avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Nogay-Türkleri Lideri Mehmet Can’ı kaybettik

HABER MERKEZİ – Unutulmaya yüz tutmuş Nogay-Türkleri toplumunu Hollanda’da gündeme getirmesiyle bilinen Hollanda Nogay Türkleri Vakfı kurucusu ve Genel Sekreteri, kanaat-önderi Mehmet Can uğradığı kalp krizi sonucu hayatını yitirdi.

Avrupalı Nogay-Türkleri Lideri Mehmet Can’ı kaybettik
A+
A-

AVRUPALI NOGAY LİDER MEHMET CAN HAKKA YÜRÜDÜ
19 Aralık günü gece 3’te, uyku esnasında uğradığı kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği otopsi sonucu belirtilen, Mehmet Can’ın cenaze namazı Hollanda’nın Rotterdam kentinde bulunan Fatih Camii’nde kılındı. Rahmeti Mehmet Can’ın naşı memleketi Konya’ya gönderilecek.

NOGAY LİDER DEMİRCİ: ONUN HAKKINI VERMEMİZ LAZIM, ARKASINDA BIRAKTIĞI HATIRAYI DAVAMIZLA BİRLİKTE YAŞATACAĞIZ
AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne açıklamada bulunan Hollanda Nogay Türkleri Vakfı Başkanı Orhan Demirci, “Beklemediğimiz bir şeydi. Merhum daha gençti. Rahmetli Mehmet Can 20 yıla aşkın bir süredir Hollanda’da, 10 yıldır vakfımızın kuruluşundan itibaren etkin görevler üstelendi ve son olarak Genel Sekreterlik yaptı. Burada Mehmet Can’ı tanıyıp ta sevmeyen yoktur, herkes onu çok sever ve saygı gösterirdi. Vakıf içinde hep birlikte gayretle çalışıyoruz, onun dikkatimizi çeken yönü kültürümüze çok bağlı olması ve disiplinli oluşuydu. Davamıza çok katkısı bulunan çok değerli bir dava adamını ve arkadaşımızı, kardeşimizi genç yaşta kaybettik. Onun hakkını vermemiz lazım. Onun için arkasında bıraktığı hatırayı davamızla birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

NOGAY LİDER DEMİRCİ: ALLAH HERKES’DEN RAZI OLSUN
Başsağlığı dileyenler için “Allah razı olsun” ifadesini kullanan Hollanda Nogay-Türkleri Vakfı Başkanı Orhan Demirci’nin oldukça üzüntülü olduğu gözlendi.

CENAZE KALABALIK GEÇTİ
Kalabalık geçen cenaze namazında, dostları hakkın rahmetine kavuşan dava adamı merhum Mehmet Can’ın son yolculuğunda yalnız bırakmadılar. Türk toplumunun önde gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise rahmetlinin hatırasını yayınladıkları mesajlarla yad ettiler.

TÜRK GENÇLİK LİDERİ KILIÇ: DEĞERLİ DOSTUMUZ MEHMET CAN’I ÖZLEYECEĞİZ
Rahmet Mehmet Can’ın dostu Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı eğitimci-gazeteci Oğuzhan Kılıç, acı kayıp nedeniyle bir mesaj yayımladı. Federasyon Genel Başkanı Kılıç, açıklamasında elim kayıptan ötürü duygularını şu şekilde dile getirdi; “Değerli dostum Mehmet Can’ın vefatını öğrenmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyim. Adı gibi can ve cana yakın bir insandı, insan ekosistemini iyi bilir ve oyuna gelmezdi. Hiç kendi için değil hep başkaları için koştururdu. Gerek STK’lar olarak gerekse kanaat önderleri olarak bir araya gelerek istişareler yapardık, kendisi her zaman çözüm yanlısı ve sonuca giden bir anlayışın sahibi oldu. Mehmet Can’ı çok vatansever ve milli iradeci tutumluyla tanıdık. Yeşili ve doğayı çok severdi, Nevruz bayramına önem verirdi. Unutulmaya yüz tutmuş Türk Nogay toplumuna önderlik eden bir şahsiyet olarak kendisiyle birlikte çalıştık. Yüksek bir Türklük şuuruna sahipti. Onu özleyeceğiz. Bir ülkü ve mesai arkadaşımızı yitirmiş olmanın tarifsiz üzüntüsü içindeyiz. Türk gençliği adına; Merhum Mehmet Can dostumuza Cenab-ı Allah’tan rahmet; Hollanda Türklüğüne, Nogay Türklerine, yakınlarına ve kederli ailesine başsağlığı dilerim.”

