avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4483
EURO
34,4874
ALTIN
2.469,62
BIST
9.562,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP’yi yurtdışında örgütleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam: “AK Parti gurbetçiye verdiği sözleri tutmadı”

CHP’nin yurt dışında yaşayan Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, AK Parti’nin gurbetçilere verdiği emeklilere çalışma izni ve THY biletlerinde indirim gibi sözlerini tutmadığını, bu konuda CHP’nin verdiği yasa tekliflerine de karşı çıktığını söyledi.

CHP’yi yurtdışında örgütleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam: “AK Parti gurbetçiye verdiği sözleri tutmadı”

STRAZBURG – Fransa’nın Strazburg şehrinde yaşayan CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına seçim öncesi verdiği sözlerini tutmadığını, CHP’nin bu konularda verdiği tekliflere de karşı çıktığını söyledi.

‘Söz verdiler, tutmadılar’

AK Parti Seçim Beyannamesi’nde borçlanarak emekli olan vatandaşlara yurt dışında çalışma izni verileceğinin açık bir şekilde vadedildiğini hatırlatan Çam, “AK Partili bakanlar, milletvekilleri ve başbakan Avrupa’da düzenledikleri etkinliklerde bunları defalarca dile getirdiler. Ancak seçimlerden sonra bu sözlerini unuttular. Emeklilik dışında THY biletlerinde indirim yapılacağı vaadi de unutuldu. Hatta dalga geçer gibi, business class biletlerde indiririm yaptılar. Gurbetçi işçiler zaten business class gidebilecek gelire sahip olsalar, bilet fiyatlarını bu kadar dert etmezler. AK Parti hükümeti zenginlerin hayatını kolaylaştırıyor ama emeğiyle çalışan vatandaşlara söz vermesine rağmen tutmuyor” diye konuştu.

‘Gurbetçinin helal kazancına karşılar’

Hükümetin Türkiye’den borçlanarak emekli olan vatandaşlara, Avrupa’da çalışma hakkı sağlamamasını da eleştiren Çam, “Söz verdiler. Seçim beyannamesine aldılar ancak bu sözlerini de tutmadılar. CHP olarak bu konuda biz yasa teklifi hazırladık ve meclise sunduk. Avrupa’da emekli maaşıyla geçinmek mümkün değil. Alnının teriyle helal para kazanmak isteyen insanlara ‘Bunu yapamazsınız’ deniliyor. Diğer taraftan milyonlarca doların nasıl birilerinin hesabına transfer edildiğini hep beraber gördük. Milyonlarla oynayan insanların işçinin, dar gelirlinin sorunlarını düşünmemesi de normal” ifadelerini kullandı.

‘AK Parti gibi tükürdüğümüzü yalamayız’ 

CHP olarak yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Emre Çam, “Bugüne kadar emeklilere çalışma izni, cenaze hizmetlerinin ihtiyacı olanlara ücretsiz verilmesi, Türkiye’ye kesin dönüşte vergisiz bir otomobil götürülme hakkı, askerlikte 3 yıl şartının kaldırılması, uçak biletlerine 599 TL (yaklaşık 133 avro) tavan fiyat getirilmesi gibi konularda yasa teklifleri hazırlandı. AK Parti bunların hepsine karşı çıkıyor. Öte yandan yandaş iş adamlarının vergi borçlarının silinmesi konusunda oy birliğiyle ‘Evet’ diyorlar. Devletimizin imkanları vardır. Ancak bu imkanlar AK Parti’ye yakın iş adamlarının lehine kullanılıyor. Biz bu imkanların herkes için eşit şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. İnşallah 2019 yılında CHP iktidarında bu vaatlerimizin hepsini gerçekleştireceğiz. AK Parti gibi söz verip sonra caymayacağız. Tükürdüğümüzü yalamayacağız. Bizde söz namustur” dedi.

Emre Çam kimdir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.