avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5158
EURO
34,6976
ALTIN
2.489,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Başbakan Yıldırım’dan açıklamalar

Başbakan Yıldırım’dan açıklamalar
15.04.2018
A+
A-


Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Tuzla İlçe Kongresi’nde açıklamalar yaptı. ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’deki rejim hedeflerini vurmasına değinen Yıldırım, “Ne yazık ki geç kalmış bir harekettir” dedi. Dolardaki hareketlenmeye değerlendiren Yıldırım, “İran parası yüzde 48 değer kaybetti. Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Bizde de bazı dalgalanmalar oldu, yüzde 1 yüzde 2 seviyesinde.” diye konuştu

 

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Tuzla İlçe Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, “Bizde sadece nöbet değişimi olur, hizmet yarışı kesintisiz devam eder. Bizim siyasetimizde sen ben kavgası olmaz. Memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ile omuz omuza yürümeyi kendimize şiar edinmişiz.” dedi.

“NE YAZIKTIR Kİ GEÇ KALMIŞ BİR HAREKETTİR”

Suriye’deki kimyasal silah saldırısına değinen Yıldırım, “Suriye’de günahsız insanlar katledildi. Suriye rejimi terörle, silahla 7 yıldır aynı şeyi yapıyor. Kimyasal silah kullandı diye Batı birden bire masumları hatırlayıverdi. Bu zamana kadar kıllarını kıpırdatmayanların kimyasal silahtan sonra harekete geçmeleri ne yazıktır ki geç kalmış bir harekettir. Yinede alçak katillere verilmiş bir cevaptır. Olumlu bir adım olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“ENFLASYON YÜKSELSE ZİL TAKIP OYNAYACAKLAR”

‘Son haftada yaşadığımız gerilim neredeyse yeni bir dünya savaşı mı çıkacak? sorusunu gündeme getirdi’ diyen Yıldırım, “Bunun bölgesel, küresel ve ekonomik sonuçları oldu. Mesela İran parası yüzde 48 değer kaybetti. Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Bizde de bazı dalgalanmalar oldu, yüzde 1 yüzde 2 seviyesinde. Bunu fırsat bilenler ekonomik kriz geliyor diye başladılar. Sanki ülke krize giderse sadece AK Parti taraftarları etkilenecek. Böyle sığ bir muhalefet anlayışının faydası olmayacağını bir kez daha gördük. Enflasyon yükselse zil takıp oynayacaklar. Türkiye konularına hakimdir. Merkez Bankası da, hükümetimiz de önlemleri almaktadır. Biz böyle engelleri çok gördük. Ekonomik göstergelerimiz bu yaşananları doğrulamıyor. Türkiye 2017’de yüzde 7.4 büyüdü. G-20 ülkeleri arasında en büyük büyümeyi Türkiye gösterdi.” diye konuştu.

FETÖ ile mücadeleye değinen Yıldırım, ” İstanbul 15 Temmuz gecesi ayaktaydı. Tuzla ayaktaydı. Alçaklara gereken cevabı siz burada verdiniz.” ifadelerini kullandı.

“HESABINI YARGIDA VERİYORLAR”

28 Şubat davasında cezaların açıklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “28 Şubat darbesinin mimarları, bugün ortaya çıkmış, ‘Biz bir şey yapmadık, biz darbe filan yapmadık, biz uslu uslu durduk, biz suçsusuz’ diyorlar ama bu millet unutmadı. ’28 Şubat bin yıl devam edecek’ dediklerini bu millet unutmadı. Zaman değişti, vakit geldi, şimdi hesabını yargıda veriyorlar.”dedi.

16 Nisan kararıyla milletimiz güçlük iktidar, sürekli istikrar kararını vermiştir diyen Yıldırım, “Artık vesayet odakları devreye girmeyecek. Milletin kararı tek kararı olacaktır.” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.