avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP Parti Meclisi’nden ‘Eren Erdem’ bildirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’e, açlık grevini sonlandırması için çağrıda bulundu.

CHP Parti Meclisi’nden ‘Eren Erdem’ bildirisi
A+
A-

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkez binasında toplandı. Toplantı sırasında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul eski Milletvekili Eren Erdem’in başlattığı açlık greviyle ilgili Parti Meclisi’nin bildirisini paylaştı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Eren Erdem, tam 219 gündür haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir karar yüzünden cezaevinde. Eren Erdem; ceza ve adalet sisteminin çalışmadığı, yasaların işlemediği, hukuka dayanmayan, görüntüde bir yargılamayla özgürlüğünden mahrum bırakılmıştır. Arkadaşımız, 25’inci ve 26’ncı Dönem Milletvekilimiz, Parti Meclisi Üyemiz, gazeteci Eren Erdem; işte bu haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı tepkisini göstermek ve zulme karşı susmamak için 6 gün önce açlık grevine başladı. Eren Erdem; 6 gündür sadece su ve şekerle besleniyor. ‘Adalet orucu’ adını verdiği eylemiyle, Türkiye’de yaşanan tüm hukuksuzluklara karşı mücadele ediyor.

Biz CHP Parti Meclisi üyeleri olarak Eren Erdem’e sesleniyor ve ‘Halkımız bir çığlığa dönüşen sesini duydu, dört duvar arasına sıkıştırılmak istenen adalet özlemine şahit oldu’ diyoruz. CHP Parti Meclisi üyeleri olarak, sesine ses olacağımızı, davanın her adımını dün olduğu gibi yarın da takip edeceğimizi ilan ediyor, açlık grevini sonlandırmanı istiyoruz. Demokrasi için vereceğimiz mücadelede sana ve sağlıklı olmana, ailenin ve bizlerin her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Sesini dünya duydu Eren. Çığlığın sağır kulakların pasını sildi. Şimdi adaleti daha yüksek bir sesle isteyebilmemiz için senin adalet yürüyüşünde o hiç susmayan sesine ihtiyacımız var. Bizi o sesten mahrum etmeyeceğini biliyoruz.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,