avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk gençlerinden Ermeni yalanına tokat gibi yanıt

Hollanda’nın ünlü talk şov programı Pauw’da sözde ‘Ermeni soykırımı’ iddiaları konuşuldu. Hollandaca ‘Bloedbroeders’, ‘Kan kardeşler’ adıyla Sinan Can adlı bir Türk ile Ara Halici adlı bir Ermeni kökenli gencin hikayesinin konu edindiği 6 bölümlük belgeselin de konu edildiği programda konuşan Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkan Yardımcısı Denizhan Murat Üresin’in sözde ‘Ermeni soykırımı’ iddialarına yönelik yanıtları Hollanda’da gündem oldu.

Avrupalı Türk gençlerinden Ermeni yalanına tokat gibi yanıt
A+
A-

UĞUR ÇETE: “TÜRKLER IRKÇI DEĞİLDİR, BİZ BU SÖYLEMLERE KARŞIYIZ VE BENİMSEMİYORUZ”

Programın sucusu Jeroen Pauw’un Almelo belediye meclis üyesi Uğur Çete’ye “2014 Haziran’ında Almelo’da Türklerin yaptığı mitingde bir kişi ırkçı söylemlerde bulundu” ve Ermeni Öğrenciler Derneği adına konuşan S.Abrahamian’ın “halkın kin ve düşmanlığa yöneltmek suçundan hakkınızda soruşturma var” demesi üzerine Uğur Çete “Geniş topluluklarda her zaman çok fanatik, ırkçı, radikal ve toplumu provoke edecek kin dolu söylemlerde bulunanlar olabilir. Ben ve 117 otobüs ile o alanda toplanan herkes, o ırkçı söylemlere kesinlikle karşıyız ve benimsemiyoruz.” diyerek İlhan Aşkın adlı bir vatandaşın mitingde kürsüden yaptığı “Karabağ Ermeni’ye mezar olacak” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Bilindiği gibi Aşkın’ın sözleri Türkleri ırkçı göstermek için fırsat arayan pek çok Hollanda televizyon kanalı ve basın organı tarafından mitinge gölge düşürmek amacıyla kullanılarak sıkça yayınlandı. ‘Bloedbroeders’ belgeselinde de yayınlanan kin ve düşmanlık içeren ırkçı sözler hakkında Savcılıkça soruşturma açılmıştı. Uğur Çete ayrıca soykırım iddialarının yersiz olduğunu ve tüm azınlıkların Almelo’da huzur içinde yaşadıklarını dile getirerek, ilk nifak tohumunun kaynağının Ermeni kilisesi ve dikilen sözde soykırım anıtı olduğunu söyledi.

 

DENİZHAN ÜRESİN: “BİZİM TÜRKLER OLARAK ERMENİLERLE ALIP VERMEYECEĞİMİZ BİRŞEY YOKTUR. BİZ BARIŞ’TAN YANAYIZ”

Programın konuklarından iki toplum arasında barış girişiminde bulunduğu bilinen Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkan Yardımcısı Denizhan Murat Üresin, akrabaları arasında da Ermeni kökenli Türklerin bulunduğunu ve onların Osmanlı ordusunda komutan ve doktor olarak görev yaparak Türk milletine sadık olduklarını dile getirdi. Üresin “onlara sorduğumda onlar daima soykırım olmadığını, ihanet ve karşılıklı savaş olduğunu ifade ediyorlar.” dedi. Hala konunun gündeme getirilmesini ise “5 bin kilometre ileride olduğu tahmin edilen bir hadiseyi Hollanda’ya taşıyarak Türklerin ve tüm toplumun huzuru hedef alınıyor. Bunlar anlamsız tartışmalar.” şeklinde yorumlayan Üresin, yer bulan olayların kesinlikle ‘soykırım’ olarak tanımlanamayacağını vurguladı.

 

ERMENİLERİN İZOLE HALLERİ VE TÜRK KARŞITI TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Ermeni Öğrenciler Derneği adına konuşan S.Abrahamian “Ermeni soykırımını herkes kabul etmek zorundadır. Tüm dünya bu konuda değişmeyen sabit bir görüşe sahiptir. Olay bir soykırımdır. Türkler atalarımızı öldürmüştür.” dedi. Binlerce yıllık Ermeni milletinin kökünün Türkler tarafından kazındığını ve Türkiye topraklarının yerlisi olduklarını iddia eden L.Arakelian’a karşın Üresin Türk milletinin Taşnak Ermenileri tarafından vahşice öldürüldüğüne değindi. Bunun üzerine Abrahamian konuyu değiştirdi. Türk genci Ahmet Erdoğan, Ermenilerin algı operasyonu yaptığına tepki göstererek konu hakkında Türkiye’nin Ermenistan’a yaptığı çağrıya değindi ve Ermeniler “Ermenistan’da arşivlerini açsın” dedi. Arakelian’ın “Türkler, Anadolu’da kiliselerimizi harap ettiler” demesi üzerine Üresin, “Ermenistan’da ne kadar cami vardır?” sorusunu yöneltti. Pauw’un “Türk arkadaşınız var mıdır?” sorusuna Arakelian’a yöneltmesi üzerine Arakelian salonda bulunan Ermeni gençlerini temsilen “Hiçbir Türk arkadaşım yok. Buna dikkat ediyorum.” dedi. Aynı soruyu Üresin’e yönelten Pauw, Üresin’den “Tabi ki Ermeni arkadaşım vardır. Bu çok doğaldır. Çok da severim arkadaşlarımı.” yanıtını aldı. Ermenilerin önyargılı, kendi içine kapalı, şövenişt ve özellikle Türk karşıtı görüntü vermeleri gözlerden kaçmadı.

 

AHMET ERDOĞAN’DAN SİNAN CAN’A TÜRK YANITI “BİZİM ADIMIZA ÖZÜR DİLEYEMEZSİN”

Ermeni kökenli sanatçı Ara Halici, film için Türkiye’yi ziyaret etmesi ve Türklerle ilişkiye girmesinin babasına endişe verdiğini ve ona rağmen Türklerle iletişime geçtiğini söyledi. Halici ayrıca Türklerin 800 bin Ermeni’yi öldürdüğünü iddia etti. Belgeseli baş rolünde bulunan Kayseri kökenli Sinan Can’ın Ermeni televizyonuna Arm News’e “Ermenilerden özür diliyorum” şeklindeki görüntülerinin stüdyoda yansıtılması üzerine programda tartışma yer yaşandı. Ahmet Erdoğan, Sinan Can’ın özrünü eleştirdi. Erdoğan “Bizim adımıza özür dileyemezsin” diyerek Hollandaca ‘Bloedbroeders’, ‘Kan kardeşler’ adlı belgeselin son derece taraflı olduğunu söylemesi takdir topladı. Sinan Can buna karşın arşivlerin tamamının açık olduğunu da iddia ederek, özrün kendisi adına edildiğini ve büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Türk Gazetesi ©

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.