avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türkleri oyları Avrupa’yı çıldırttı

Referandum öncesi açıkça Hayır kampanyasına destek verip, anayasa değişikliğini destekleyen programları iptal eden Avrupa ülkeleri şimdi de yüksek orandaki Evet oylarından dolayı çifte vatandaşlığı iptal etmeyi konuşuyor.

Avrupalı Türkleri oyları Avrupa’yı çıldırttı

Avrupa’daki sandıklarda en çok Evet oyunun geldiği ülkelerin başında, t,98 ile Belçika geliyor. FETÖ ve PKK’nın “adeta Avrupa’daki merkezi” olmakla suçlanan ülkede referandum oylaması sürecince, PKK yandaşları araç yakma ve bıçaklı saldırılarla terör estirmişlerdi.

Belçika: Derhal çifte vatandaşlık son bulsun

Referandum sonrası, Belçika federal hükümetinin üç iktidar ortağı partisi de çifte vatandaşlığın iptali için çağrıda bulundu. Hristiyan Demokrat Parti’li (CD&V) Kamu Hizmetleri Devlet Bakanı Hendrik Bogaert, “Hemen çifte vatandaşlığa son verin. Bu kabul edilemez” açıklamasında bulundu. Diğer hükümet ortaklarından Yeni Flaman İttifakı (N-VA) Başkanı Bart De Wever ise “çifte vatandaşlığa son verecek partiler üstü bir tartışma” başlatma çağrısında bulundu. “CD&V ve Flaman Liberal Demokrat Parti’nin de (Open-VLD) destek vermesinden memnuniyet duyuyorum.”

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders siyasileri sükunete çağırıp, Fransız vatandaşı olan bir çok Belçika’lının olduğunu belirtip, çifte vatandaşlık konusunun Türkiye’de referandum sonucuna bakılarak tartışılmaması gerektiğini söyledi.

Hollanda: Evet verenler Türkiye’ye dönsün

Belçika’dan sonra p oranla anayasa değişikliğine en çok destek verilen Hollanda’da, son seçimlerde ikinci çıkan ırkçı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Evet oyu verenlere Türkiye’ye dönme çağrısında bulundu. Türkiye karşıtı haberleriyle Hollanda’lı Türklerin tepkisini çeken De Telegraaf gazetesinin referandum haberine atıfta bulunan Wilders, “O zaman Türkiye’ye dönün! Türk diktatörlüğünü Hollanda demokrasisine tercih ediyorsanız, güle güle.

Wilders, Rotterdam Başkonsolosluğu’na girişi Hollanda polisi tarafından engellenen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik de şu açıklamayı yapmıştı: “Git ve asla geri dönme, lütfen Hollanda’daki tüm Türk hayranlarınızı da yanına al. Güle güle”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.