avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Büyük temizliğin alt-yapısı tamam; FETÖ’nün devlette kökü kazınacak!

FETÖ ve PKK ile mücadele kapsamında devlet memurlarına tanınan yargı güvencesi kalkıyor. Yeni düzenlemelerle, illegal yapılarla bağlantılı isimler memuriyetten atılacak, bir daha memur olamayacak. Kamu kurumlarında FETÖ yapılanmasına göz yuman yöneticilere de soruşturma açılacak.

Büyük temizliğin alt-yapısı tamam; FETÖ’nün devlette kökü kazınacak!
A+
A-

Kamuda teröre hizmet eden tek bir isim kalmayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “657 değiştirilmediği sürece bu iş çözülmez” dediği Devlet Memurları Kanunu’nda önemli değişikliklere gidiliyor. Devlet kurumlarına sızan paralel yapı ve terör örgütü PKK’ya destek veren isimleri etkisiz hale getirmek için kritik maddelere neşter vurulacak. Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca yürütülen çalışma ile kamuda kendini gizleyen, terör örgütlerine hizmet eden tek bir isim kalmayacak. Disiplin hukukuna ilişkin madde yeniden düzenlenirken, memura yönelik yargı güvencesi zırhı kaldırılıyor. Böylece hem paralel yapı hem de terör örgütü PKK gibi illegal yapılarla bağlantılı kişiler memurluktan çıkarılacak.

KENDİNİ GİZLEYENLER VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından gözler yaklaşık 3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren 657 sayılı Kanun’da yapılacak değişikliklere çevrildi. Son Bakanlar Kurulu toplantısında da devlet içinde yuvalanmış terör örgütü odakları FETÖ ve PKK ile mücadeleye ilişkin çalışmalar değerlendirildi. Üst düzey bir hükümet yetkilisi paralel yapıyla bağlantılı olup da kamuda hala kendini gizleyen isimler olduğunu vurgulayarak, “Emniyet, istihbaratın bu konuda çok ciddi bir çalışması var. Bakanlar Kurulu’yla da paylaşıldı. Bugün bu yapıdan tamamen kopanlar da var. Ancak bazı kritik kurumlar da kendilerini gizleyenlere yönelik önemli tespitler var. Memurlar Kanunu’nda yapılacak değişiklikle devlet içinde devlete ihanet eden tek bir isim kalmayacak” dedi.

KRİPTOLAR TEMİZLENECEK
Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak düzenleme ile kamuda tespit edilen kriptolar temizlenecek, memuriyetten çıkarılacak. Bu kapsamda yapılan tespitler ve atılacak adımlar şöyle:

MİLLİ GÜVENLİK VURGUSU:
Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem, işlemlerde bulunanının işine son verilecek. Terör örgütü, legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran, eylem birliği içinde olan bir kamu çalışanı kalmayacak. Kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütlere kullandıranlar, propagandasını yapanların işine son verilecek.

MEMURLUK ŞARTLARIDİSİPLİN MADESİ:
Memurluk şartlarını düzenleyen madde ile disiplin hukukuna ilişkin maddenin yeniden düzenlenmesi öngörülüyor. Buna göre paralel yapı gibi illegal yapılarla ilişkisi olan kişiler kamuda hiçbir görevde yer alamayacak.

DÖNÜŞÜ OLMAYAN İHRAÇ:
İçişleri Bakanlığı’nca terör bağlantıları tespit edilen ihraç edilecek. İdari yargı kararıyla geri dönüş kapısı kapanacak.

OPERASYON BAŞLADI
“Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları” hakkında da Başbakanlık genelgesine dayanarak idari ve adli işlem başlatılıyor. Paralel Yapı üyeleri ve terör örgütü PKK sempatizanları ile bu örgütlere yardım edenler araştırılıyor. Bu tür yapılarla eylem birliği içinde olduğu tespit edilen kamu çalışanları hakkında amirler idari soruşturma yürütebiliyor. Suç eylemi belirlenenler hakkında savcılar harekete geçiriliyor. PKK, DHKP-C, Paralel Yapı dahil tüm örgütler genelge kapsamına alınırken, dışarıdan hizmet alımı yoluyla çalışanlar hakkında da titizlikle incelenmesi talimatı verilmişti.

İŞ GARANTİSİ BİTİYOR

İŞ GARANTİSİ BİTİYOR: Özel sektörde olduğu gibi işini doğru yapmayanın meslek hayatı bitecek, iş garantisi olmayacak.

TERÖR BAĞLANTISI VURGUSU: Yasada, terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin devlet memuru olmayacağı açıkça ortaya konulacak.

UZMANLARIN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLECEK: Kamuda uzman kadrosunda çalışan personelin özlük hakları iyileştirilecek.

DOĞU’YA KIDEMLİ PERSONEL: Kıdemli personelin az gelişmiş bölgelerde görev yapması teşvik edilecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.