avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Başbakan Yardımcısı Türkeş Türk Diaspora temsilcisi Kılıç’la görüştü

Yurtdışı Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Avrupa’ya yaptığı çalışma ziyareti çerçevesinde Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç’la görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Türkeş Türk Diaspora temsilcisi Kılıç’la görüştü

HABER MERKEZİ – Yurtdışı Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş çalışma ziyareti çerçevesinde Avrupalı Türklerin etkili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmek üzere Almanya’ya geldi.

HOLLANDA TÜRK GENÇLİK LİDERİ KILIÇ, BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ’E SUNUM YAPTI
Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş’le buluşmasında Avrupalı Türklerin ve özellikle de gençliğin sorunları ve talepleri hakkında sunumda bulundu.

TÜRKEŞ: TÜRKİYE AVRUPA’DAKİ GELİŞMELERE KAYITSIZ KALAMAZ
Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türkiye’nin çabasının Türklerin yaşadığı her yerde aktif, etkin ve yapıcı politikalar üretme gayretinin bir ürünü olduğunu söyledi. Türkiye’nin, her yerde olduğu gibi ancak en fazla Avrupa’da, orada bulunan vatandaşları nedeniyle güçlü bağları bulunduğunu anımsatan Türkeş, “Türkiye Cumhuriyeti olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve gelişmeler karşısında kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Ülkemiz, vatandaş ve soydaşlarımızı ilgilendiren konularda, karşılaşılan sorunların doğru teşhis edilmesi, çözümlerin dışarıdan ithal edilmesi yerine, karşılaşılan sorunlara insanımızın istediği ve ihtiyaç duyduğu çözümleri arayan aktörlerin ortaya çıkmasını arzu etmektedir.” diye konuştu.

KILIÇ: HEDEF HALİNE GETİRİLEN TÜRK KİMLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Türkeş’i çok ilgili gördüğünü ifade etti. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in stratejik bakışını paylaştığını söyleyen Federasyon Genel Başkanı Kılıç, “Etkin bir diaspora politikası sadece mevcut neslin korunması için değil aynı zamanda uluslararası hukukun içinde varlığımızın güçlü bir şekilde yaşatılması ve ilerletilmesinin gereğidir. Türk kimliğine sahip çıkılması ve güçlendirilmesi ile kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine önem veriyoruz. Barış ve çokkültürlü yaşamın temeli bu etkenlerdir,” dedi ve şunları sözlerine ekledi “Demokrasilerde hukuk temel mihenk taşıdır. Ancak Hollanda’da zaman zaman bunun eksikliğini his ediyoruz. Tepeden inme hukuk tanımaz müdahaleler ile Türklere yönelik toplum mühendisliği çabaları ne yazık ki eksik olmuyor. Buna terör de eklenince ortaya örgütlü toplum ihtiyacı çıkıyor. İster Türkiye kökenli olsun ister diğer, karşılaştığımız bu olumsuz gayretlerin tamamına ‘ırkçılık’ diyebiliriz. Irkçılıkla mücadelede daha profesyonel yöntemler hayata geçirilmeli. Federasyon olarak demokratik mücadele geçmişimizde çok büyük bir deneyim ve tecrübe edindik. Bu şüphesiz büyük bir hazinedir. Ancak ondan da önemli olan tabanımızın teveccühüne layık olmaya gayret etmemiz. Türkçe yasağı ve ırkçılıkla mücadele konularından Türk varlığı için takdir görmemiz bizi bahtiyar kılan konular oldu. Bu birikimle, Hollanda Türklüğünün onurlu geleceği için yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Çünkü biz Avrupalı Türkleriz.”

turkes kilic gorusmesi foto

Federasyon Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, ayrıca siyasal katılımın önemi üzerinde durarak; vatandaşların darbelere karşı demokrasiyi yaşatmak için uğrunda şehitler verdiğimiz Türk demokrasisine sahip çıkarak Türkiye için sandıklarda oylarını kullanmaları gerektiğinin altını çizdi. YSK’nın Amsterdam’da sandık kurmasına yönelik kararını takdir ettiklerini ifade eden Kılıç, “Mesele bir aidiyet meselesidir, mesele gelecek nesillerin anavatan’la bağlarını kopartmamaları ve hatta bu bağları güçlendirmeleri meselesidir” dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ VE TERÖRLE MÜCADELE
Yaklaşan seçimlere değinen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye’nin terörü ezmeye gücünün yeterli olduğuna vurgulayarak, “Gerek paralel terör örgütü, gerekse bölücü terör örgütü ve onun uzantıları seçimlerde vatandaşın özgür iradesiyle oylarını kullanmasını engellemek istemektedirler. Buna karşı önlemler alıyoruz. Ben, insanların artık terör örgütünün siyasi kanadını çok net gördüğünü, anladığını, bu sefer buna göre, bilinçli oy kullanacağını düşünüyorum.” dedi. Türkeş, “Bugün görüyoruz ki terör, Avrupa’da Türk’ü temsil eden siz değerli Türk diasporası mensuplarını olumsuz yönde etkilemek istemektedir. Provokasyonlara kapılmayın, dik durun. Biz şerefli varlığımızı burada yaşatan size güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le yaptıkları toplantının verimli geçtiğini ve ufuk açıcı perspektif aldıklarını dile getirdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.