avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

By-Lock arama motoru: İsmi yaz FETÖ’cü mü öğren

Gizli haberleşme programı By-Lock’u kullanan Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının hızlı bir şekilde tespit edilebilmesi için, özel bir arama motoru geliştirildi. Adı, arama motoruna girilen örgüt üyesinin By-Lock kullanıp kullanmadığı anında öğrenilebiliyor. Uygulama ile soruşturmalar daha çabuk yürütülecek.

By-Lock arama motoru: İsmi yaz FETÖ’cü mü öğren
A+
A-

By-Lock’a özel arama motoru geliştirildi.

Google benzeri arama motoru sayesinde By-Lock’çu FETÖ’cülerin tespiti daha kolay ve hızlı yapılabilecek.

MİT, çözdüğü 215 bin kişilik FETÖ listesinin tek elde toplanması için, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Başsavcılık ise bu listeleri daha kolay işlem yapılması amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’ne yönlendirdi.

Listedeki isimler, Google arama motoru benzeri bir bilgisayar yazılımına yüklendi ve 81 il emniyet müdürlüğünün kullanımına açıldı.

Arama motoruna ismi yazılan FETÖ’cülerin By-Lock kullanıcısı olup olmadığı, sistem sayesinde anında öğrenilebiliyor.

Bunun için her ilde 3 kişilik polis ekibi özel olarak görevlendirildi.

Açığa alınan, müfettiş raporlarında isimleri geçen, haklarında ihbar olan ya da FETÖ ile bir şekilde irtibatı tespit edilenler anında By-Lock arama motorundan taranıp, isimleri belirleniyor.

Bu sayede soruşturmalar daha hızlı ve sağlıklı yürütülmüş oluyor.

Bu arada FETÖ’nün finans kaynaklarının kurutulmasını sağlamak amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nde özel şube kuruldu.

“Ulusal Güvenliği Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü” adıyla faaliyete geçen yeni birim, örgütün finans kaynaklarına yönelik ülke genelindeki çalışmaları yürütecek.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.