avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5065
EURO
34,9601
ALTIN
2.434,93
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Başbakanlığı taşladılar!

Kosova, annelere “vahşi” diyen Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç’ı protesto gösterilerine sahne oluyor. 20 bin Kosovalının katıldığı gösteriler son olarak Başbakanlık binasına da sıçradı. Muhalefetteki Milliyetçi Parti’nin başını çektiği gösterilerde, Başbakanlık binası taşlandı. Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, protesto gösterilerindeki şiddeti kınadı.

Başbakanlığı taşladılar!
26.01.2015
A+
A-

Kosova’nın başkenti Priştine’de, yaklaşık 20 bin kişi, Kosovalı annelere ‘vahşi’ diyen Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç’ı protesto etti.

Muhalefetteki Milliyetçi Vetvendosye Hareketi’nin çağrısı ile düzenlenen gösteriye diğer muhalefet partileri ile üniversite öğrencileri de destek verdi.

‘Başbakan görevden al, Trepçe Kosovanın’dır’ protestosuna yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Çoğunluk hissesi Sırbistan’da olan Tepçe Maden Ocağı’nın kamulaştırılmasını da isteyen kalabalık, Priştine Üniversitesinden başbakanlık binasına yürüdü.

Annelerin Çağırısı Başkanı Mürvete Kumova, Sırplar tarafından öldürülen 12 bin kişinin anneleri olarak özür beklediklerini, Sırp bakan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Vetvendosye Hareketi lideri Albin Kurti ise Maden Ocağı’nın kamulaştırılmadığı halde ‘Kosova Baharı’nın’ başlayacağını söyledi. Göstericiler, Başbakan İsa Mustafa’dan, Sırp Bakan’ı görevden almasını, aksi halde salı günü daha büyük eylem yapacaklarını açıkladı.

Açıklamaların ardından bir grup, Başbakanlık binasını taş yağmuruna tuttu. Çıkan olaylarda yaklaşık 20 kişi yaralandı, 4 kişi de gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, protesto gösterilerindeki şiddet eylemlerini kınadı.

Protestoları ‘demokratik hak’ olarak değerlendiren Başbakan İsa Mustafa ise eylemcilerin taleplerini karşılamayacağının sinyalini verdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.