avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,6286
EURO
34,7879
ALTIN
2.511,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı, TRT’de gündemi değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin aday tanıtım toplantısında İstiklal Marşı okumamasıyla ilgili “İstiklal Marşı okumak şereftir, şerefli olanlara yakışır” dedi.

Cumhurbaşkanı, TRT’de gündemi değerlendirdi
03.02.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında açıklamalarda bulundu.

Serdar Karagöz ve Sermin Baysal Ata’nın moderatörlüğündeki programda Erdoğan, geçtiğimiz günlerde HDP’nin resmi programında İstiklal Marşı okunmamasıyla ilgili “İstiklal Marşı şerefli olanlara yakışır.” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı: İstiklal Marşı şerefli olanlara yakışır VİDEO

Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından öne çıkan kısımlar:

“PUTİN’LE 14’ÜNDE SOÇİ’DE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

“Bildiğiniz gibi dörtlü zirveyi burada (Vahdettin Köşkü) yaptık, yani Sayın Putin, Merkel ve Makron ile olan dörtlü zirvemiz. Suriye’ye yönelik olan o zirveyi şu anda bulunduğumuz konumda onlarla bir araya geldik. Tabii dışarıda Boğaz’a yönelik ayrıca fotoğraf çekimlerimiz olmuştu ama burada da çok kararlı bir müzakereyi gerçekleştirdik. Kısa bir süre önce Sayın Putin ile malum Moskova’da bir araya geldiğimde yine İstanbul Zirvesi’ni andık. Yine ayın 14’ünde de Soçi’de bir araya geleceğiz. Soçi’de daha önce başlattığımız zirvenin ikinci turuna başlayacağız. Yine orada da Rusya Federasyonu – Türkiye – İran üçlü olarak bu zirvemizin tekrarını yapacağız.

GENÇLER İSTANBUL’UN ÇÖP HALİNİ BİLMEZ

Yerel yönetim dediğiniz zaman akla ilk gelen şey şudur; Çevredir, ilk gelen şey temizliktir. Eskiden ben mesela 1994 seçimlerine girerken üç şey ile girdim. Çöp, çukur, çamur. Niye? Çünkü İstanbul bu çöp, çukur ve çumurdan çok çekmişti. Çöp dağları vardı, çukurlar vardı, her taraf çamurlar içerisindeydi. Temizlik denen birşey yoktu, İstanbul’un suyu yoktu, hava kirliliği almış başını gidiyordu böyle bir İstanbul. Bunu tabi şu anki genç kuşak bilmez. Özellikle ilk defa oy kullanacak gençler hiç bilmez. Ancak annelerinden babalarından dinlediyseler bunu bilirler. Şimdi hafıza i beşer nisyan ile malüldür unutur insanoğlu ama bunları anlatmak lazım.

Cumhurbaşkanı, TRT'de gündemi değerlendirdi

İSTANBUL’UN 2040’A KADAR SU SORUNU YOK

Biz geldik bir yılda bir defa bu işi (İstanbul’un susuzluk sorunu) ortadan kaldırdık. Düşünün 110 kilometre Istranca Dağları’ndan 180 kilometre de Melen’den İstanbul’a su getirdik. Bu getirdiğimiz suyla birlikte İstanbul susuzluktan kurtuldu ve suyuna kavuştu. 2040’a kadar da İstanbul’un ciddi manada su sıkıntısı olmayacak. Hava kirliliğini yine o günün bir gazetesi hiç unutmuyorum maske dağıtıyordu. Bunları bizim getirip şöyle ortaya koymamız lazım ve bundan da gücenmemesi lazım CHP’li dostlarımızın. Bu maskeler o zaman dağıtıldı. Niye? Hava kirliliği var herkes maskeleri ile sokağa çıkıyordu böyle bir dönemi yaşadık.

70 KAT MİMARİ MEDENİYET RUHUMUZ UYGUN DEĞİL

Belediyecilik işi gönül işidir. Onun için de tüm belediye başkan adaylarımıza şunu söyleyorum; biz şunu bileceğiz, insanoğlu topraktan uzak olmamalı. Toprağa yakın olmalı ve şu anda böyle 50 kat 70 kat bir mimari aslında bizim medeniyet ruhumuza da uygun bir mimari değildir. Bakın şimdi soruşturun inanın o dikey mimaride oturanlar birbirini tanımaz.

HDP EŞİTTİR PKK/YPG

HDP eşittir PKK, eşittir YPG/PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada. Bunu zaten başlarındaki kişiler söylüyorlar. Bunlar (HDP) kongrelerinde bile ne bayrağımızı asmışlar ne İstiklal Marşımızı söylemişlerdir. Bizim kültürümüzde, derneklerin, resmi kurumların bu tür şeylerinde İstiklal Marşı’nı okumak zillet midir? O şereftir. O şeref de şerefli olanlara yakışır. CHP’nin, HDP ile azami müştereği olabilir ama ne İYİ Parti’yle ne Saadet’le böyle bir birlikteliğinin olabileceğine ben ihtimal vermiyorum. Ama çıkar hesapları onları bir araya getirmiştir.

Cumhurbaşkanı, TRT'de gündemi değerlendirdi

SURİYE İLE ALT DÜZEYDE DIŞ POLİTİKA YÜRÜTÜLÜYOR

Terör örgütleri, baktılar ki olacak gibi değil Afrin’den çıkma kararı aldılar. Eğer biz dik durmasaydık, orada biz o operasyonları sağlam yapmasaydık, o zaman bu terör örgütleri oradan Akdeniz’e ineceklerdi. Suriye ile alt düzeyde bu dış politika yürütülüyor, istihbarat örgütleri ‘illa liderler ne yapıyorsa biz de onu yaparız’ havasında olamaz.

FETÖ TAMAMEN TEMİZLENMEDİ

(FETÖ elebaşının iadesi) FBI’ın çalışmalarının neticesinde buradan artık bir karar çıkması sağlanabilir. Bulundukları ülkelerde hükümeti düşürebilecek duruma hale gelmişler. Neyle? Para, para… Soros neyle anılıyor? Parasıyla anılıyor, adam parasıyla ülkelerde darbe yapıyor. (FETÖ tamamen temizlendi mi?) Hayır. Daha yapılacak çok operasyon var. Devletin içinde var, devletin çeşitli kurumlarında var, polisimizde, askerimizde, her yerde var. Onun için kolay değil. Bu, adeta metastaz yapmış, bütün bünyeyi sarmış.

CİNAYETİ İŞLEYENLERDEN DE ÖLDÜRÜLENLER OLABİLİR

(Kaşıkçı cinayeti) Belki bu 22 kişinin içinden hayatta olmayanlar da olabilir, onu da söyleyeyim. Bazı duyumlarımız var, belki bazılarını götürmüş de olabilirler, trafik kazası kurbanları falan da olabilir.

(Yeni Askerlik Yasası) Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor.

Bez torbanın kullanımı mevcudun yüzde 55-60’ına ulaştı. Niye? Herkes hakikati görüyor.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.