avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5910
EURO
34,8590
ALTIN
2.491,84
BIST
9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk iş-adamları hareketi Gelsenkirchen’den başladı

Gelsenkirchen Marmaris Restaurant’ta geniş katılımlı bir Kongre’yle faaliyete geçen Avrupalı Türk Girişimciler Birliği ekonomik alanda Türkiye ile Avrupa arasında köprü vazifesi görecek.

Avrupalı Türk iş-adamları hareketi Gelsenkirchen’den başladı
A+
A-

GELSENKİRCHEN – Avrupa Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Marmaris Restaurant’ta gerçekleştirilen Kongre’yle resmen kuruldu. İş-adamı ve UETD Disiplin Kurulu başkanı Orhan Buyurman’ın başkan seçildiği (ATGB) Avrupa’daki tüm Türk kökenli iş-adamlarına hizmet sunacak.

ATGB KONGRE’Sİ İYİ İLGİ GÖRDÜ
Avrupa’nın çeşitli yerlerinden çok sayıda seçkin iş-adamının katıldığı kongre’ye, çeşitli STK temsilcilerinden UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Avrupa Trabzonlılar Federasyonu Başkanı Salih Altınışık ve çok sayıda medya temsilcisi Kongre’ye katıldı.

İLK GÖREV; AVRUPA-TÜRKİYE ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ
Avrupa ile Türkiye arasında ekonomik alanda köprü vazifesi görmeyi kendilerine hedef belirleyen Avrupalı Türk Girişimcler Birliği ilk Kongre’sini Gelsenkirchen’deki Marmaris Restoranda gerçekleştirdi. Tüzük çalışması ve hedeflerin belirlenmesinden sonra yapılan Yönetim Kurulu seçiminde başkanlığa seçilen Orhan Buyurman konuşma yaptı.

BAŞKAN BUYURMAN ETKİLİ KONUŞTU
Buyurman “Avrupa’da kurulmuş birçok işveren derneğimiz var. Herkes kendi alanında çalışmalara düzenliyor. Bizde bunlardan biri olmak istiyoruz. Kesinlikle hiçbir derneğe ve sivil toplum örgütüne alternatif değiliz. Tek amacımız güçlerimizi birleştirip daha güzel çalışmalar yapmak. 140.000 iş-verenimizle yıllık 50 milyar ciro yapan bir potansiyelimiz var. Bu potansiyeli yeteri kadar değerlendiremiyoruz. Bu kadar güçlü bir platformun sesi gür çıkmıyor. Sorunlarımıza eğilecek ve çözüm bulacak mercileri zor buluyoruz. Avrupalı Türk Girişimciler Birliği bu potansiyeli iyi değerlendirip işverenlerimizin sorunlarını gündeme taşımada öncü bir kurulu olacak.

atgb3

Birliğimiz buradaki sorunlara çözümler ararken düzenleyeceği paneller, fuarlar ve sempozyumlarla Türkiye ile Avrupa’nın dahada yakınlaşması yönünde köprü vazifesi görecektir. Giderek daralan iş piyasası ve gençlerimizin mesleksiz yetişmelerine karşı önlem niteliğinde ise meslek eğitimini teşvik ve işyerlerimizde meslek eğitimi verme konularında çalışmalar başlatacağız” dedi.

Avrupalı Türk Girişimciler Birliği yöneticileri arasında Orhan Buyurman yanı sıra Dursun Döngel, Muharrem Uslubaş, Müjdat Gür gibi çok sayıda AK Partili ve UETD yönetici bulunmaktadır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

atgb5

atgb4

atgb2

atgb6

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.