avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3361
EURO
35,2001
ALTIN
2.247,23
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Candan’dan Başbakan Rutte’ye Tv’de terleten soru: Madem sorun var, o zaman niye Türk gençlerine sahip çıkmadınız?

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin de konuk olduğu RTL Late Night programına katılan halkla ilişkiler uzmanı ve yazar Yeşim Candan Hollanda-Türkiye krizini değerlendirdi.

Candan’dan Başbakan Rutte’ye Tv’de terleten soru: Madem sorun var, o zaman niye Türk gençlerine sahip çıkmadınız?
A+
A-
Programda Başbakan Rutte’nin Rotterdam’da toplanan Türkleri bir sorun olarak tarif etmesi üzerine Yeşim Candan programda, “Madem ortada böyle bir sorun var; o zaman neden hükümetimiz Türk gençlerine sahip çıkmıyor?” sorusunu yöneltti. Rutte ise konudan uzak yanıtlar vermeyi tercih etti.
Huberto Tan’a kriz hakkında konuşan Candan, yaptığı değerlendirmede, “Türk-Hollanda ilişkileri 405 yıllık geçmişe dayanan köklü bir ilişkidir. Her evlilikte kriz olur. Bu doğaldır; Türk olmakla, Türkiye’yle gurur duyuyorum, Hollanda da vatanımızdır.”
Candan, Rutte’ye “Keşke Obama’nın Latino’lara sahip çıkıp onlarla buluştuğu gibi Rutte’de Hollanda’da herkesin Başbakanı olarak Hollanda Türkleriyle buluşmak için çaba sart etseydi” şeklindeki eleştiriye Başbakan Rutte yanıt vermedi. Candan, “Gençleri yargılamakla bir yere varılmaz. Bunları nasıl topluma daha fazla katacaksınız, siz bunu düşünün” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

programı izlemek için

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.