. Bozulmasını arzu etmeyiz.” yanıtını verdi.

Bakan Çavuşoğlu, Fethullah Gülen hakkındaki yakalama kararına da değindi. ABD’nin istediği hukuki belgenin oluştuğunu belirten Çavuşoğlu, “bundan sonraki adım Kırmızı Bülten. Bu konuda ABD ile çok iyi bir işbirliğimiz var. İşbirliğini aksatacak adımlar atılırsa, bu bizi üzer işin doğrusu.” diye konuştu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu döneminde yurtdışındaki Gülen okulları için yazdığı yazının da ortadan kaldırıldığını belirten Çavuşoğlu, “böyle bir yazının geçerliliği olmaz.” dedi.

Çavuşoğlu, sınırlardaki terörist geçişleriyle ilgili de “Yabancı savaşçılar konusunda herkesin kaygısı, bunlar ülkelerine döndükten sonra ne olacak? Bu kaygıyı biz de hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.