avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3759
EURO
35,0031
ALTIN
2.326,03
BIST
9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Başkent Ankara Dergisi’nin ilk sayısı Cemiyet’te tanıtıldı

Ankara Kulübü Derneği’nin imtiyaz sahipliğini Genel Başkan Dr. Metin ÖZASLAN’ın üstlendiği, üç ayda bir yayınlanmak üzere yayın hayatına giren Başkent Ankara Dergisi’nin ilk sayısı, Gazeteciler Cemiyeti’nde tanıtıldı. Davetlilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen tanıtım kokteyline; milletvekilleri, yazarlar, akademisyenler, sanatçılar, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Başkent Ankara Dergisi’nin ilk sayısı Cemiyet’te tanıtıldı
11.04.2018
A+
A-

Ankara Kulübü Derneği’nin üç ayda bir yayınlayacağı Başkent Ankara Dergisi’nin Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan ilk sayısı Gazeteciler Cemiyeti’nde davetlilerin yoğun ilgisiyle tanıtıldı. Derginin imtiyaz sahipliğini Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin ÖZASLAN üstlenirken, sorumlu yazı işleri müdürlüğünü eski vali yardımcısı Selahattin EKREMOĞLU, yayın kurulu başkanlığını gazeteci ve eski milletvekili Şevket Bülend YAHNİCİ, yayın koordinatörlüğünü ise Recep Peker TANITKAN yürütüyor.

Bir Rüyayı Gerçekleştirdik

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan YAHNİCİ, uzun süredir dergi üzerine çalıştıklarını, bir rüyayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek; kendi adına eski bir yayıncı ve dergi okuru olarak dergiyi beğendiğini ve derginin giderek güzelleşeceğini söyledi. Aynı zamanda Ankara için yazacak, üretecek tüm dostların bu üretime katılmasını beklediğini duyurdu.

Mum Yalnızca Dibine Işık Vermesin

Resepsiyonda kürsüyü devralan Genel Başkan Dr. Metin ÖZASLAN, konuşmasına davete gelen herkesi Ankara ailesinden ev sahibi olarak gördüğünü söyleyerek selamladı. ÖZASLAN’a konuşması boyunca Seymenler de eşlik etti.

ÖZASLAN: ‘’Ankara Kulübü Derneği olarak uzun yıllardır özlemini duyduğumuz Başkent Ankara Dergimizin ilk sayısı ile sizleri selamlamaktan büyük mutluluk duyuyorum, hoşgeldiniz, onur verdiniz…

Başkent Ankara’mız ülkemizin kalbidir, beynidir. Bu sebepten ülkemizin dertlerini de yüklenen şehirdir. Ancak şehrimizin kendi dertlerine yönelik farkındalığı zayıf kalmaktadır. Şu özdeyiş Ankara’mızın en kestirme tarifini yapmaktadır: ‘’Dibine ışık vermeyen mum.’’

Oysa Ankara’mız, beşeri sermayeye ilişkin tüm göstergelerde halen ülkemizin zirvedeki şehridir. Güzel yurdumuzun entelektüel kalbidir. Başkent Ankara’mız ülke ölçeğinde önemli bir bilim şehri diyoruz ancak mumun dibindeki ışık çok zayıf ve titrek. Bilim, bürokrasi ve profesyonel çevreler de dahil olmak üzere Başkentte yaşayan hemşerilerimiz Ankara’mızı tanımıyor.

Hal böyle olunca, Başkenti anlatan yayınlar çok az üretiliyor. Büyük bir heyecanla yayın hayatına giren süreli dergiler ise genel ilgisizlikten dolayı kısa sürede yayın hayatına son veriyor.

Neticede, Başkent Ankara’mız ve hemşerilerimiz maalesef kendilerini anlatamıyor. Ankara’mızın saymakla bitmeyecek zengin değerleri ve birikimleri yerel gündemde yer dahi bulamazken, sabun köpüğü tarzı konular gündemde yer alıyor.

İşte ‘’Başkent Ankara Dergisi’’, hem Ankara Kulübü’nün ve Başkent Ankara’mızın birikimlerinden yararlanmak, hem Ankara üzerine çalışan araştırmacı, akademisyen çok sayıda Ankara sevdalısının çalışmalarını Ankaralılar ile buluşturmak, hem de Ankaralı hemşerilerimizin yaşadığı sorunların paylaşılacağı platform olma amacıyla yayın hayatına girerek yola çıkıyor.

Başkent Ankara Dergimizin, Ankara’mıza hayırlı uğurlu olmasını dilerken; Dergimizin yayın hayatına girmesinde emeğini, bilgisini, yüreğini esirgemeyen Ankara sevdalısı dostlarıma, omuzdaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Davete katılanlar arasında eski Başbakan Yardımcısı Murat KARAYALÇIN, CHP Ankara Milletvekilleri Levent GÖK ve Bülent KUŞOĞLU, AKP Ankara Milletvekili Nevzat CEYLAN, SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen KELEŞ, Ceyhan MUMCU, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk KÖYLÜOĞLU, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Ali İNANDIM, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi BİLGİN ve Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr. Bülent KALIPÇI da yer almaktaydı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.