avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,6014
EURO
34,8276
ALTIN
2.504,60
BIST
9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bu dava hepimizin; 15 yaşındaki Yasin Börü, Selahattin Demirtaş’ım emriyle öldürüldü

6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz’un Diyarbakır’da vahşice katledilmesiyle ilgili 19’u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek. Türkiye’nin dört bir yanından davayı takip etmek için Ankara’ya gelecek olanlar, Yasin Börü ve arkadaşlarının ‘iyilik ve merhamet’ üzerinde sürdürdükleri davayı sahiplenerek ‘Bu dava hepimizin’ diyecek

Bu dava hepimizin; 15 yaşındaki Yasin Börü, Selahattin Demirtaş’ım emriyle öldürüldü
A+
A-

Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014’te, Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün vahşice katledilmesiyle ilgili davanın 10. duruşması bugün Ankara’da görülüyor. Davayı siyasi partiler, STK temsilcileri ve kamuoyu yakından takip edecek. Ankara’ya gelecek olan ve bulunduğu yerden duruşmayı takip edecek milyonlar, Yasin Börü ve arkadaşlarının ‘iyilik ve merhamet’ davasını sahiplendiklerini ve bu davanın, iyilikten ve merhametten yana olan herkesin davası olduğunu haykıracaklar.

Doğruhaber’den Enes Durmaz’ın haberine göre kamuoyu böylesi iyilik hareketlerine karşı kötülük üreten genetiği bozulmuş ve aslı bu topraklarda olmayan kirli zihniyetin de mahkûm edilmesi gerektiğini savunuyor.

MERHAMETİ ANLATTI, MERHAMETSİZCE KATLEDİLDİ

Yasin Börü katledilmeden bir hafta önce annesine şu notları okumuştu: “Merhamet; acımak, bağışlamak, şefkat göstermek ve iyilikte bulunmaktır. Hz. Muhammed (SAV) canlılara karşı şefkatli ve merhametliydi. Akrabalarını ve komşularını ziyaret eder, onlara şefkat gösterir, yetimi, düşkünü ve mazlumu gözetirdi. Hz Muhammed (SAV) hastaları ziyaret eder, köle ve fakirlerle oturur onlarla yemek yerdi.” Bu notları sosyal hesabına yazan Yasin’i ve arkadaşlarını katleden kişiler ile azmettiricilerin, aslında iyiliğe savaş açan ne denli tehlikeli ve bozuk bir zihniyete sahip olduklarını da ifşa ediyor.

ADİL BİR YARGILAMA GÖREMİYORUZ

Adil bir yargılamanın yapılmadığını savunan Yasin Börü’nün amcası Mustafa Börü, “Şu anda adil bir yargılamanın yapıldığını düşünmüyoruz. Yeryüzünde adil yöneticiler ve yargıçlar olsun diye mücadele veriyoruz ve bunu Allah’a ve insanlığa karşı olan sorumluluğumuzdan dolayı yapıyoruz. Bu duruşmalara, adeta yoğun bakımda olan hukuk ve adaleti yaşatmak için geliyoruz” dedi.

Selahattin Demirtaş gibi azmettiricilerin de bu davada yargılanmasını talep ettiklerini söyleyen Börü, “Bizler 6-8 Ekim vahşetinin yargılanacağını inandığımız için dava açtık.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın tutuklanmasının yeterli olmayacağını, çocuklarının katili olarak hesap vermeleri gerektiğine vurgulayan Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz de, “Davalar birleştirilmeyince ha yakalanmış ha yakalanmamış ne fark eder… Ben bu mahkeme de tekrar söyleyeceğim. Bu davaları birleştirsinler. Aksi taktirde ne vicdanlar rahat eder ne de adalet yerini bulur. Çünkü bir olaya sebep olan kimseler failler gibidir. Azmettiriciler suçu işleyenlerden daha katildir” dedi.

Demirtaş’ın dosyasının oğlunun katilerinin yargılandığı dosya ile birleştirilmesini isteyen Gökgöz, “Bunların çocuklarımızın katili olarak yargılanması gerekiyor. Oğlumun katili olarak yargılanmadıkça yüreğimin yangını sönmez, vicdanlar da rahat etmez. Azmettirenler de mahkemeye çıkacak olan canilerle beraber mahkemeye getirilmeli ve yargılanmalıdır” şeklinde konuştu.

DAVA BÜYÜK EKSİKLİKLERLE BAŞLADI

Dava ile ilgili eksiklikler olduğunu ve onların giderilmesi için uğraşıldığını aktaran Av. Kaya Kartal ise, “Maalesef soruşturma aşaması çok zayıf yürütülen bir dava olduğu için çok eksiklik var. Kamera kayıtları bile dosyada yok. Anadolu Ajansı’nın bazı haber sitelerine düşen görüntüler bile Diyarbakır savcılığı tarafından sunulmamıştı. Bizim bu yönde taleplerimiz olmuş. Kendi sunduğumuz görüntüler de var. Azmettiricilerin de yargılanması gerektiğini başından beri dile getiriyoruz. Bu azmettiriciler noktasında da şuan yeni bir gündem oluşmuş durumda” ifadelerini kullandı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN DA BURADA YARGILANMASI İÇİN TALEPTE BULUNACAĞIZ

Mahkemeden Selahattin Demirtaş’ın dosyasının da bu dava ile birleştirme talebinde bulunacaklarını aktaran Av. Kartal, “Geçen celselerde yine bu taleplerde bulunuldu. Türkiye’de yargının durumu malum biraz yavaş ilerliyor. Bu yavaşlık dolayısıyla bu celsede çok sürpriz bir karar çıkacağını beklemiyoruz. Zaten mevcut olan somut delillere odaklanarak gerçeklerin ortaya çıkması gerekiyor. Suçlu olanların da en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz, biz de bunun için uğraşıyoruz” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.