avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3407
EURO
35,1132
ALTIN
2.239,20
BIST
8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk aydınlarından ortak tespit: sahte Peygamber Fethullah Gülen’in bildiğimiz İslâm’la hiç bir ilgisi yoktur!

Avrupalı Türk aydınlar terörist-başı Fethullah Gülen’i itikadı açıdan masaya yatırdı. Sonuç: sözde peygamberliğe soyunan Pensilvanya çakalı Fethullah Gülen ve giderek daha fazla radikalleşen örgütünün, İslâm’la hiç bir ilgisi yoktur!

Avrupalı Türk aydınlarından ortak tespit: sahte Peygamber Fethullah Gülen’in bildiğimiz İslâm’la hiç bir ilgisi yoktur!

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı gazeteci Oğuzhan Kılıç ve Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı sosyal-antropolog Sefa Yürükel bir araya gelerek, Türk toplumuna ve dünya insanlığına karşı savaş açan Fethullahçılık tehlikesi hakkında sohbet gerçekleştirdiler.

ORTAK TESPİT: FETHULLAH’IN İSLAM’LA İLGİSİ YOKTUR!
Söyleşi havasındaki sohbette iki aydın; ele-başı Fethullah Gülen’in hedeflerini, nesillere verdiği zararları ve İslâm’i itikat açısından eylem ve söylemlerini değerlendirdiler.

FETÖ TÜRK MİLLETİNİ HEDEF ALARAK NESİLLERİMİZİ ELİMİZDEN ÇALIYOR
Gazeteci Oğuzhan Kılıç STK’ların ve aydınların sorumluluğuna dikkat çekerek şunları söyledi, “Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ele-başı Fethullah Gülen emperyalizme hizmet ederek, yasadışı yollardan güç devşirmek adına faaliyet yürütüyor. Bunu yaparken Türk çocuklarını kendisine adanmış birer köleye dönüştürerek, devşirme politikasını sürdürerek insanlarımızı kullanması, toplumsal sorumluluğa sahip olan herkesin üzerine görev düştüğüne işaret eden önemli bir noktadır.” dedi.

TERÖRİST-BAŞI FETHULLAH GÜLEN’İN ‘TEKFİR KÜLTÜRÜ’
Gazeteci Oğuzhan Kılıç, terörist-başı Fethullah Gülen’i değerlendirmesinde FETÖ’nün geliştirdiği ‘tekfir kültürü’ne değindi, “Fethullah müthiş bir tekfir kültürü geliştirdi. Güçlü olduklarında yapamayacakları kötülük yoktur. Bunu eskiden medya vasıtasıyla gerçekleştirdikleri linç politikalarıyla yaptıklarına canlı canlı tanık olduk. Bu kadar kul hakkına girmenin ve gıybetin İslâm’da yeri nedir diye insanlar Fethullah’a soruyorlar. Fethullah Gülen’e göre onlardan olmasan İslam dışısın ve dolayısıyla kıymetsiz birer ikinci sınıf insanı olarak görevin onlara hizmet etmektir. Bu bağlamda, FETÖ’nün DEAŞ/IŞİD’ten hiçbir farkı yoktur.

Fethullah Gülen’in ele-başlığını yaptığı FETÖ ve Fethullahçılık, takiye marifetiyle toplumsal-yaşamın ve devletin en kılcal damarlarına sızıp, orada insanlara, tarifi imkansız acıları zulüm düzeyinde çektiren bir terörist akımdır. Terörist-başı Fethullah Gülen, ahlaksızlığı nesillere öğreten, bununla toplumda huzur olgusuna karşı resmen savaş açan sinsi birisidir. FETÖ, kendisini sözde ‘hizmet hareketi’ olarak lanse ederek İslam, eğitim, hayır, diyalog, medya gibi alanlarda ve temalar adı altında, özellikle Avrupalı Türk toplumumuzu hedef alarak, toplumumuz üzerinde beşinci kol faaliyeti yürüttüğü, tüm boyutları itibarıyla saptanmıştır. Buradan barış çıkacağını umanlar ya çok saf veya kandırılmış, ya da mekanizma içinde insanlara ve Türklere karşı programlanmıştır. Terörist-başı Fethullah Gülen ve takipçisi militanların, bu anlamda barışı – insaniliği ve dürüstlüğü öğütleyen yüce dinimiz İslâm’la hiç bir ilgisinin olmadığı çok açıktır.

