avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP’den istifa etti MHP’ye geçti

Adana’nın Karataş İlçesi Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Ünal, bundan sonra Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü için çalışacağını ve kendisini sevenlerin de aynı şekilde davranmasını istedi.

CHP’den istifa etti MHP’ye geçti
11.02.2019
A+
A-

Ünal, CHP Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, babasının vefatında tabutun üzerine CHP bayrağı koyarak son yolculuğuna uğurladığını, kendisinin de 17 yıldır ilçe başkanlığı görevini yaptığını, bu sürede devamlı partisinin oy oranını yükselttiğini belirtti.

2014 yılında seçilirken en yakın rakibine bin 400 oy fark attığını, başarılı bir belediye başkanı olarak 22 milyon borcu 12 milyona düşürdüğünü, istihdam ve gelişim sağladığını savunan Ünal, başarılarına rağmen 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partisinden aday gösterilmediğini anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları tüm toplantılarda, “Belediye başkanlarımız eğer çıtayı düşürmemiş başarılıysa, hukuksal herhangi bir gerekçe yoksa onlarla sonuna kadar birlikte yürüyeceğiz.” yönünde açıklamalarının olduğunu anımsatan Ünal, ilçede bazı müteahhitlere imkan vermediği için Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ın müdahalesiyle partisinden aday gösterilmediğini ileri sürdü.

“Madem ortada böyle bir başarı var, neden aday gösterilmedim. Ben sosyal demokrat hamuruyla yoğrulmuş bir belediye başkanıyım.” diyen Ünal, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Burası benim evim. Bırakın babamın zamanlarını, ben 17 yıl boyunca burada yemek yedim, çay içtim. Ben partinin öz evladıyım. Biz bunca yıl emek verdik, ‘CHP iktidara gelsin’ diye işte bunlar yüzünden bu hale geliyoruz ve paramparça oluyoruz. Demokrasiyi savunun bir parti olarak CHP ne yazık ki şahısların, doğruyu görmezden gelerek yanlış üzerinde diretilen anti demokratik kararlar ve Zeydan Karalar’ın keyfi talepleriyle yönetilmeye başlamıştır. Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanı olarak ben görevi halkın iradesiyle sonladırmak isterdim. Buna da hakkım olduğunu düşünüyordum. Bu hakkımın elimden alınması maalesef Karalar tarafından olmuştur. Ben CHP Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal yaşanan bu sıkıntılar ve anti demokratik yaklaşımlar sebebi ile 17 yıl ilçe başkanı ve 5 yıl belediye başkanı olarak hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğimi belirtmek istiyorum. Bundan sonra belediye başkanlığım süresindeki siyasi yaşantımı MHP’de sürdürmek istiyorum.”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünü anımsatan Ünal, “Hak hukuk adelet araşıyı içerisinde benim genel başkanım buradan Ankara’ya kadar yürüdü. Hani emek, hani hak hukuk vardı. Bugün hakkı hukuku emeği hiçe sayan daha henüz seçilmemiş. Büyükşehir başkan adayı olan bir insan kendisini hakikaten Adana’da ağa mı zannediyor.” diye konuştu.

– “BİZ NASIL EŞİTLİĞİ SAVUNUYORUZ”

Karalar’ın kararına kimsenin karşı çıkmadığını, inisiyatif kullanmadığı öne süren Ünal, açıklamalarına şöyle devam etti:

“E peki biz nasıl sosyal demokrat bir partiyiz. Biz nasıl laikliği savunuyoruz? Biz nasıl eşitliği, cumhuriyeti savunuyoruz. O zaman diktatör gelsin başa. Bugün Cumhurbaşkanını eleştiriyorduk ‘seçilmiş başkanları görevden alıyor, halk getirdi halk alsın’ diyorduk. Bunları savunan bir aday bugün geliyor beni görevden alıyor. Genel merkezin, il yönetiminin, milletvekillerin üstünde bu hakkı kendisine mi vereceğiz. Bu saatten sonra ben bu adama güvenmiyorum, inanmıyorum ve oy vermeyeceğim?”

Ünal, bundan sonra Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü için çalışacağını ve kendisini sevenlerin de aynı şekilde davranmasını istedi.

“MHP’ye başvurdunuz mu? şeklindeki soru üzerine Ünal, “Başvurmadım.” yanıtını verdi.

(AA)

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.