avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5089
EURO
34,5693
ALTIN
2.491,93
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bülent Türker’in öncülüğünde Rotterdam’da Atatürk sokağında buluştular

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün vefatının 77’inci yıldönümü Rotterdam’da Hollanda-Türkiye Dostluk Vakfı tarafından anıldı.

Bülent Türker’in öncülüğünde Rotterdam’da Atatürk sokağında buluştular
A+
A-
ABER MERKEZİ – Hollanda-Türkiye Dostluk Vakfı Başkanı Bülent Türker ve vakıf yöneticileri Vahit Acıöz ve Erol Sanburkan tarafından Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen 10 Kasım törenine Hollanda Türkleri katıldılar.
TÜRKER: ATAMIZ MİLLETİMİZİN KALBİNDE
Saygı duruşu ve  İstiklal marşımızın okunmasının ardından konuşan Vakıf Başkanı Bülent Türker yaptığı konuşmada “Vatanımızın kurtarıcısı; laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu aziz Atamızın milletimizin kalbinde unutulmaz bir yeri” olduğunu ve gelecek kuşakların da onu minnetle ve sevgiyle hatırlayacağını ifade etti.
HEDEF ÇAĞDAŞ KALKINMIŞ UYGAR BİR TÜRKİYE
77 yıl önce aramızdan ayrılan Mustafa Kemal’un eserleri ile de sonsuza kadar yaşayacağını belirten Türker’den sonra söz alan Şerife Alparslan “Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarını 
saygıyla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir kurtuluş destanının ve tarihin yazdığı en büyük devrimin kahramanı olarak sadece tarih sayfalarında değile yüce Türk milletinin kalbinde yer
bulmuştur. Musafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine gösterdiği hedef, akıl bilim ve teknolojinin
en son ilkelerine dayanan çağdaş kalkınmış uygar bir Türkiye yaratmaktır.” dedi.
Gelen vatandaşlar daha sonra Rotterdam’daki Çanakkale ve Atatürk Müzesi’nde bir araya gelerek Erol Sanburkan’ın Atatürk anılarını dinlediler. Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Yurtdışı Örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ergin Kızılaslan’ın da anmaya katıldı.
Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER
Günden fotoğraflar:
10kasim2015 turker1
10kasi2015 turker2
10kasim2015 turker3
10kasim2015 turker4
10kasim2015 turker5
10kasi2015 turker kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.