yurukel-kilic-feto-soylesisi

FETÖ HOLLANDA’DA BÖYLE ZULÜM YAPIYOR
Bizleri yıllardır ‘Ergenekoncu’ diye yaftaladı, ötekileştirdi Fethullahçı militanlar. Bunu Hollanda’da bile yapabildiler. FETÖ’yü eleştiren Alevileri DHKP-C’li yaptılar, FETÖ’yü eleştiren ancak PKK’la ilgili olmayan kimi Kürtleri de KCK soruşturmalarının içine aldılar. Etnik, dinsel, mezhepsel ve siyasi kimlikler üzerinden toplumda fay hatları oluşturan FETÖ, bu fay hatları üzerinden provokasyonlar yapıyor, insanları sürekli çatıştırıyor. Çatıştıracak kumpaslar hazırlıyor. 
FETÖ’nün yarattığı kutuplarla birlikte toplumda çok büyük bir güvensizlik oluştu, bu 15 Temmuz’a kadar sürdü. En azından 15 Temmuz’da insanlarımız bunu daha net bir şekilde fark etti. 

FETÖ’nün toplumsal şekillendirme projesi bu şekilde hayata geçirildi, bu düzen ise Cosmicus gibi Fethullah okulları ve toplumun tüm kesimlerini algı-operasyonlarıyla yönlendiren Zaman gibi FETÖ medyası vasıtasıyla sürdürülmeye çalışıldı. Organize suç örgütü olarak Hollanda’da operasyonlar yapmaya devam eden FETÖ’cü kriminaller, kendi çıkarlarına uygun olarak toplumsal çatışmalar organize ettiler, barışı dinamitlediler. Paralel bir toplum oluşturdular. Çok şükür bu paralel toplum yapısı şu anda yıkılıyor.

Şimdi soruyoruz; bunların hangisini Müslümanlıkla bağdaştırmak mümkün? Elbette mümkün değil. Bu kadar kötülük yapanların, suç işleyenlerin, fitne yaratanların ve ahlaksızlık yapanların bildiğimiz İslâm’la hiç bir ilgisi olamaz. Bunlar, insanlığın ortak değerlerine düşman, radikal bir akım olan Gülenizm dini’dir.

FETÖ’NÜN HOLLANDA’DAKİ TÜRK MEDYASINI SUSTURMA ve SİNDİRME OYUNU
FETÖ, başarılı gazetecilik anlayışı sergileyerek onların foyasını ortaya dökenlere karşı her türlü kumpası yapan vahşi bir mahlûklar sürüsüdür. Kin, nefret ve ahlaksızlığı misyon edinmiş sözde âlim, özde terörist-başı Fethullah Gülen’in yönettiği Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Hollanda’daki Türkçe medyayı, zorbalıkla dizayn etmeye çalışmaktadır. FETÖ’nün toplumumuzda ve genel anlamda Hollanda’da inşa ettiği paralel yapısını harekete geçirerek, yalan bilgileri kişisel bilgilere karıştırıp, yoğurarak Hollanda’daki Türkçe medyayı susturmak ve sindirmek istemektedir.

Terörist-başı Fethullah Gülen’in yönettiği örgüt, Hollanda’daki Türkçe medyayı tehdit etmekte, asılsız bilgiler uydurarak, Hollanda’nın resmi kurumlarına şikayet etmektedir. Bunlar FETÖ’nün kurmaya çalıştığı ‘mahalle baskısı stratejisi’ çerçevesinde koordineli olarak yapılıyor. Hedefleri, kendilerinin eleştirilemez hale getirilerek dokunulmazlık kazanmasıdır. Umarım Hollanda istihbarat örgütü AİVD bunların farkındadır. Dizayn çabalarının karşılık bulmasına basın emekçilerimiz ve insanlarımız müsaade etmeyecektir.

KUMPAS USTASI DİKTATÖR FETÖ AVRUPA’DA DA AYNI
‘Dinlerarası diyalog’
saçmalığı bir Vatikan projesidir. Hedef Müslümanların bağımsızlığını baltalayarak onları emperyalizme eklemlemektir. Terörist-başı Fethullah Gülen, İslam’ın anti-emperyalist yönünü, tam anlamıyla emperyalizmin emellerine uygun olarak törpüleyip, milletimizi bu vasıtasıyla köleleştirerek, bu şekilde ‘Ilımlı İslamı’ ortaya çıkartmaktadır.