TÜRK GENÇLİK LİDERİ KILIÇ: MEHMET CAN BİR ABİDEYİ ŞAHSİYETTİR, TÜRKLÜK SEVDALISI BİR YİĞİT VATAN EVLADINI KAYBETTİK
Hollanda Nogay Türkleri Vakfı Başkanı Orhan Demirci’yle Can’ın hakkın rahmetine kavuşmasından ötürü düşüncelerini paylaşan Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı eğitimci-gazeteci Oğuzhan Kılıç, üzüntüsünü dile getiren şu sözleri kullandı; “Umarım onun hatırasını bu topraklarda yaşadığımız müddetçe iyi yaşatabiliriz. Bu da onun eseri olan Nogay Vakfı’na sahip çıkmaktan geçmektedir. Çünkü merhum Mehmet Can, kendi bireysel varlığı dışında daima toplumsal sorumluluk taşıyan bir insan olarak ezilen Türklere, yok olmaya yüz tutmuş Nogay Türklerine ve Türk Dünyası’na yüksek önem veren ve bu noktalarda üst düzey sorumluluk taşıyan bir abideyi şahsiyettir. Allah’tan bir kez daha rahmet dilerim, Türklük sevdalısı bir yiğit vatan evladını kaybettik.” dedi.

HOLLANDA TÜRKMENLERİ BAŞKANI KERKÜKLÜ: MİLLİ MEFKURE’YE SEVDALIYDI
AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne açıklama yapan bir diğer sivil toplum temsilcisi Hollanda Türkmenler Birliği Başkanı Eşref Kerküklü ise merhum Mehmet Can hakkında şunları ifade etti; “Gün kara bir gündür. Türk Dünyası ve akraba topluluklarının dayanışma içinde olmasını isterdi, Milli Mefkure sahibi idi.” dedi.

NOGAY DAVA ADAMI MEHMET CAN FETÖ’YE VE FETÖ’NÜN HOLLANDA’DAKİ KALINTILARINA HİÇ BİR ZAMAN BOYUN EĞMEMİŞTİ
Elim kayıptan ötürü, Nogay-Türklerinin daispora’da yürüttüğü ‘davanın beli kırıldı’ yorumunu yapan Avrupa Türkmen Gazetesi ilginç bir detaya yer verdi. Avrupa Türkmen Gazetesi, Avrupalı Nogay-Türkleri lideri Mehmet Can’ın Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) özellikle son dönemde milli irade yanlısı kanaat ve toplum önderlerine yönelik olarak sürdürdüğü sindirme operasyonlarından Can’ın da nasibini aldığını ve FETÖ’nün kirli baskılarına boyun eğmediği detayını paylaştı. FETÖ’nün acımasız bel-altı saldırı ve dedikodularına maruz kalan merhum Mehmet Can’ın bütün bu kirli kumpaslara rağmen her zaman Türk milleti’nden ve Türkiye’den yana tavrını ortaya koyduğu ve FETÖ’nün tezgahladığı kumpaslara karşı Türkleri uyardığı biliniyordu.

SENİ UNUTMAYACAĞIZ, TEŞEKKÜRLER DAVA ADAMI MEHMET CAN!
Daha 46 yaşında, zorluklar içinde Hollanda’da hayatta kalma mücadelesi veren ve arkasında 2 çocuğunu bırakarak hakka yürüyen merhum Mehmet Can’a Hollanda Türklüğüne yaptığı katkılardan ötürü AVRUPA TÜRK GAZETESİ ailesi olarak şükranlarımızı sunuyor, hatırası önünde saygıyla dua ediyoruz.

Mehmet Can kimdir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Fotoğraflarla Mehmet Can:
mehmet can0

mehmet can1

mehmet can2

mehmet can3

mehmet can4

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. Orhan demirci dedi ki:

    Tesekkürler