avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4942
EURO
34,5714
ALTIN
2.480,80
BIST
9.552,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk’ün vicdanı Torunoğulları net konuştu: FETÖ’yü devletten de toplumdan da temizlemek zorundayız

Avrupalı Türk iş-aleminin önemli temsilcisi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Danışmanı Turgut Torunoğulları, AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ ihanetini yakından his eden Torunoğulları AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne konuştu.

Avrupalı Türk’ün vicdanı Torunoğulları net konuştu: FETÖ’yü devletten de toplumdan da temizlemek zorundayız

İşte gazeteci Oğuzhan Kılıç‘ın Turgut Torunoğulları’yla yaptığı 3 bölümlük söyleşi dizisinin 1.bölümü.

DEİK’TE BAŞARILI BİR BAŞKANLIK DÖNEMİ
Uzun bir süredir, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi) Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Başkanlığını başarıya yürüten ve Başkanlığı döneminde Avrupalı Türkler açısında devrim niteliğinde adımlar attı Turgut Torunoğulları.

Kısa adı HOTİAD olan Hollanda Türk İşadamları Derneği’nin kurucusu üyeliği ardında da Başkanlığını yapan Turgut Torunoğulları, 2000’li yılların başında DEİK’te Türk-Hollanda ve Türk-Belçika İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulundu, ardından DEİK Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Başkanlığına kadar yükseldi.

Başkanlık görevini bırakacağına dair görüşünü anlatmış olmasına rağmen, Torunoğulları tabandan gelen yoğun baskı ve talep üzerine, 2016 Mart’ında yapılan kurultay’da Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Başkan Yardımcılığı görevine, deneyimden istifade etmek üzere getirilerek, hizmetlerine devam ediyor.

ERDOĞAN’IN TAKDİRİYLE AVRUPALI TÜRKLER HAKKINDA DANIŞMANLIK YAPIYOR
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle, kısıtlı bir kontenjan olan Onur Üyeliği kontenjanından, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler Danışma Kurulu Üyesi olarak 5 yıldır başarıyla Türk diasporasını temsil eden Turgut Torunoğulları, milleti için duyarlı ve bir o kadar yerine durmayan, dur durmaksızın girişimlerini sürdüren, çalışmaya devam eden bir Türk iş-adamıdır.

Ardahan kökenli Avrupalı Türk iş-adamı Turgut Torunoğulları, gazeteci Oğuzhan Kılıç‘a verdiği söyleşide Türkiye’nin ve Avrupalı Türklerin 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra içinden geçtiği badireyi anlattı.

torunogullari-soylesi1

İşte gazeteci Oğuzhan Kılıç‘ın sorduğu, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Danışmanı Turgut Torunoğulları’nın da soruları cevapladığı o söyleşi.

BİRBİRİMİZE ŞÜPHEYLE BAKARSAK NASIL BAŞARILI OLACAĞIZ, ONUN İÇİN FETÖ‘NÜN TEMİZLENMESİ ŞARTTIR
– 15 Temmuz FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) darbe girişimi gerçekleşti ve 238 Şehit ve 3 bine yakın Gazi verdik. FETÖ insanlarımıza çok büyük bir acı yaşattı. Bizim Anadolu’da bildiğimiz İslam’la alakası olmayan, sapık ve bir o kadar ahlaksız bir zihniyetin sahibi olan Fethullah Gülen’in elebaşılığını yaptığı gizli Fethullahçı yapı Türk milletine tarifi imkansız tarihi bir acı yaşattı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunu görerek güçlü bir önderlik yaptı ve FETÖ‘nün toplumdan temizleneceğini ilan etti, iş-adamlarımıza da aynı öğütte bulundu, görevi verdi. Türk iş-aleminin önemli bir temsilcisi olarak Cumhurbaşkanımızın çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Turgut Torunoğulları: “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını çok yerinde bir çağrıdır. Özellikle bu kriptoların bu işten çıkmaları lazım. Her kurumda bunlar var, görüyoruz. Türk milleti ve devleti olarak bir yaramız var bunu temizlememiz gerekiyor. Bu toplumsal bir ihtiyaçtır. STK’ların toplumu daha aktif bir şekilde aydınlattıklarını memnuniyetle görüyorum. Toplumda FETÖ’nun çıkarttığı bir sürü sıkıntılara rağmen temizlik sürüyor.

FETÖ’yü toplumsal alandan temizleme hareketini iyi karşılıyorum, bu iş-aleminde olan temizlik tabi ki siyasetçilerde de olması gerekiyor. Temizliği destekliyoruz.

Yoksa birbirimize şüpheyle baktığımızda nasıl başarılı olacağız? Temizlik ihtiyaçtır ve şarttır. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını yerinde buluyor ve kesinlikle destekliyorum.”

AVRUPALI TÜRKLERİN ÇOCUKLARINI FETÖ OKULLARINDAN ALMALARINI DESTEKLİYORUM
– Okul sezonunun başlamasıyla birlikte Avrupalı Türkler çocuklarını FETÖ’le irintili okullardan almaya ve başka okullara yazdırmaya başladı. FETÖ bundan tabi ki rahatsız. Bunu Hollanda’da yakından görüyoruz. FETÖ bu bağlamda çok büyük bir sıkıntıya girerek, insan kaynağının temelini teşkil eden ve eleman rekrüte ettiği bu yasal görünümlü yapılar vasıtasıyla, daha doğrusu milletimizin uyanması neticesinde, artık çocuklarımızı kendi yer-altı örgütüne devşiremiyor. Milletimizin fertlerinin bu şuurlu yaklaşımla kendi kaderlerine sahip çıkmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Milletimizin bu bilinçlenmesini nasıl görürsünüz?

Turgut Torunoğulları: “Avrupalı Türk velilerinin çocuklarının geleceklerini düşünerek, çocuklarını FETÖ’le irintili okullara göndermemeleri takdir edilmesi gereken davranış biçimidir.

Vatandaşlarımızın çocuklarını bu tür yerlerde göndermesini doğru bulmuyorum ve Avrupalı Türkleri sahip oldukları bu bilinç nedeniyle tebrik ediyorum. Vatandaş haklı yani.” dedi.

Turgut Torunoğulları’yla yaptığımız çarpıcı söyleşi dizisi, söyleşinin 2.bölümüyle yakında AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘nde olacak.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

torunogullari-soylesi2

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.