avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3401
EURO
35,1148
ALTIN
2.238,24
BIST
8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk gazetecilerin Deniz Baykal’ı ziyaretinde Avrupalı Türkler konuşuldu

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinden oluşan gazeteci heyet, Antalya milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti.

Avrupalı Türk gazetecilerin Deniz Baykal’ı ziyaretinde Avrupalı Türkler konuşuldu

BAYKAL DİASPORA’DAN GAZETECİLERİ KABUL ETTİ
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Cemiyet yöneticilerinden oluşan gazeteci heyetle CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal’a ziyaret gerçekleştirdi.

Baykal yeni Anayasa’nın yapımı sürecinde, Avrupa’daki Türk medya mensuplarının meslek kuruluşu Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nden Avrupalı Türklerin beklenti ve talepleri hakkında bilgi aldı.

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Genel Sekreteri Anıl Yüce ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi İmdat Kaymaz’ın hazır bulunduğu görüşmede deneyimli devlet adamı Deniz Baykal’ın heyete gösterdiği ilgi gözlerden kaçmazken, Dış İşleri Bakanlığı da yapmış olan Baykal’ın Batı Avrupa ülkelerinin yapısı ve Avrupalı Türklerin bu yapı içerisindeki demografik dağılımını yakından bilmesi ayrıca dikkatlerden kaçmadı.

TÜRK KİMLİĞİ, TÜRK DİASPORA POLİTİKALARINDA İHTİSASLAŞMA ve TBMM’DE TEMSİL
Avrupalı Türk gazetecilerin mesleki sorunları ve Avrupalı Türklerin çözüm bekleyen meselelerini gündeme getiren Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç; CHP’nin kendi içinde çok parçalı bir yapıya sahip görüntü vermesinin partinin ‘Türk kimliği’ne yönelik bakışını da zedelediğine değinerek, Türkiye’nin Türk diaspora politikalarını geliştirmede ihtisaslaşmanın esas olduğuna, Türk kültür kimliğinin kendilerinin Avrupa’da onurlu bir şekilde yaşamlarını devam ettirmeleri için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yaparak, güçlü bir sivil toplum örgütü ve meslek kuruluşu olarak gelecek nesiller karşısında sorumlu olduklarına vurgu yaptı.

AVRUPALI TÜRKLERDEN OY İSTİYORSANIZ BU DÜZENLEMEYİ YAPIN
Meslek kuruluşu olarak kendilerini var eden kitle ve taban adına lobi faaliyetlerinde bulunduğu öğrenilen, gazeteci Oğuzhan Kılıç sunumunda Avrupalı Türklerin TBMM’deki temsilini düzenleyen ve bu yılın sonunda hükümet tarafından meclise getirileceği ifade edilen Anayasa değişikliği ve kanun teklifinin Avrupalı Türklerin tarihinde önemli bir açılım olarak gördüklerini vurgulayarak, TBMM’de bulunan partilerin Avrupalı Türklerden oy istemeleri durumunda bu öneriye mutlaka destek vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kılıç, ilgili düzlemenin FETÖ’le mücadele çerçevesinde, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle, bu terör saldırısı sonrasında geciktirildiğini ve sürüncemede bırakılmaması gerekiğini vurguladı.

KASET KOMPLOSU ve HDP ÇİZGİSİNE KAYAN YENİ-CHP KONUSUNDA BAYKAL TEMKİNLİ
Gazeteciler Baykal’a sorular yönelterek gündemdeki konular hakkında görüştüler. Deniz Baykal Türk diaspora temsilcileriyle bir araya gelmekten ötürü memnun olduğunu vurguladı.

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi sanatçı-yazar İmdat Kaymaz’ın kaset komplosu ve partinin çizgisinde kırılmalar hakkında, “CHP’nin Kılıçdaroğlu yönetiminde HDP çizgisine kaydığı ve genel merkezinde yönetim sorunu yaşadığı kamuoyunda tartışılan, bilinen gerçeklerdir. Bu gerçekler gazetecilik meslek camiamızda olduğu kadar siyasi arenada da oldukça yaygın bir şekilde kavranmaktadır, tartışılmaktadır. Buna nasıl bakarsınız?” sorunu yöneltti.

MİLLET FETÖ’NÜN NE OLDUĞUNU DAHA İYİ ANLIYOR ARTIK
Soru üzerine, Baykal gazetecilere partisinde gidişatın kötü yönde olduğunu ima ederek, dile getirilen görüşlere katıldı. Baykal, kaset komplosunun FETÖ’nün işi olduğunun farkında bir görüntü verdi ve geçmişte çok hatalar yapıldığını söyledi.

Baykal’ın CHP genel merkezindeki yönetim sorunu ve parti çizgisini HDP çizgisine doğru kaydıran açılımlara girilmesinden ötürü ortaya çıkan sorunların fark edilmesinin hatırlatılması üzerine, görüşlerinin toplumda karşılık bulmasından ötürü memnun olduğunu dile getirdi.

avrupali turk gazeteciler deniz baykal ziyareti

TERÖRLE MÜCADELEDE DEVLET-HALK EL ELE
Baykal yurtdışından gelen gazetecilere gündemi değerlendirmeye devam etti. Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Anıl Yüce’nin artan terörü hatırlatması üzerine Baykal, terörle mücadelede kararlılık sinyali verdi.

Baykal, FETÖ ve PKK terörüne karşı devletin tek başına mücadelesinin yetmediğini halkın daha etkin bir şekilde mücadeleye katılması gerektiğini vurgulayarak bu şekildeki bir farkındalığın ancak güçlü bir sivil toplum yapılanmasıyla mümkün olduğunun altını çizdi, sağlıklı bir taban yapılanmasına dikkat çekti ve lümpen yaklaşımlarla bir yere varılamayacağını aktardı.

AVRUPA TÜRK GAZETECİLER CEMİYETİ AVRUPA’DA TÜRKÇE’NİN BAYRAKTARIDIR!
Türkiye’yi temsilen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyesi olarak Strasbourg’a gelen Deniz Baykal’ın burada yerli ve yabancı gazetecilerle zaman zaman bir araya geldiği bilinmektedir.

Özellikle Türkçe’nin Avrupa’da bayraktarlığını yapmasından ötürü, merkezi Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’ni bu misyonu nedenle kutlayan ve tebrik eden Deniz Baykal, heyete başarılarının devamını dileyerek, Avrupalı Türk gazetecilere selamlarını iletti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.