avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Davutoğlu: İnsanlık suçu işleyenler hesabını vermeli

Davutoğlu: İnsanlık suçu işleyenler hesabını vermeli
A+
A-


AK Parti’li Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, “Suriye’deki bu insanlık suçlarını işleyenlerin de mutlaka uluslararası mahkemelerde bunun hesabını vermesi lazım” dedi

 

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Batman Valisi Ahmet Deniz’i makamında ziyaret etti. Davutoğlu, ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin soruları üzerine 7 yıldır Suriye’de insanlık tarihinin gördüğü en büyük katliamların yaşandığını söyledi.

AA’nın haberine göre Suriye’de bugün milyonlarca insanın yerinden yurdundan edildiği, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği büyük bir insanlık trajedisinin yaşandığını kaydeden Davutoğlu, bugün Suriye’de dökülen kanın birinci sorumlusunun Suriye’deki zalim ve barbar yönetim olduğunu belirtti.

“Bir ülkenin, bir yönetimin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanması herhangi bir dönem itibariyle yapılabilecek en büyük insanlık suçlarından biridir” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Suriye’deki bu insanlık suçlarını işleyenlerin de mutlaka uluslararası mahkemelerde bunun hesabını vermesi lazım. Doğu Guta’da oradaki saldırılarda ortaya çıkan tablolar hepimiz için, bütün insanlık için yüz karasıdır. Bu yüz karası tablo içinde ak bir yüzle insanlık içine çıkabilen yegane ülke de Türkiye’dir.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.