avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bakan Akar’dan kritik görüşmeyle ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Ankara’da bir araya geldi.

Bakan Akar’dan kritik görüşmeyle ilgili açıklama
11.02.2019
A+
A-

Akar, Rus mevkidaşı ile Bakanlık’ta heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Heyetler arası toplantının açılışında konuşan Bakan Akar, Şoygu’yu Ankara’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Akar, “Hem bölgedeki barış ve istikrarın temin ve idamesi, ateşkesin sağlanması hem de ülkelerimizin hak ve menfaatlerinin korunup kollanması, güvenliğin sağlanması için Rusya ile her seviyede çeşitli temaslarımız olmakta.” diye konuştu.

Son dakika... Bakan Akardan kritik görüşmeyle ilgili açıklama

Moskova’da gerçekleştirilen heyetler arası toplantının devamı olarak konuk heyetin Ankara’ya geldiğini aktaran Akar, “Bugün yapacağımız görüşmeler de bir anlamda 14 Şubat’ta Soçi’de yapılacak başkanlar arası çalışmanın da bir ön çalışması olacaktır. Yaptığımız bu çalışmaların çok değerli olduğuna inanıyorum. Bölgenin barış ve istikrarına önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyorum. Bunun daha da ötesinde dünya barışına da gerçekten katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ŞOYGU: BAŞLICA KONULAR ÜZERİNDE MUTABAKATA VARACAĞIMIZI UMUYORUM

Rusya Savunma Bakanı Şoygu ise yaptığı konuşmada, gösterdiği ev sahipliğinden dolayı “değerli dostum” dediği Akar’a teşekkür etti.

Şoygu, “Önemli konuları, özellikle Suriye bağlamındaki konuları burada görüşebileceğimize inanıyorum. Soçi’de devlet başkanlarımızın bir araya geleceği, görüşeceği konuların ön çalışmalarını burada tamamlayacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Son dakika... Bakan Akardan kritik görüşmeyle ilgili açıklama

Şoygu, şöyle devam etti:

“Uzmanlarımız 31 Ocak- 2 Şubat tarihlerinde Moskova’da ciddi bir çalışma gerçekleştirdi ve kilit konulardaki hususlarda mutabakat sağlamayı başardılar. Özellikle İdlib ve Fırat’ın doğusuyla ilgili konuların üzerinde çalışma yaptılar. Bugün burada yapacağımız çalışma kapsamında ana hatlarıyla başlıca konular üzerinde mutabakata varacağımızı umuyorum.”

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,