avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Çamlıca Camii’nin alemi törenle yerleştirildi

Çamlıca Camisi’nin 4,5 tonluk alemi dualar eşliğinde yerine konuldu. Dünyanın en büyük alemi 7,77 metre yüksekliğinde.

Çamlıca Camii’nin alemi törenle yerleştirildi
A+
A-

Çamlıca Camisi’nin 7,77 metre yüksekliğinde, 4,5 ton ağırlığındaki ana kubbe alemi törenle yerine yerleştirildi.

Törende cami inşaatıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camisi inşaatının yüzde seksen oranında tamamlandığını söyledi.

Külünk, caminin ince işleriyle ilgili İstanbul ve dışında 15’e yakın atölyede üretimlerin devam ettiğini belirterek, mermer, ahşap, kapı, pencere, doğrama, kepenk, alçı, alüminyum, cam, vitray ve yazılarla ilgili atölyelerde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Cami içinde ana kubbenin sıvasının bitmek üzere olduğunu, ardından kubbe yazısının yerine konulacağını belirten Külünk, şunları kaydetti:

“Bugün de burada Rabbimiz lütfetti, ana kubbemizi kapattık, kurşunumuzu kapladık ve dünyanın en büyük alemi olan 3 küsur metre genişliğinde 7,77 metre yüksekliğindeki paslanmaz çelikten mamul ve nano teknoloji bir uygulama ile altın rengi verilmiş olan ana kubbe alemimizin hilal bölümünü sizlerin şahitliğiyle yerine takmış olacağız.”

Camiyi yıl içinde ibadete açmayı planladıklarını dile getiren Külünk, “Söz vermiyoruz, yetiştirmeye gayret ediyoruz. Çünkü eğer söz verirsek sözümüzü yerine getirmek zorundayız. İşte 2017 senesini biz kendimize baz aldık, bu sene bu işi bitireceğiz diye ümit ediyoruz.” dedi.

Külünk, cami çevresindeki yol ve tünel inşaatıyla metro çalışmalarının da hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.