avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ayşe Tekin – Konuksever kimdir?

Hollandalı Türk kadın temsilcisi, siyasetçi ve toplum gönüllüsü Ayşe Tekin- Konuksever kimdir?

Ayşe Tekin – Konuksever kimdir?
09.02.2019
A+
A-

1984 yılında Hollanda-Apeldoorn kentinde dünya’ya gelen Ayşe Tekin- Konuksever Amsterdam’da büyümüş; özellikle göçmen kökenli Hollandalılar, kadınlar, eğitim ve kentsel sorunlar gibi pek çok konunun toplum gönüllüsü oldu.

Diyanet camilerinin kayıtlı olduğu kısa adı TCIF olan Hollanda Türk-İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’nda görev yaptığı dönemde siyasete sosyal-demokrat işçi partisi PvdA’da atıldı ardından DENK partisi‘ne geçerek çeşitli kademelerde yönetim birimlerine aday olmuştur.

Karaman-Kameni köyü kökenli bir ailenin evladı olan Konuksever evli olup iki çocuğu vardır.

Özellikle kadınlara yönelik pek çok sosyal sorumluluk projesinde yer alan ve çalışmaya imza atan Konuksever’in 2019’daki şu sözleri ise önemlidir; “Türk toplumu için bugüne kadar verdiğim gayret ve çabayı artık eyalet meclis üyesi olarak taçlandırmak istiyorum. Kuzey-Hollanda eyaletine talibim ve 55 yöneticiden biri olmak istiyorum” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © Gazeteci Oğuzhan Kılıç‘ın özel araştırma ve portre çalışmasıdır.

Ayşe Konuksever hakkında çıkan haberler

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.