avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı AKM’nin temel atma töreninde konuştu KDV müjdesi

Taksim’deki yeni Atatürk Kültür Merkez’nin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım katıldı. Erdoğan, proje yetkilileri ile 20 ayda 850 milyon bedelle yapılması anlaşmasını vatandaş ile birlikte yaptı. Aynı zamanda KDV müjdesi de verdi.

Cumhurbaşkanı AKM’nin temel atma töreninde konuştu KDV müjdesi
10.02.2019
A+
A-

Taksim’deki yeni Atatürk Kültür Merkez’nin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım katıldı. Törende eski bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda sanatçı da yer aldı. Temel atma butonuna başta Erdoğan ve Binali Yıldırım olmak üzere çok sayıda sanatçı da basarak AKM’nin temelini attı.

24 ayda bitmesi planlanan proje için Erdoğan yetkililerden 20 ay ve 850 milyon sözünü aldı. Erdoğan törende şu ifadeleri kullandı:

“Bu projenin gerçekleşmesinde katkısı olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacak  sanatsever ve sanatçıların hizmetine sunacağız. Eski yapının yıkılıp daha modern bir binaya karşı çıkanlar ideolojik bağnazlıkla hareket ettiler. Bu sözde sanat severlerin Gezi olayları sırasında neler yaptıklarını, milletimizi nasıl aşağıladıklarını, terör örgütünün paçavralarıyla eski binayı nasıl kirlettiklerini hepimiz çok iyi biliyor, hatırlıyoruz.

AKM’YE TERÖRİSTLERİN RESMİ ASILDI
Güya AKM hassasiyetiyle hareket edenler AKM’yi demokrasimize saldırmanın, esnafımızın malını yağmalamanın aracı haline getirdiler. İstiklal Caddesi’nde yaşadık, AKM’nin cephesinde yaşadık. Napacaktık, seyir mi edecektik? Oraya teröristlerin resimlerini astılar. Bu kutlu şehrin duvarlarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazarken bu eski binayı kullandılar. Biz bunların tehditlerine boyun eğmedik. Zihnen ve ruhen bu topraklardan bağını koparanlara rağmen biz hizmet aşkıyla yolumuza devam ettik.

AKM’nin yerin AVM yapacağımız cami yapacağımız ismini değiştireceğimiz gibi olmadık yalanlara başvurdular. Aynısını Harbiye Kongre’de de yaptılar.

BU YAPI EN GÜZEL CEVAP OLACAK
Sokak teröristlerine rağmen ülkemize yakışır bir yap kazandırmak amacı ile yolumuza devam ettik. Temelini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi değil son 5 yıldır milli iradeye kast eden vatan millet düşmanlarına en güzel cevap olacaktır. 

GECE KONDUDAN FARKI YOKTU
2007’den itibaren farklı kurumların yaptığı incelemer binanın kullanılmaz olduğunu ortaya koymuştu. Aynı raporlar eski binanın depreme dayanıklılık bakımından bir gecekondudan farklı olmadığını göstermiştir. Eski bina, 15 milyonu aşan nüfusu, sanata artan talebiyle İstanbul’un beklentilerine cevap veremiyordu. Eski binanın tamiri ve güçlendirmesi bakımından hazırlanan proje de bu çevrelerce dava konusu yapılarak engellendi.

DÜNYA BU ESERİ ANACAK
Daha da ötesi eski bina 15 milyonu aşan nüfusu 13 milyonu bulan yabancı turist sayısı ile İstabul’un beklentilere cevap veremiyordu. Biz ne Gezi vandallığında ne de sonrasında bunlara prim vermedik. Dünya bu eseri anacaktır.  Ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca ne zaman hamle yapmaya çalışsa karşısında bu istemezük zihniyeti ile karşılaşıyor.

Rahmetli Menderes’in ömrü malum zihniyetle geçmiştir. Merhum Özal’ın çabaları da bu çevrenin sabotajlarına maruz kalmıştır.”

KVD MÜJDESİ
Kitap, dergi ve süreli yayınlarda KDV oranı sıfıra düşürülecek.

YENİ BİNANIN ÖZELLİKLERİ…Yeni Atatürk Kültür Merkezi binasında, 2 bin 500 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark bulunacak. Yeni binanın en üst katında ise bir restoran yapılacağı öğrenildi. Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) ise 2019’un ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. AKM’nin yeni binasının mimarlığını ise AKM’nin ilk binasının mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: