avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP yine PKK yılanı HDP’ye umut bağladı, CHP sözcüsü: AKP’ye karşı cephe olalım

CHP Parti sözcüsü Selin Sayek Böke, PKK’nın kucağındaki HDP’ye çağrıda bulunarak AK Parti’ye karşı iş birliği teklif etti.

CHP yine PKK yılanı HDP’ye umut bağladı, CHP sözcüsü: AKP’ye karşı cephe olalım
06.04.2016
A+
A-

Birgün gazetesine konuşan Böke, AK Parti’nin karşısında bir cephenin şart olduğunu söyleyerek, “HDP’ye şu çağrıyı yapıyorum; çözüm ve özgür bir Türkiye istiyorsanız o zaman PKK ve AKP’nin bir masada oturduğu Dolmabahçe Mutabakatı’na yeniden işaret etmeyin. Meclis’te bu komisyonun kurulmasına işaret edin. CHP tüm sorunların çözümü için Meclis’i işaret etmeye devam edecek.” dedi.

“SAYISAL ÇOĞUNLUK OLMALIYIZ”
Böke, sözlerinin devamında, sayısal çoğunluğa oluşmak için birlik çağrısı yaptı:
“AKP sayısal çoğunluğa sahip, doğru ama öncelikle tüm partilerin bir muhalefet cephesi açılması gerektiğini anlaması gerekiyor. El kaldırarak Meclis’te önerdiğimiz örneğin mutabakat komisyonunu reddedebilirler. Ama o komisyonun önemini ve çözüm için gerekliliğini sadece CHP değil diğer partiler de söylerse her şey daha farklı olur. “

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.