avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Balyoz gibi inceleme

Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi kumpas davalarında rol alan hakim ve savcıların tüm işlemleri masaya yatırılacak. HSYK Genel Kurulu, kumpasların tüm aşamalarının incelemesi için kritik bir karara imza attı.

Balyoz gibi inceleme
A+
A-

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, kumpaslarda rol alan hakim ve savcıları mercek altına aldı. Kumpas davalarının soruşturma ve kovuşturma aşamaları müfettişler tarafından sil baştan incelenecek.

F tipi yapının hakim olduğu eski HSYK 3. Dairesi, kumpas davalarında görev alan hakim ve savcılar hakkında yapılan bütün şikayetleri reddetmişti.
Red kararlarına yapılan itirazlar da, 3. Daire tarafından Genel Kurul’a sevk edilmediği için gündeme alınamamıştı.

HSYK 3. Dairesi’ndeki değişimin ardından yapılan bütün itirazlar HSYK Genel Kurulu’ne sevk edildi. Genel Kurul, şikayetleri tek bir dosyada birleştirerek karara bağladı.

Genel Kurul, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında görev alan hakim ve savcılar hakkında bugüne kadar inceleme izni verilmemesine yapılan tüm itirazları kabul etti. Tüm başvurular birleştirilerek verilen karar, kumpas hakim ve savcıları için kapsamlı bir soruşturma alamına geliyor.

Bu aşamadan sonra müfettişlerin, şikayetlere ilişkin kapsamlı raporlar hazırlaması gerekiyor. Hazırlanacak müfettiş raporuna göre, HSYK 3’üncü Dairesi hakim ve savcılar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek. Karara göre dosya HSYK 2’inci Dairesi’ne gönderilecek.

Kumpas hakim ve savcıları hakkında yapılan 3 bine yakın suç duyurusunun da HSYK 3’üncü Dairesi’nin önüne getirilmeden bekletildiği ortaya çıktı. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre daire şikayetlerin tasnif edilerek gündeme alınabilmesi için müfettişlere talimat verdi. Müfettişlerin çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.