avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk gazeteciler Hollanda DENK partisi milletvekilleriyle buluştu

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetici ve üyelerinden oluşan bir grup aydın, Hollanda parlamentosundaki grubuyla göçmenleri ve ezilen toplum kesimlerini başarıyla temsil eden DENK partisinin milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’le Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir araya gelerek istişarede bulundu.

Avrupalı Türk gazeteciler Hollanda DENK partisi milletvekilleriyle buluştu

Giderek büyüyen ve 2017 Mart genel seçimlerinin iddialı partilerinden birisi haline gelen DENK partisinin Amsterdam’da kapalı oturumlu toplantı düzenledi. Buluşmaya yalnız partililer ve davetliler katıldı. Kapalı buluşmada parti teşkilatlanması ve iç meselelerin de ele alındığı bildirildi.

Parti yöneticileri ve milletvekilleri buluşmanın sonunda çeşitli toplum kesimi temsilcileri ve ilgi gruplarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

MESLEK KURULUŞU YÖNETİCİLERİ İLE PARTİ YETKİLİLERİ ARASINDA İSTİŞARE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
DENK Partisi Lideri ve Meclis Grup Başkanı Tunahan Kuzu ve DENK Parti Teşkilat’ından sorumlu Genel Başkan Selçuk Öztürk ile Gençlik Kolları Başkanı Enes Yiğit ve partisinin çeşitli kademelerinden yöneticiler; Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Genel Sekreter Anıl Yüce, Genel Başkan Yardımcısı Denizhan Murat Üresin ve Disiplin Kurulu Üyesi İmdat Kaymaz’ın da aralarında bulunduğu gazeteci ve yazarlarla bir araya gelerek istişarede bulundular.

Gazeteciler Cemiyeti’nin genç mensuplarının bir kısmı, önemli kitleye sahip Türk sivil toplum örgütlerinden birisi olarak hafızalarda yer edinmiş olan, Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu’nda yöneticilik mevkinden geliyor.

Gazeteciler Cemiyeti’nin yöneticileri buluşma hakkında ayrıntı vermezken, genel gidişat hakkında umutlu mesajlar verdiler.

DENK PARTİSİ BEKLENEN UMUT
Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Denizhan Murat Üresin yaptığı değerlendirmede DENK partisinin atılganlığına övgüler sıraladı.

DENK partisinin, Hollanda toplumunda özlenen barış tablosu için önemli olduğunu vurgulayan gazeteci Üresin, “Benim gibi nice insanlarımızın, daha önce hiç bu kadar, Hollanda’da faaliyet yürüten bir siyasal partide kendilerini evinde his ettiklerini hatırlamıyorum. Bu sıcaklık ve dostluk başka bir partinin üyeleri arasında zannetmiyorum vardır. Müthiş bir şey! Daha 1,5 yıllık bir partinin bu kadar üyeye sahip olması, müesses nizamın partilerini tabi ki korkutuyor. Bu kadar çeşitlilik (diversiteit), saygı ve sevgi içinde bir arada.”

atgc-denk-amsterdam-bulusmasi-foto

HOLLANDA’DA SERTLEŞEN SİYASİ İKLİM
Değerlendirmede bulunan Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Anıl Yüce ise Hollanda’da siyaset yapmanın zorluğuna değindi.

Gazeteci Anıl Yüce şunları söyledi; “Hollanda’da ırkçılık en büyük sorunlarımız arasında yerini almaktadır. Bu bağlamda, Hollanda’mız yeterli temizlikte değildir. Toplumumuz da ‘sen’ ve ‘ben’ denklemi ne yazık ki devam ediyor. Bu bölünmeyi, ırkçılığı ve ayrımcılığı aşabilmemiz için yeni bir girişim şart; DENK partisinin başarısı bu açıdan çok çok önemlidir. ‘Vatan haini’ (land verraders) ve ‘lange arm van Ankara’ gibi suçlamaların havada uçuştuğu Hollanda’da, Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’ün önderliği bu açıdan önemlidir.” dedi.

ÇOK-KÜLTÜRLÜLÜK MODELİ GELİŞTİRİLMELİ
Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, insanların Hollanda’da ırk, renk ve din ayrımı gözetmeksizin eşit vatandaşlar olarak kucaklanması gerektiğini ve kamu yapısının bundan ne yazık ki çok uzak olduğunu söyledi.

“Herkesin kendisini Hollanda’da evinde his etmesi ve Hollanda’nın büyümesi için; hem vatandaşın yönteme katılmasını ve yönetimin daha da şeffaflaşmasını, hem de Hollanda’nın sosyo-kültürel açıdan ABD, Kanada veya Avustralya modeline evrilmesini ilerletecek kamusal reformlar hızlandırılmalı. Amacı olduğu bilimsel iklimden çıkartılıp Hollanda etnik kökeninden gelmeyen insanlarımızı artık aşağılamak için kullanılan ‘allochtoon’ sözcüğünün kaldırılması bu açıdan önemli bir aşamayı oluşturmaktadır. Çok-kültürlülük gerçeği kamusal yapıda, sistematik ırkçılığın tam karşısında, kökleşme yolundadır. Bu şekilde vatandaşlarımızın Hollanda’yla ‘gönül bağları’ daha da gelişecektir. Tüm bunların sonucudur ve taşıyıcısıdır DENK partisi. Burada doğu büyüyenler partinin bir ihtiyaç ve umut olduğunu bu açıdan daha iyi görmektedirler.”

MESLEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE SİYASİ İNİSİYATİF
Gazeteci Oğuzhan Kılıç, milletvekillerine toplumsal meseleler yanı sıra mesleki sorunları da aktardı. “Toplumumuzun ve meslektaşlarımızın sorunlarının aşılmasında sadece mesleki dayanışma ve örgütlenme değil aynı zamanda, ulusal ve yerel çerçevede, siyasi inisiyatif ve siyasi girişim, vatandaş sorumluluğu açısında farkımız olmuştur.” şeklinde konuştu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.