avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bardakçı: CHP’nin baştacı ettiği Mujica sözde ‘Ermeni soykırımı’nı tanıyan ilk başkan

CHP’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Fakir Başkan Mujica, Ermeni soykırımını kabul eden ilk devlet olan Uruguay’ın başkanı…

Bardakçı: CHP’nin baştacı ettiği Mujica sözde ‘Ermeni soykırımı’nı tanıyan ilk başkan
10.11.2015
A+
A-

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, geçtiğimiz günlerde bizzat CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun davetiyle ülkemize gelen ve fakir başkan olarak tanınan Uruguay eski Cumhurbaşkanı Jose Mujica hakkında bir yazı kaleme aldı.

CHP BİZZAT DAVET ETTİ

“Ayılıp bayıldığınız Mujica’yı bir de benden okuyun” başlıklı yazısında Mujica’nın sözde ‘Ermeni Soykırımı’nı desteklediğini, Soykırım Komitesi’nin faal bir üyesi olduğunu ve CHP tarafından ülkemize davet edildiğini yazan Bardakçı şu bilgilere yer verdi;

SOYKIRIMI KABUL EDEN İLK ÜLKE

Mujica’nın sekiz ay öncesine kadar cumhurbaşkanı olduğu Uruguay, Türkiye’nin Ermeniler’e soykırım yaptığını 1965’te kabul etmiş olan ilk memleket.

mujica kilicdaroglu ermeni ittifakı foto2

mujica kilicdaroglu ermeni ittifakı foto1

SOYKIRIM ANITINI BİZZAT DİKTİ

Aradan neredeyse yarım asır geçmişti, başkent Montevideo’da her 24 Nisan’da rutin kınama toplantıları yapılıyordu ama soykırım meselesi pek muhterem misafirimiz Jose Mujica’nın 1 Mart 2010’da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması ile beraber tekrar gündeme geldi veMujica, görevi devralmasından bir ay üç hafta sonra, 24 Nisan 2010 sabahı Montevideo’nun Ermenistan Meydanı’na Ermeniler tarafından dikilen soykırım anıtını bizzat açtı.

mujica kilicdaroglu ermeni ittifakı foto3

“ULUSLARARASI ALANDA KABUL EDİLSİN” TALEBİ

Sonra başkan yardımcısını Ermenistan’a gönderdi, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyanda geçen senenin Temmuz’unda Uruguay’ı ziyaret etti, Mujica 10 Temmuz’da“Osmanlı İmparatorluğu’nun 1915’te Ermeniler’e karşı yaptığı soykırımın uluslararası alanda kabul edilmesini” istedi ve Uruguay’ın Yukarı Karabağ konusunda Ermeni görüşlerini desteklediğini açıkladı.

CHP’NİN DAVETLİSİ

Başımıza neredeyse tâc ettiğimiz Sinyor Mujica, Soykırım Komitesi’nin faal bir üyesidir; Türkiye’ye bazı CHP’li belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak gelmiştir ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Çağdaş Türkiye İçin Değişim” başlıklı programında “CHP, sözde Ermeni soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir” diye yazar…

mujica kilicdaroglu ermeni ittifakı foto4

İŞTE BARDAKÇININ O YAZISININ TAMAMI

Uruguay’ın eski cumhurbaşkanı Jose Mujica geçenlerde Türkiye’ye geldi ve basınımızda on gün boyunca bir Mujica rüzgârı esti… Rüzgâr ne demek? Fırtına koptu, fırtına!..

ADAMI MEMNUN ETMEK İÇİN HER ŞEY YAPTILAR
Devrimci olan, gerillalık eden, söylendiğine göre adam bile vuran, bu uğurda senelerce hapislerde yatan, eziyet gören, bilmem kaç senelik Vosvos kullanan, yaşlı, tonton ve sempatik mi sempatik adamcağız dünyanın tâââ öbür ucundan kalkıp Türkiye’ye gelecek de dillere destan misafirperverliğimizi göstermeyeceğiz, öyle mi?
Böyle bir şey mümkün olmadığı için sabık cumhurbaşkanını mükemmel şekilde ağırladık. Hayranları ile biraraya gelebilmesi için her türlü imkân sağlandı, kitaplarını imzaladı, sohbetlere katıldı, demeç üstüne demeç verdi, şehir şehir dolaştı, meraklıları dün kitap fuarında imzasını alabilmek için yüzlerce metrelik kuyruklara girdiler, Mujica neticede sevenlerini mestetti ve memleketine de büyük ihtimalle gayet memnun şekilde dönecek.
Ve, girdiğimiz hayranlık krizleri sırasında bir hususu düşünmek hatırımıza gelmedi: Misafirimiz olan gerilla eskisinin bizimle alâkalı bir işler yapıp yapmadığı, daha doğrusu bazı işler çevirip çevirmediği…
Mujica, 21 Ocak 2015’te “Ermeni Soykırımı’nın 100. Yıldönümü Organizasyon Komitesi”ne katılması için yapılan daveti kabul ettiğini açıklıyor.

Ben merak ettim, şöyle bir araştırdım ve bakın neler buldum:
Mujica’nın sekiz ay öncesine kadar cumhurbaşkanı olduğu Uruguay, Türkiye’nin Ermeniler’e soykırım yaptığını 1965’te kabul etmiş olan ilk memleket idi…
Aradan neredeyse yarım asır geçmişti, başkent Montevideo’da her 24 Nisan’da rutin kınama toplantıları yapılıyordu ama soykırım meselesi pek muhterem misafirimiz Jose Mujica’nın 1 Mart 2010’da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması ile beraber tekrar gündeme geldi ve Mujica, görevi devralmasından bir ay üç hafta sonra, 24 Nisan 2010 sabahı Montevideo’nun Ermenistan Meydanı’na Ermeniler tarafından dikilen soykırım anıtını bizzat açtı! Sonra başkan yardımcısını Ermenistan’a gönderdi, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da geçen senenin Temmuz’unda Uruguay’ı ziyaret etti, Mujica 10 Temmuz’da “Osmanlı İmparatorluğu’nun 1915’te Ermeniler’e karşı yaptığı soykırımın uluslararası alanda kabul edilmesini” istedi ve Uruguay’ın Yukarı Karabağ konusunda Ermeni görüşlerini desteklediğini açıkladı!
Jose Mujica, 24 Nisan 2010 sabahı Montevideo’da Ermeni Soykırım Anıtı’nı açıyor.
Devletlû misafirimiz, daha da ileri adımlar attı… Montevideo’da bir “Soykırım Müzesi” kurulması kararını onayladı, bu senenin 21 Ocak’ında 1915 olayları konusunda konuşurken “Türkiye tarihindeki bu karanlık sahife ile yüzleşmeli ve yaptığı vahşeti kabullenmelidir” dedi, “Ermeni Soykırımı’nın 100. Yıldönümü Organizasyon Komitesi” ne katılması için o gün yapılan daveti de kabul etti ve görevden ayrılacağı 1 Mart 2015’ten sonra Komite’nin çaışmalarında hazır bulunacağını bildirdi.

KİM DAVET ETTİ DERSİNİZ?
Uzatmayayım ve meselenin gözlerden kaçan bir başka tarafını sadece nakletmekle yetinip yorumu size bırakayım:
Başımıza neredeyse tâc ettiğimiz Sinyor Mujica, Soykırım Komitesi’nin faal bir üyesidir; Türkiye’ye bazı CHP’li belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak gelmiştir ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Çağdaş Türkiye İçin Değişim” başlıklı programında “CHP, sözde Ermeni soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir” diye yazar…

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.