avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5659
EURO
34,7746
ALTIN
2.492,39
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Danıştay tertibinin içyüzü!

Danıştay cinayetinin Ergenekon kumpası için işlendiğini gösteren çok önemli bilgiler gün yüzüne çıkıyor. Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Başkanı Ahmet İlhan Güler, Emekli Albay Muzaffer Tekin ile Alpaslan Arslan arasında Emniyet eliyle olmayan bir bağ kurulduğunu açıkladı. Ankara İstihbarat Şubesinin kendisine “Örgütsel bağ önemli değil, biz ilişkilendiriyoruz” dediğini aktardı.

Danıştay tertibinin içyüzü!
A+
A-

Ergenekon’un tek silahlı eylemi olarak gösterilen Danıştay saldırısının kumpaslar için tertiplendiği dönemin tanıklarıyla birlikte ortaya çıktı.

Milliyet gazetesindeki habere göre Eski İstanbul Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, saldırıdan kısa bir süre sonra Ankara İstihbarat Şube müdürü Muharrem Durmaz’la olan konuşmalarını aktardı. Güler, Danıştay hükümlüsü Alpaslan Aslan ile Emekli Albay Muzaffer Tekin’in emniyet istihbaratı tarafından kasten ilişkilendirildiğini vurguladı.

“Muzaffer Tekin ile Alpaslan Aslan arasında cinayetten 7-8 ay kadar önce bir telefon görüşmesinin olduğunu söyledi. İçeriğin eylem ya da örgütsel bağla ilişkisini sordum. Durmaz, “Önemli değil, biz bunu ilişkilendiriyoruz” cevabını verdi”

O dönemde hazırlanan Ergenekon soruşturmaları için “bir şeylerin yapılmak istendiğini hissettim” diyen Güler, silahların gömüldüğü ve bombaların koyulduğu gibi duyumlar aldığını belirtti.

Güler, operasyonlara engel olarak görüldüğü için Dink cinayeti öncesinde Ankara’ya çağrıldığını ve “İstanbul’u terk edeceksin” diye uyarıldığını kaydetti.

Eski Emniyet İstihbarat Genel Müdürü Ramazan Akyürek’e de aynı kanaatte olup olmadığını soran Güler, “Bana arkadaşlar ne derse onu yaparım” yanıtını aldığını vurguladı.

Güler’in müfettişler tarafından görevden alınması üzerine Ergenekon operasyonlarını yürütmüş olan Ali Fuat Yılmazer İstanbul İstihbaratının başına getirildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.