avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye çok sert çıktı: Biz bunu yutmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ödül töreninde konuştu. YPG’ye silah yardımı yapan ABD’ye çok sert tepki gösteren Erdoğan, “Terör örgütlerine her türlü silah yardımını yaparsanız. Sonra da yok biz yardım yapmıyorum derseniz. Kusura bakmayın bunu yutmayız.izim de güvenlik güçlerimiz var. Ne mühimmattır, ne silahtır bunu en az sizin kadar iyi biliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye çok sert çıktı: Biz bunu yutmayız
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ödül töreninde konuştu… YPG’ye silah yardımı yapan ABD’ye çok sert tepki gösteren Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bilim Ödülü kategorisinde ödüle layık görülen temel bilimlerden Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Gülseren, Mühendislik Bilimleri’nde Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erkan Yüzey, Sosyal Bilimler’de Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Heper’i, Özel Ödüller kategorisinde Avustralya’da çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Kemal Kazan’ı, Teşvik Ödülleri’nde Emre Onur Kahya, Doç. Dr. Adem Tekin, Doç Dr. Derdar Durdağ, Doç Dr. İlge Öztekin Gilam’ı kutluyorum.

TÜRKİYE’NİN POZİTİF GÜNDEM SIKINTISI YOK

Türkiye’nin bir çok sorunla mücadele ettiği bir dönemde ödül törenleri düzenliyor olmamızı ben memnuniyetle karşılıyorum. Her biri kendi alanında çok önemli eserlerin açılışlarını yapmaktan büyük gurur duyuyorum. Bizim gerçek gündemimiz budur.
Ebediyete uğurladığımız her şehidimizin acısını yüreğimizde hissedeceğiz. Bu tür etkinlikleri çok önemli ve değerli buluyorum. Türkiye’nin pozitif gündem sıkıntısı yoktur. Rabbim her zorlukla beraber başka bir güzelliği de bize sunuyor.

BUNU TÜRKİYE DENGELEMELİ

Türkiye adım adım sınıf atlıyor. İslam dünyasının diğer inanç gruplarının yaşandığı dünyada oran itibari ile bilimde nerelerde olduğu bizim için üzüntü verici bir tablo. Benim ısrarım şu, Türkiye öyle bir sıçrama yapmalıdır ki, biz bu dengesizliği dengeler hale getirmeliyiz. Türkiye’de bu altyapı var. Son 13 yılda bir sıçrama yaptık. Artık üniversitesi olmayan ilimiz kalmadığı gibi okuma yazma oranlarının ciddi oranda artıyor olması yeterli değil ama biz bunu çok daha ileri seviyelere taşıyacağız.

ABD’YE SERT ÇIKTI: BİZ BUNU YUTMAYIZ

Güzel haberler tabii ki bunlarla bitmiyor. Biliyorsunuz Türkiye olarak uzun süredir Batılı ülkelere terör örgütlerinde ayrım yapmamaları için çağrıda bulunuyoruz. Ancak onlar harf oyunlarıyla göz boyayarak bölgemizde masumları katleden örgütlere destek veriyor. Bunları da dile getirince beyefendiler rahatsız oluyor. Bize medya aracılığı ile sataşmayın diyorlar. Bunu nerede konuşacağız. İkili konuşmalarda da dile getirdik.Sizler kalkıp terör örgütlerine silah yardımı yaparsanız kusura bakmayın biz bunu yutmayız. Bizim de güvenlik güçlerimiz var. Ne mühimmattır, ne silahtır bunu en az sizin kadar iyi biliyoruz. Biz NATO’da sizinle beraberiz, siz bu destekleri bize değil bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Siz nasıl terör örgütü olarak kabul ettiğiniz örgütlere bu desteği verirsiniz. Bizim bunu kabul etmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. Eğer biz stratejik ortaksak siz bizim yanımızda yer alacaksınız, onların yanında değil.Çok daha farklı ifadeler bizden beklemeyeceksiniz. Siz siyaset yaparken halkımız bizden bir şeyler bekliyor diyorsanız, bizim halkımız da bekliyor.

EL İNSAF…

Suriye kaynaklı tehditleri yaşarken Türkiye, NATO olayın dışında tutuldu. Bugün de El Bab operasyonunda ne NATO’nun ne de müttefaik ülkelerin gücünü göremiyoruz. DEAŞ’a karşı kurulan grup hiçbir katkı sunmuyor. Bir de yalan üzerine yalan Türkiye DEAŞ’a destek veriyor. El insaf…Özgür Suriye Ordusu Amerika’nın başında kuralım dediği örgüttür. Direniş hareketidir. Onlarla beraber hareket ediyoruz ve gereken desteği veriyoruz. Çifte standarta NATO içinden de sesler çıktığını biliyoruz.Bir yayında görüyoruz. Ölüler yalan söylemez yazısıyla. Terör örgütünün analizindeki araştırmada PKK olduğunu görüyoruz. Terör örgütünün ali cengiz oyununu ifşa eden bu önemli yazı NATO üyelerinin adeta yüzüne haykırıyor. Biz bir şeyi özellikle söylüyoruz. Bölgesel politikalar tarafından desteklenen terör örgütleri mutlaka besleyen ülkelere de saldıracaktır.

YILANLA YATAĞA GİREN…

Biz bir şeyi özellikle söylüyoruz. Bölgesel politikalar tarafından desteklenen terör örgütleri mutlaka besleyen ülkelere de saldıracaktır. Yılanla yatağa giren ısırılıp zehirlenmeyi göze almalıdır. Türkiye’deki durumları film sahnesi gibi izleyenlerin de başına bela olacak. Hepsi en küçük tehditte darmadağIn oldu. 15 Temmuz’da benim milletim nasıl bir mücadele verdiğini, tanklar, toplar, silahlar karşısında açık ve net ortaya koymuştur.

Bedel de ödüyorsak kendi politikalarımızı üretme gücüne sahibiz. Mevcut sorunlarımız elbette var ama önümüzdeki başarı ve fırsatlar çok daha büyük. Sizlerin koyacağı başarı yüreceğiz ve bizi sevkedecekler. TÜBİTAK öncü olmalıdır. Bilim insanlarımıza güveniyorum, inanıyorum. Daima onlara destek olduk, destek olmaya da devam edeceğim. Sizlerin yanında olmayı sürdüreceğim.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.