avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5994
EURO
34,7386
ALTIN
2.496,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP’li Aygün’den CHP’ye yaylım ateşi!

CHP’nin 30 Mart seçimlerinde Cemaati ile işbirliği yaptığını söylediği için disiplin kuruluna sevk edilen Birgül Ayman Güler yazılı savunma yaptı. “Ben değil ittifakı yapanlar cezalandırılsın” diyen Güler, “Haziran’da CHP’den Milletvekili adayı olmasının engellendiğini” belirtti.

CHP’li Aygün’den CHP’ye yaylım ateşi!
14.01.2015
A+
A-

Kınama cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP’li vekiller Birgün Ayman Güler ile Hüseyin Aygün savunmalarını verdi. Güler yazılı, Aygün ise sözlü savunma yaptı.

Savunmasında CHP’nin yerel seçimlerde Cemaatle yaptığı işbirliğini örneklerle anlatan Güler “İttifak yok deniliyorsa ittifak uygulamalarından sorumlu olan kişilerle ilgili soruşturma yapılsın” dedi.

Sosyal paylaşım sitesinden çifte disiplin kararıyla ilgili görüşlerini paylaşan Güler, “Haziran’da CHP’den Milletvekili adayı olmasının engellenmek istendiğini de” vurguladı.

“Partinin iddianamesini beklerken, ikinci disiplin geldi. Gruptan 1 yıl süreyle geçici çıkarma” diyen Güler, Suçlamanın “Kastamonu konuşması ile bir TV programına izinsiz çıkmış olmak” ifadelerini kullandı.

“Tüzük’te 3 hükme aykırılık suçu vardı; ikisi bağlantısızdı; hukuksal dayanak 1 hüküm ile sınırlıydı; kararın buna göre verilebileceğini belirttim” diyen Güler’in, savunması 5 sayfadan oluştu.


CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler:

Bu disiplin sürecinin cemaat ile ittifak konusunda resmi-yetkili organlardan çıkarılmış bir karar olmadığını gösterdiğini; bu durumda fiili ittifak uygulamalarının (12 başlık) soruşturulması ve sorumlularının belirlenmesi gerektiğini; konuyla ilgili cezalandırılmam isteğinin reddedilmesi gerektiğini sundum.

Şişli ve Sarıyer belediyeleri üzerinden parti yönetimini eleştiren açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de sözlü savunma verdi. Aygün sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada “Haksızlığı yazanı değil yapanı cezalandırın’ ifadesini kullandı.

İki vekille ilgili kararın gelecek hafta yapılacak toplantıda verilmesi bekleniyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.