avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Başbakan Yıldırım Münih’te ‘sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı’ gerçekleştirdi

YTB tarafından Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Buradaki her vatandaşımız bizim kimliğimizi ve değerlerimizi temsil ediyor. Sizler burada artık misafir değil ev sahibisiniz. Buna göre davranmak çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Başbakan Yıldırım Münih’te ‘sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı’ gerçekleştirdi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Almanya’nın Münih kentinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla ‘Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’ düzenlendi. Programa, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu katıldı. Başbakan Binali Yıldırım Almanya, Avusturya ve İsviçre’den programa gelen sivil toplum kuruluşları temsilcilerine hitap etti. Yıldırım, Türkiye’nin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu dile getirerek, “Sizin yanınızda Türkiye’nin desteği ve Türk insanının duası var” dedi.

BİZİM KULAĞIMIZ, GÖZÜMÜZ BURADA!

Türkiye’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlara her türlü desteği vermeye hazır olduğuna dikkat çeken Yıldırım, ‘’Bulunduğunuz ülkeyi geçici olarak görmeyin artık. Evet, ilk kuşak geçici olarak gördü kendilerini ancak üçüncü-dördüncü kuşak artık buraya kök salmış durumda. Elbette buraya tam olarak uyum sağlayacaksınız ancak değerlerinizi asla kaybetmeyeceksiniz. Bizim kulağımız, gözümüz burada. Türkiye olarak size her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

KİMSE BİZİ VATANDAŞLARIMIZDAN AYRI BIRAKAMAZ!

Oberhausen’daki Vatandaş Buluşmasında oldukça coşkulu bir kalabalığa seslendiğini aktaran Başbakan Yıldırım, bu tür buluşmaları her yerde yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Yıldırım, “Bizi vatandaşlarımızdan kimse ayrı bırakamaz. Bu tür vatandaş buluşmalarını yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Programda Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de bir konuşma gerçekleştirdi. Türkeş burada yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Türkeş, sivil toplum kuruluşlarının beklenti ve taleplerini tek bir ağızdan birlikte dile getirmesinin önemine değindi. Türkeş, “Hep birlikte hareket edelim ki; taleplerimiz muhataplarımız karşısında karşılık bulsun” diye konuştu. Türkeş ayrıca Avrupa’da yükselen ırkçılığa ve Türk düşmanlığına da dikkat çekti. Türkeş, Avrupa’ya bu konuda ciddi uyarılarda bulunduklarını sözlerine ekledi.

VATANDAŞLAR SORUNLARINI VE BEKLENTİLERİNİ BAŞBAKAN’A İLETME İMKÂNI BULDU

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından salonda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcilerine söz verdi. Yıldırım, katılımcılardan gelen soru ve talepleri tek tek yanıtlayarak gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kuruluşlara talimatlarını iletti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.