avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5883
EURO
34,7375
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Camisizleştirilmek isteniyoruz

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Yücel Kahraman gündeme dair yazdı.

Camisizleştirilmek isteniyoruz

POST TERÖR DÖNEMİNİN POST TRAVMALARI

Ardı ardına terör saldırıları yaşayan Avrupa post terör döneminin post travmalarını yaşıyor. Bir kısım Avrupa’lıİslamı suçluyor tüm Müslümanlardan korkuyor, bir kısımı da ‘iyi Müslüman’ ‘kötü Müslüman’ ayırt etmeye çalışıyor. İyiler çalışıp Avrupa’lılarla kaynaşan, kötüler ise inanç-kültür iklemine bürünüp kapananlar. İyiler Noel kutlayanlar, kötüler kadınla el sıkışmayanlar. İyiler inanç ritüellerini uygulamayanlar, kötüler ise camileşmeyenler.

CAMİSİZ MÜSLÜMANLAR

Camisi olmak Müslüman için şartmı değilmi ilmim yetmez ama camiye gidip gitmemekte herkes hür olması gerektiği kanatındayım, dinde zorlama olmamalı. Belirli ritüelleri başkalarına dayatanların zararı en uç şekilde terör neticelerinde ortaya çıkabiliyor. Bunun tersi yani camisizleştirme baskısını Türkler tarihlerinden iyi bilirler, post travmaları var. İslamı referans gösterip terör eylemleri gerçekleştirenlere bakın, hepisi Camisiz Müslümanlar.

CEMAATLERİN TARTISI

İslam bir olduğu halde Müslümanlar kavim kavim, cemaatlerde birleşiyorlar. Türk Müslümanlarda Avrupa’da dahi cemaatlere ayrılıyor. Olabilir, farklı yorum farklı ritüeller çağrıştırabiliyor, kılık kıyafetlerimizde çeşitlilik gösterebiliyor. Ama malesef çeşitlilik sürtüşmeleri de beraberinde getiriyor. Bir Sufi mollası sohbetde “Selefi Wahabiler imkanı olsa önce beni keserler.” söylemini hatırlıyorum. Yine hatırımda olan bir Şiya Müslümanın Diyanet camisinde secdeye taş koyuyor diye “Beni camide horladılar taş koyuyorum secdeye diye, gitmem Diyanete” dediğini unutmadım.

CAMİSİZLEŞTİRİLMEK İSTİYORUZ

Yirmi yıl öncesi geldi bizlere Müslüman kılığında camiye ihtiyaç yok, Afrikaya yardım edelim, çocuklara Türkçe öğretelim, ‘hizmet’ edelim diyip camilerden cemaatleri ayıranlar. Nerden bilecektik ki Diyanete karşı kumpaslar devşireceklerini, nerden bilecektik ki bizleri camisizleştirmek istediklerini,

Wahabi-Selefi’ler ılımlı Müslümanları da Batı’lı yaşam biçimini de tehdit ediyor diyip, ılımlı Müslümanları desteklemek için camileri kapatmak istiyorlar ,ve bu politikayı güdenler ırkçı değil, Liberal, Sosyalist ve Hristiyan Demokratlar.

Benim ecdadım elinden geldiği kadar cami yaptırmış, kulliyeye çevirmiş, caminin etrafını güzlleştirmiş imanla gerçekten ‘hizmet’ vermiş. Cami etrafına kütüphane, eğitimhane, hastane, hamam yapmış, susananlara çeşme, açları doyurmak için aşevi, yatırmak için kervansaray yapmış. Çarşı yapmış, hamam yapmış, isteyene tekke ve zaviye yapış.

Medeni adam herşeyi mi iyi yaparmış? Camisizleştirilmek istiyoruz.

Yücel Kahraman – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.