avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bulgaristan Türklerinin lideri Türk elçiliğine sığındı

Türkiye’yi desteklediği için partisinden kovulan Lütfi Mestan’ın, kısa süreli Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’ne sığındığı ortaya çıktı.

Bulgaristan Türklerinin lideri Türk elçiliğine sığındı
A+
A-

Suriye sınırında hava sahamızı ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağı Türkiye ile Rusya arasında ilişkileri zora sokmuştu. Aynı uçak komşu Bulgaristan’da da Türk kökenli siyasetçilerin çoğunlukta olduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nde (HÖH) depreme neden oldu.

Genel Başkan Lütfi Mestan’ın Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye’ye destek veren bildiriyi okuması partinin onursal başkanı Ahmet Doğan’ı kızdırdı. Doğan, yetkisi olmamasına rağmen merkez yönetim kurulunu toplayarak Mestan’ı başkanlıktan uzaklaştırıldı.

TÜRK ELÇİLİĞİNE SIĞINDI
Aynı zamanda partiden de ihraç edilen ve devlet korumaları alınan Mestan, Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’ne sığındı. Çocuklarıyla Türk elçiliğine gelen Mestan’ın, 2008’de kuşkulu bir intiharla ölen HÖH liderinin özel kalem müdürü Ahmet Emin gibi öldürülmekten korktuğu iddia edildi.

“GÜVENLİĞİMİ SAĞLAMAYA İHTİYACIM VARDI”
24 Chasa gazetesine konuşan Mestan, “Türk elçiliğinde kısa bir süre kaldım. Kritik bir durumda her bir Bulgar siyasetçisi kendi güvenliğini sağlama hakkına sahip. Güvenliğimi sağlamak için bir kaç saate ihtiyacım vardı” dedi.

DAVUTOĞLU DEVREYE GİRDİ
HÖH’teki krize Başbakan Ahmet Davutoğlu da dahil oldu. Davutoğlu Bulgar mevkidaşı Boyko Borisov’u arayarak Mestan’dan yana olmasını rica etti. Borisov taraf tutmayacağını belirtirken, Mestan’ın ihracı sonrası HÖH Milletvekilleri Hüseyin Hafızov, Şabanali Ahmet ve Aydoğan Ali Mestan ile dayanışma içerisinde HÖH Meclis Grubu’ndan ayrılacaklarını ilan etti. Bulgar parlamentosunda üçüncü siyasi güç konumunda bulunan HÖH, son istifalarla 240 sandalyeli parlamentodaki milletvekili sayısı 36’dan 32’ye indi. Mestan’ın yeni parti kuracağı söyleniyor.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) nedir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.