FETÖ BİR GÜN DEĞİL HERGÜN ÖLDÜRÜYOR
Kumpas ustası FETÖ, insanları bir defa öldürmek yerine, düşman bellediği her insanı canlı canlı hergün öldürmeyi temel politika edinmiş bir kanser hücresidir. FETÖ, korku imparatorluğunu bu şekilde yaratmıştır. O bakımdan, Gülen adlı teröristin, bazen kendi ağzından bazen da meşru-siyasi muhalefet görünümlü papağanları ağzıyla, Cumhurbaşkanımıza yönelik ‘diktatörlük’ suçlaması, olayın esasını bilen bizler için hiç inandırıcı değildir. Terörist-başı kendisi zulüm mekanizması kuran gerçek bir diktatördür. Dahası Gülen’in insanlık değerlerinin yeminli düşmanı olduğu çok berraktır.”

yurukel-kilic-feto-soylesisi

FETHULLAH’IN İSLAM’A VERDİĞİ ZARAR ‘DİNLERARASI DİYALOG’ ADI ALTINDA SÜRDÜ
Akademisyen Sefa Yürükel, terörist-başı Fethullah Gülen’in bildiğimiz İslam’la hiçbir ilgisinin olmadığını örnekler vererek aktardı, “Terörist-başı Fethullah Gülen’i hala Müslüman olarak görmeye gerek yoktur. Adam “ben melanj bir din anlayışına sahibim” diye felsefe geliştirip, çeşitli dinleri diyalog adı altında birleştirdiğini yazıyor ve söylüyor. Burada problem Fethullah Gülen’de değil. Bunu anlamak istemeyenlerde ve Fethullah Gülen’i hala Müslüman olarak görenlerde.

Terörist-başı Besmeledeki, Muhammeden Resulullah cümlesinin okunmasını ‘başka dinleri rencide edeceğini’ zaten söyledi. Yani Hz. Muhammed’in en son peygamber ve Allah’ın elçisi olduğunu söylenmemesini istiyor. Bu şu demektir, ‘İslam’ı ve Hz. Muhammed’in peygamberliğini redediyorum’ demektir.

YENİ ‘GÜLEN DİNİ’, EGOSU DÜNYA’YA SIĞMAYAN BAŞ-TERÖRİST FETHULLAH GÜLEN’İN İCADIDIR
Yürükel’e göre, “Bugün terörist-başı Fethullah Gülen her dinden biraz parçalar alıp ve kendince Kuran-ı Kerim’deki ayetlere eklemleme yapıp yeni bir din icat ettiğini esasında ilan ediyor. ‘Gülenizm’ adlı yeni bir dini Gülen icat etmiş, okulları vasıtasıyla yeni adanmış-elemanlar rekrüte ediyor, yar-altı örgütü vasıtasıyla sözde dinini yayıyorlar. Yani, yeni Amerikancı CİA dini. Bu doğrultuda her hareketini yapıyor FETÖ. Bence insanlarımız olaya bu açıdan bakarlarsa, olayı daha iyi anlarlar ve fazla enerji harcamadan bu şahsın artık Müslüman olmadığını ve İslam dini ile alakasının kalmadığını görebilirler.”

SAHTE PEYGAMBER FETOŞ
Yürükel, Fethullah Gülen sapıklıklarına örnekler verdi, “Zaten, Adana’da yakalanan Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) milli eğitim imamı M.D., “Fethullah Gülen, Peygamber efendimizden sonra gelen kişidir. O, Kur’an-ı Kerim’in eksiklerini tamamlıyor demiştir” kendi ifadesinde. Yani yeni bir şey yok esasında, Fethullah bu şekilde eğitmiştir kendi dinindeki insanları.

