avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4810
EURO
34,9545
ALTIN
2.436,94
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Basın açıklaması yapan Avrupa ADD Birliği: “Bu iş burada bitmedi”

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği halk oyamasıyla ilgili şu açıklamada bulundu:

Basın açıklaması yapan Avrupa ADD Birliği: “Bu iş burada bitmedi”
A+
A-

“Şaibeli ve hak/hukuk ihlali olan halkoylaması

Bütün Türkiye sevdalılarına çağrımızdır!

Bu iş burada bitmedi.

Sonucu kesin olmayan, bütün devlet olanaklarını mobilize eden ve üç ay boyunca ülkemizin gündemini işgal eden halk oylaması dün akşam itibariyle sona ermiştir.

Buradan yetkili makamlara soruyoruz: Türkiyemizin ve bölgemizin önünde bir yığın çözüm bekleyen mesele varken bu kadar insan ve mal kaynağını tüketmeye değdi mi?

Bu şanlı milletin kaynaklarının sadece bir kişiyi mutlu etmek için harcanması sağlıklı bir mantığa sığdı mı?

Teröre karşı mücadele eden mehmetçiğimizin motivasyonunu kırmaya değdi mi?

Milli birliğimize ve dirliğimize en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde toplumu iki blok şeklinde bölmenin herhangi bir getirisi oldu mu?

Yukarıdaki cevapsız soruların hesabını nasıl vereceksiniz?

Buradan YSK’ya sesleniyoruz :

Bu seçim geçersizdir!!

İki buçuk milyona yakın pusula mühürsüz olduğu için 198.madde dahilinde geçersizdir. Bunun en kısa zamanda aydınlatılmasını talep ediyoruz ve gerekenin yapılmasını istiyoruz. Avrupa’daki vatanseverlerimiz bilmelidir ki, buradaki itirazları yakından takip edeceğiz ve hukuk çerçevesinde bütün haklarımızı kullanacağız.

Tarih, Nisan 2017 Referandumunu en adaletsiz oylama olarak kaydedecektir.
Gözlemcilerin sunduğu raporlar, adaletsiz yarışın bir örneği olarak ortadadır.
Araştırmalara göre Mart 2017 ‘de TV’lerde konuşan Evet Cephesi’nin toplam sayısı 470 saat, Hayır cephesine verilen saat ise 45 saattir.

Seferber edilen hazine kaynaklarının faturasını bu millete keseceklerdir.

Buna rağmen elinde hiç bir devlet imkanı olmayan Hayır’cı taraf canla başla mücadele etmiştir.

Meslek odalarımız, siyasi Partilerimiz, gençlik teşkilatlarımız , STK’lar , siyasetçilerimiz, gazetecilerimiz kendi imkanlarını zorlayak milletimizi aydınlatmak için köy-köy, ilçe-ilçe, mahalle-mahalle dolaşmıştır. Baskılara ve sansürlere aldırmamış, yolundan şaşmamıştır.

İşte bu Çelik irade bizleri kurtuluşa ve iktidara taşıyacaktır. Gönüllülerimiz sandıklara muazzam bir dikkatle sahip çıkmıştır. Bu şanlı millet bunun için küllerinden uyanacak ve birlik ve huzur içinde Türkiyemizin geleceğini oluşturacaktır.

Büyük şehirlerde ve genç seçmenlerimizde hayır oyları ağır başmıştır. Türkiye’nin geleceği emin ellerdedir.

Anayasalar, 50:50 gibi durumlarda kökten değiştirilemez.

Her türlü seçim analizi gereklidir, her taraf günahını ve sevabını ortaya koymalıdır ki, dürüstlük kazansın! Zeminimiz sağlamdır.

Bu topraklarda tek adam geleneği yoktur.

Yine söylüyoruz: Milletimiz bu güzel vatanı ne gericiliğe, ne bölücülüğe, ne emperyalizme ezdirecektir.

Artık ayrı gayrı demeden, Parti ayrışımı yapmadan milli bir Blok ile kollarımızı sıvayarak safları sıklaştırma zamanı gelmiştir.

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği adına son aylarda mücadele eden bütün teşkilatlarımıza, üyelerimize, otobüs ve arabaları ile insanları sandıklara taşıyanlara, bizle omuz omuza mücadele eden dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.