avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bulgaristan’da çekinsin

Avrupalı Türkleri sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Murat Bozkurt yazdı.

Bulgaristan’da çekinsin

Son dönemde çok büyük dikkat çekmeye başlıyan ‘’Türk Halkı’’ Avrupa ‘ya korku salmaya devam ediyor. Geçen günlerden daha Hollanda ‘da ki gövde gösterisinin üzerinden çok geçmeden bir güzel haber de Bulgaristan ‘dan gündem olacak gibi görünüyor. Elbette dört, yön yedi kıtanın yetmediği Türkler için mevcut sınırlarının hemen en yakınında ki Bulgaristan ‘da da mevcudyetini, benliklerini koruyabilmek durumundalar. Ve milleti ile vatanını orada en iyi şekilde temsil etmektedirler. Bunun da sinyalini ilk olarak bu ülke de gerçekleşecek olan 26 Mart 2017 tarihi içinde ki gerçekleşecek olan erken genel seçimlerde verecek durumdadırlar. Türkler orada seçime Lütfi Ahmed Mestan ‘ın Genel Başkanlığın ‘da kısa adı ‘’DOST’’ kelimesi olan tam adı ise Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar ismiyle seçime giriyor. Yaklaşık olarak nüfusun oya etkisi yaklaşık yüzde onbeş gibi bir duruma etki ediyor olması ihtimali ile de bugün Avrupa ‘da Türklerin ayak sesinin daha güçlü duyulmaya başlandığı görülüyor! Bu durum ise bize Bulgaristan ‘da çekiniyor dedirtiyor ve Balkan ‘lardan Avrupa bir daha inleyecek dedirtiyor analizler.

Bulgaristan seçime hazırlanıyor. Türkler asırlarca canını vermiş bu topraklar için. Bugün de diplomasi yöntemleriyle tekrar bu topraklara hakikat ve doğruları er ya da geç ulaştırmanın Türklerin gayretleriyle olacağının işaretini veriyor. Bulgaristan ‘da çekiniyor. Türkler ‘e Müslüman Romanlar destek veriyor, Pomaklar da destek veriyor. Daha önce Bulgar orijinli partiler ile gerçekleştirilen başarılı koalisyonlarda Bulgar desteği bile olacak gibi ışık saçıyor. Çifte vatandaş hakkına sahip olan Türkiye ‘de ki Türkler de seçime oy kullanmak için sandığa gidecekler. Hatta öyle ki Bulgaristan seçime gelen Türkler içi sınır kapılarını kapatmış, vatandaşlarımıza sınırları açmayacak kadar çirkefleşiyor. Partinin kısaltmasının Türkçe ifadesi DOST kelimesini de oluşturduğu için dahi baskılar en baştan geliyor. Onay verilmemeye kadar kalkan tehlikeli süreçleri atlamış olarak karşımıza çıkan partinin seçim otobüslerine gamalı haç işareti boyalarla yazılıyor, camlar kırılıyor. DOST Partisi Genel Başkan Lütfi Mestan ismi ile seçmenlerini kucaklamaya ve selamlamaya devam ediyor.

Elbette ki parti Türkiye destekçisi bir partidir. Bu parti ifadelerini her zaman açık, seçik ifade etme yoluna da gitmektedir. Partinin politik hedefi Türkiye, Avrupa Birliği, NATO ile ‘’DOST’’luklar eğilimindedir. Parti demokratlığı benimseyip liberalist bir yol izlemeye çalıştığını açıklayan bir oluşumdur. Anadolu Ajansı kaynaklı bir habere göre şu bilgiye de değinmekte bir fayda olmaktadır. Haberi şu şekilde belirtmek isterim; ‘’24 Kasım 2015 tarihinde Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait Sukhoi Su-24M tipi uçağın Türk Hava Sahasını ihlal etmesinden dolayı Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesinin ardından, bu konuyla ilgili Türkiye’ye destek vermesi sebebiyle, 24 Aralık 2015 tarihinde Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nde ki başkanlık görevinden alındı ve parti üyeliğinden ihraç edildi.’’. Ancak ve ancak Hak ve Özgürlükler Partisi ‘de yine Türk bir genel başkan bulunduran sene 1990 ‘dan beri o dönemin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ’ın direktifleri ve destekleri ile mücadeleye devam eden bu geleneğin sözcüsü olduğunu sanılan bir parti olarak dikkatimizi bilinmekteydiler…

Murat Bozkurt – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.