FETHULLAH İSLAM’IN İÇİNİ BOŞALTIYOR
Sefa Yürüke’lin analizine göre, “Esasında FETÖ’nun başındaki terörist-başı Fethullah Gülen, bu şekilde eğittiği adamlarına, kendisinin en son peygamber olduğunu ve Kur’an-ı Kerim’in mükemmel olmadığını belirtmiştir. Bu da şirktir. Fethullah esasında bu konuda çok açıktır. Anlamak istemeyenlerin ahmaklığıdır sahte peygamber Fethullah’ı hala İslâm’ın içinde göstermek. Bu İslâm’ın dejenere edilmesine hizmet etmektir. FETÖ’nun  hala Müslümanların dini duygularını kullanmasını ve pazar olarak görülmesini sağlamaktır. Bu yanlıştan hepten hemen dönülmelidir.” dedi.

yurukel-kilic-feto-soylesisi

YENİ İCAD EDİLEN BİR DİN OLARAK ‘GÜLENİZM’ NASIL TÜREDİ?
Yürükel, ‘Fethullah Gülen, Anadolu’dan bildiğimiz İslam dinine mi mensup?’ sorusuna şu cevabı verdi, “Önceden de bilindiği gibi,  Fethullah Gülen eldeki verilere göre, İran tandanslı Bahailiğe (merkezleri İsrail Akaba’da, ama Edirne’de de büyük bir külliyeleri var, Gülen’in oranın müdavimlerinden olduğu da belirtilir), çok yakın bir görüş olan (Gülenizm) yeni CIA dini Gülen dinini kurmuştur. Fethullah Gülen’i İslam’a çağırmak bence bu anlamda karşılık zaten bulmaz.

Adam zaten, kendi söylev ve eylemleri ile İslamiyet’ten çoktan ayrılmış birisi. Örgütü’nün adı da FETÖ, kendi de CİA’nın denetimindeki bu din her türlü sahte, manipülatif, iftiracı kurgularla, taraftar toplamakta ve devletleri bu Gülen dini ile yönetecek kadroları hazırlamakta, gizli örgütlenme şekliyle de darbeci ve gaspçı bir anlayışa sahip olarak bu gizli örgütünü her anlamda devletleri ABD için ele geçirmeye hazır ve nazır hale getirmektedir.

Buna karşı yapılacak olan bellidir. FETÖ’nün A-takımı hariç herkese bunlar anlatılmalı ve FETÖ’cülerin etrafı-altı boşaltılarak, gerçekten kandırılanlar tekrar rehabilite edilip, topluma kazandırılarak, Hollanda, Avrupa ve ABD, Kanada ve Avustralya’daki Türkler tarafından FETÖ tecrit edilmelidir.” dedi.

KURBAN PARASINI BU FETÖ’CÜ FİTNECİLERE VERMEYİN UYARISI
Yaklaşan Kurban nedeniyle uyarıda bulunan Sefa Yürükel şu çağrıyı yaptı, “İnsanım diyen herkesi ivedilikle uyarıyorum; Fethullahçılar, Türkiye’de bozguna uğratıldıktan sonra artık kurban parası toplayamadıkları için, sanki İslâm dinindelermiş gibi kendilerini göstererek, hile ile ve açıktan kurban paralarını Türkiye dışında toplamaktadırlar.

FETÖ’YE KURBAN PARASI VERMEK DEMEK TERÖRE DESTEK OLMAK DEMEKTİR
İslâm’la alakası olmayan sahte peygamberin kurduğu bu dine kurban parası vermek, doğal olarak Kurban değerlerine ve İslâmiyete ihanet etmektir. Bu anlamda, FETÖ’cülerin Kurban Bayramı’nda, Kurban parası toplanması ve kurban derisi toplanmasına kesinlikle yardım edilmemelidir. FETÖ’ye verilecek Kurban parası, terör örgütüne yardım etmek demektir ve Fethullah’ın sahte peygamberliğini ve sahte dinini desteklemektir.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

Sefa Yürükel yaptığı duyuruda, Hollanda Türkleri olarak teröre karşı gerçekleştirecekleri meşru demokratik toplumsal çalışmanın önemli bir aşaması olan Halk Toplantısına davet etti. FETÖ ve diğer insanlık düşmanı akımların geliştirdiği ve siyasi zemin kazanmakta olan Türk düşmanı faaliyetlerine karşı olan herkesi, 11 Eylül, Pazar günü, Saat 13.30’da, Wijkgebouw Pier 80, Rösener Manzstraat 80, 3026 TV Rotterdam, Hollanda, adresinde yapılacak Halk Toplantısına çağırdı. (4 nr. Tranvayla gelindiği zaman Delfshaven Metro İstasyonu durağında inilecektir veya Metro İle gelenler ise Delfshaven Metro İstasyonun’da inecektir. Toplantı yeri Delftshaven Metro istasyonunu durağına 100 metre uzaklıktadır).

htk rotterdam feto toplantisi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.